Halmstad tog emot ensamkommande, nu väntar nedskärningar i den sociala verksamheten

INVANDRING. Regeringen ljög, nu tvingas Halmstads kommun spara 60 miljoner. Anledningen är mottagandet av 300 så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” år 2015 som regeringen, S+MP, lovade att staten skulle finansiera fullt ut.  Problemet uppstod när regeringen tog tillbaka sitt löfte.

Mottagandet gör att Halmstads kommun måste göra omfattande nedskärningar. Enligt ett förslag ska över 60 miljoner kronor sparas genom nedskärningar inom den sociala verksamheten.

Konkret skulle det innebära att cirka 70 tjänster försvinner.

Kommunen lyckades ge samtliga ”ensamkommande” tak över huvud taget. Men eftersom staten ändrade sig, och drog in på pengar till ensamkommande, har mottagandet fått ”stora ekonomiska konsekvenser”. 

Nu ska de olika förslagen för att lösa den ekonomiska krisen genomgå en konsekvensanalys innan något genomförs politiskt.

Mer på Sveriges Radio…

-Pettersson undrar varför våra politiker inte gjort och inte tänker göra en konsekvensanalys av asylinvandringen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Halmstad tog emot ensamkommande, nu väntar nedskärningar i den sociala verksamheten

 1. De GRUPPKOMMANDE VUXNA väller in från alla länder UTOM Afghanistan, så utvisning kan inte vara ett problem. Iran är ett säkert land, vilket de själv säger att de kommer ifrån i de flesta fall.

  Att hitta de illegala flyktingarna är inte heller ett problem, de bor på Plattan i flera fall o står för en stor del av brott kopplat till personrån, droger osv. Detta vet redan Polisen i city, men de tvingas titta på för att de goda politikerna är både hjärndöda o konflikträdda, jobbig mix!

  Det finns flera stora lediga ytor i närheten av Arlanda. Bara bygga ett förvar som flera andra länder har, sen chartrar de några plan o vips är steg 1 av 24234324 påbörjat…

  • Ja deras slogan lyder,” En glad lax i Laxastaden” !
   Ps. Deras berömda Ghetto heter Andersberg…. Ds.

 2. Det handlar om att krossa de sociala systemen genom överbelastning.

  Vid något tillfälle kommer folk att uppfatta att dom inte får något för sina skattepengar och ställa skarpa krav på betydligt lägre skatter. Detta öppnar upp för privata försäkringar och den som inte kan betala blir utan.

  Reinfeldt är arkitekten och vänstern för dumma för att förstå att det är de fattigaste och mest utsatta som får lida.

 3. Det handlar ju om Baaarn.

  Merit Wager har flertalet artiklar om dessa Baaarn som nu skall få gå i gymnasiet
  Även för att studera på deltid i en månad beviljas det för.
  Handläggarna som beviljar är nyanställda.
  Det är ca. 50! st. som arbetar med xx antal ansökningar som skall beviljas.
  Den inledande information som dessa fått går ut på att det är en ”beviljandelag” och även här sades det att utgångspunkten är att alla (som uppfyller tidsgränser etc) ska beviljas.

  ”Vid en enhet tillstyrkte man att personen skulle få uppehållstillstånd för gymnasiestudier, trots att det framgick av studieplanen att han skulle studera under en månad, på deltid.”
  http://meritwager.nu/allmant/en-migga-vid-en-enhet-tillstyrkte-man-att-personen-skulle-fa-uppehallstillstand-for-gymnasiestudier-trots-att-det-framgick-av-studieplanen-att-han-skulle-studera-under-en-manad-pa-deltid/

  ”Nog för att ett slitsamt liv kan få en att åldras i förtid, men här går det inte att bortse från att de uppenbart inte var barn när de kom till Sverige.”
  ”Nog för att ett slitsamt liv kan få en att åldras i förtid, men här går det inte att bortse från att de uppenbart inte var barn när de kom till Sverige.”

  • Ja, så är det. Även ”fattiga EU-medborgare” och niggrar trivs i stan….Samtidigt når kriminaliteten höjder som aldrig tidigare !

 4. De 70 tjänsterna som ska dras ner, drabbar väl knappast de 300 parasiterna. Och 60 miljoner är väl kostnaden PER ÅR. Varje år.

 5. Hur ska det gå för Sverige världens största socialbyrå ?
  Tur att massinvandringen fortsätter som enligt uppgift räddar Folkhemmet på sikt

 6. Konstigt att det alltid går bra att slösa med statens pengar!

  Många verkar inte förstå att dessa inte bara trillar ner från himlen!

 7. Är väl endast politiker som inte kunde räkna ut vad som komma skulle, vilket alla med sunt förnuft räknade ut med arslet…

Kommentera