Rasism och islamofobi från kunder på apotek slipper muslimerna om de lämnar sin ideologi hemma

ISLAM. Vi har de senaste dagarna läst och hört om att kunder uppträder ohövligt mot personal på våra apotek på bland annat SVT, Aftonbladet, Expressen med flera medier. 

-Pettersson vet inte hur stort problemet är, om det nu är ett problem eller om muslimerna som så ofta är överkänsliga och tar hjälp av fejkade nyheter från SVT.

Om nu problemet finns på vissa apotek borde det vara lätt att åtgärda.

Apotek är en halvofficiell institution och att arbeta där är ett serviceyrke, och att på en sådan arbetsplats trycka upp sin privata tro i ansiktet på kunderna är inte lämpligt, sin tro kan muslimerna lämna hemma i sin bostad som andra gör.

Om någon från Livets ord eller Jehovas vittnen skulle försöka motsvarande som muslimerna gör på en arbetsplats skulle SVT eller någon annan inte göra någon sak av detta, utom möjligtvis att kritisera de religiösa.

Varför ska vi tolerera vissa muslimers behov av att tala om sin ideologiska hemvist ute i samhället? Slöjan är inte vilket tygstycke som helst. Slöjan är en politisk handling. Den är kvinnliga muslimers symbol mot det västerländska demokratiska samhället.

Slöjan har ingen plats på apoteken eller på någon annan arbetsplats. Ta av den så slipper de berörda den påstådda rasismen och islamofobin…

Vi måste bli av med beröringsskräcken kring islam, och sluta gå gå medias rasistkampanjer som är politiskt motiverade.

Att vägra handla i ett ”hijabapotek” är sunt och ett fritt val, säger Pettersson som är en stolt islamofob men inte rasist…

Julia Caesar skriver om apoteken och hijaben här…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “Rasism och islamofobi från kunder på apotek slipper muslimerna om de lämnar sin ideologi hemma

 1. Är det konstigt att jag vill ha hjälp av personal som förstår svenska på Apoteket.
  I Stockholm har muslimerna fått äldre-boenden där personalen är enbart muslimer.
  Vad är det som är konstigt?

 2. Har man ett offentligt jobb, ska man bara ”clean” från allt som stör och förargar. Det är samma sak som med PRIDE-flaggan. Eller synliga grova tatueringar. Eller om man ser ut som en nåldyna i ansiktet. Man ska inte irritera kunder med det egna personligt ideologiskt privata. Man ska s a s vara ”clean” i offentlig miljö, om man har ett offentligt arbete.

 3. Oj, blev många tummen ner på en enkel fråga om vilka och varför man måste häva ur sig oegentligheter mot personal på ett Apotek !
  Tycker någon att det är ok att uppföra sig så, räcker det inte med att bara betala sina varor säga tack och hej ?
  Men å andra sidan, i dagens laglösa låta gå Sverige är det bäst att alla får göra och uppföra sig precis som de vill och känner för.
  Bra med tummar upp och ner, håller debatter vid liv.

 4. Offerkofta på direkt när det gäller stackars de muslimerna.
  Alltid ska det i pk media framhållas hur synd det är om muslimerna.
  Det är inte synd om muslimerna.
  Som man bäddar får man ligga.
  Anpassa er till västvärlden och nutiden,eller flytta.
  Helst båda.

 5. Ismalofobi = fobi mot själva religionen islam, inte samma som ”fobi” mot muslimer eller ”muslimofobi”. Och att tycka vad man vill om själva religionerna ingår väl i religionsfriheten hoppas jag.
  Å andra sidan måste apotekspersonalen behanda sina kunder respektfullt även om de t.ex bär halsband med ett stort kors eller har en väl synlig symbol för vilken annan religion som helst.
  Fast om någon kund vänder i dörren och går till ett konkurreande apotek pga att han/hon såg en muslim i kassan, finns det nog inget dom kan göra.

 6. Apotek är idag två saker, en diversehandel och legitimerade expeditioner av recept. De flesta recept är subventionerade i varierande grad genom skatter. All offentlig och offentligt finansierad verksamhet ska inta en neutral position när det gäller religion. Därför ska troende oavsett religion inte tillåtas manifestera sin religion, en litet halssmycke undantaget.

  • Inte ens ett halssmycke med t.ex. korset skall vara undantaget.
   Lika för alla.
   Annars lär det höras ifrån de andra, vilket det redan görs idag.
   När de inte ens kan vara kortärmade när livsmedelsverkets krav kräver det inom restaurang.
   Samt även hos bl.a. tandläkaren och ingen huvudbonad hos frisörer.

 7. Det är några få av alla tusentals som bär sig illa åt. Naturligtvis ska svensk skit och lögnmedia blåsa upp detta som att göra en höna av en fjäder som det brukar heta.

 8. Vem/vilka och varför häver människor ur sig otrevliga saker på ett Apotek eller var som helst i samhället, mår de dåligt sjäkva ?

 9. I stadsdelen där jag bor finns ett apotek. När jag kom in så var det en kvinna iförd hijab som betjänade mig när jag skulle beställa min medicin. Nästkommande dag var jag där för att hämta min medicin. Har aldrig sett henne fler ggr där inne. Förmodligen är det klagomål från kunder att hon inte är önskvärd där. Kanske hon arbetar bakom kulisserna men inte har kundkontakt mer. När jag skulle ta blodprov inför ett läkarbesök för några år sedan besökte jag det biokemiska laboratoriet. Jag räknade till minst 3 kvinnor som bar huckle där. Har hört att yrken som har anknytning till medicin har hög status bland muslimer så förmodligen är dom attraktiva på äktenskapsmarknaden för muslimska män.

 10. Jag är osäker på i vilken omfattning och på vilka ’grunder’ denna påstådda rasism förekommer (och vilka som ligger bakom den – det framgår inte) men jag noterade lite roat att kvinnan som bredde ut sig i nyhetsinslaget arbetade för Apoteket Hjärtat.
  Hjärtat är en apotekskedja jag aktivt valt bort eftersom personalen i allmänhet inte pratar svenska utan verkar vara rekryterade just eftersom de har annat förstaspråk än svenska (och frågan är om svenska ens är andra- eller tredjespråk).
  Deras klädsel, ev. synliga religiösa symboler och så vidare är sekundära för mig – men, och kalla mig rasist, att tala och förstå svenska på ett apotek i Sverige är baske mig basalt.
  Så, ja … jag undviker personal med hucklen och brukar ta två nummerlappar med några minuters intervall så jag kan välja expedit.

 11. Framförallt handla inte på dessa apotek.
  Ägaren får säkert lönebidrag så att muslimkvinnan är nästan gratis arbetskraft.

Kommentera