Skrämmande, det går inte, säger Göran Persson (S) om nya asylprognosen

VALET 2018. Medan vår nuvarande statsminister Stefan Löfven dagligen blåljuger om en asylinvandring på EU:s miniminivå säger förre socialdemokratiske statsministern Göran Persson om Migrationsverkets prognoser för antalet asylsökande och anhöriginvandrare de närmaste åren: – De är skrämmande. Det går inte.

Samtidigt upprepar han sin kritik mot Stefan Löfvens tidigare flyktingpolitik.

För nästan exakt tre år sedan, den 6 september 2015, stod statsminister Stefan Löfven på Medborgarplatsen i Stockholm och försvarade regeringens generösa flyktingpolitik:

– Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig, solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor.

– Det är en väldigt bra formulering och ett bra tal, men det slutade med att han stod fast vid den migrationspolitik som Reinfeldt hade gjort upp med Miljöpartiet om. Det var inte hållbart, säger Göran Persson.

Enligt Migrationsverket väntas antalet nya asylansökningar uppgå till 122 000 under perioden 2018-2021. Dessutom väntas runt 181 000 anhöriginvandrare komma till Sverige under samma tid.

– Jämför med vad våra grannländer tar emot. Jag skulle tro att om du lägger ihop Finland, Norge och Danmark så är deras summa gånger två eller tre eller fyra vad vi i Sverige kommer att hantera de kommande åren. Det går inte. Det är orimligt.

Detta enligt Göran Persson (S) i Expressen…

-Pettersson säger att litar ni på Stefan Löfven och EU:s miniminivå så rösta på S, annars fundera över alternativen…

Danmark och Finland är med i EU, Norge är med i Schengenavtalet som är EU:s gemensamma pass/gränskontroller. Dessa tre länder tar bara tillsammans emot en liten del av det Sverige gör. Ändå säger Stefan Löfven att vi ligger på EU:s miniminivå. Han blåljuger.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Skrämmande, det går inte, säger Göran Persson (S) om nya asylprognosen

  1. Han börjar väl bli rädd för att pengarna skall ta slut i Sverige så att vi inte kan betala ut hans feta pensioner och bidrag längre!

  2. Det är som tur är inte Löfvens Europa. Löfven kan med sina bundsförvanter förstöra Sverige men resten af Europa har han gudskelov inte makt över.

  3. Politiken i Sverige idag går ut på att SD basar över politiken och 7-klövern basar över sandlådan. Det finns idag ett politiskt parti i Sverige och det är SD. De övriga har inte en susning om vad politik är utan lägger ner 100% av sin energi på att mobba SD, Jimmie Åkesson och hans väljare.

  4. Vi har en statsminister som ljuger om saker som riskerar hela landets existens och har fullständigt tappat kontrollen på allt som är väsentligt. En utrikesminister som finansierar terror i Mellanöstern.
    Vad ägnar sig journalisterna åt jo att jaga SD folk på låg nivå och skriva om saker som hände för fler år sedan som är helt oväsentliga för landets överlevnad.

Kommentera