Falsk ordningsvakt utreds i Malmö

BROTTSLIGHET. En man i Skåne misstänkts ha förfalskat intyg om att han godkänts av polisen för att arbeta som ordningsvakt. Efter det fick mannen jobb på ett av Sveriges största vaktbolag, Avarn, som bland annat anlitas av tingsrätter och poliser, skriver Kvällsposten

Den som är ordningsvakt och har ett förordnande får bära batong på allmän plats och även frihetsberöva personer. Sedan i september utreds nu en ”skånsk man” för att ha arbetat som ordningsvakt utan att han haft något förordnande.

I början av september kallades han till Avarns kontor i Malmö. Han bytte om och tog på sin utrustning samt batongen. När han kom in till sin arbetsledare stod två poliser och väntade på honom. Han är misstänkt för brott mot knivlagen eftersom han bar batong, föregivande av allmän ställning och urkundsförfalskning.

Men att han skulle vara ordningsvakt stämmer inte med offentliga uppgifter. I mars i år ansökte han hos polisen om att bli godkänd som ordningsvakt. Han hade då gått igenom den utbildning som krävs. Men för att få ett förordnande krävs också att man ska ha ett personligt möte med en handläggare hos polisens kompetenscentrum.

Resultatet av det mötet blev nedslående för mannen, enligt de handlingar som Kvällsposten tagit del av. I ett PM den 11 juni skriver den polisassisten som träffade mannen att han uppvisat ett ”tveksamt rättsmedvetande och en bristfällig personlig mognad”.

Enligt länsstyrelsens registeruppgifter hade han redan i maj månad börjat arbeta som ordningsvakt åt Avarn, ett av Sveriges största bevakningsföretag. Avarn har uppdrag åt bland annat polisen men också tingsrätter och sjukhus.

-Pettersson noterar att den ”skånske mannen” är afghan och han använder inte sitt riktiga namn på Facebook.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Falsk ordningsvakt utreds i Malmö

  1. Det är nog inte så vanligt att en afghan lurar till sig ett jobb, det brukar vara bidrag dom lurar till sig. Så farligt var det ändå inte.

      • Nej, du har rätt, när något ser för bra ut för att vara sant, så är det oftast falskt.

    • Inte afghaner, det enda de kan verkar vara att ljuga om allt. Kan de vara så att de är ett ljugande folk.

      • De ljuger så mycket så mannen kan kanske vara en irakier eller annat.De minns varken när de är födda eller var de är födda ,eller vad mamman /amman heter.De har ju aldrig sett ansiktet på de mammor de har haft.
        Det roliga att de vet exakt hur mycket bidrag de har rätt till! Och var de skall hämtas.

Kommentera