Mannen från en fin familj döms i hovrätten


ISLAM. I tingsrätten friades en man från att ha misshandlat en kvinna, bland annat för att mannens familj verkade vara bra, till skillnad från kvinnans familj. Nu dömer Hovrätten mannan som skyldig.

Det är en mycket omtalad dom från Solna tingsrätt tidigare i år som nu ändrats nu av Svea hovrätt.

Den friande domen överklagades, och hovrätten går på åklagarens linje och dömer mannen som skyldig. Innan mannen får sitt straff ska han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Den friande domen i Solna tingsrätt blev mycket kritiserad, och de två nämndemän för Centerpartiet som ansåg att mannen skulle frias uteslöts av partiet.

TIDIGARE 2018-03-04. Centerpartist ville anpassa lagen till islam

”Det är en av de mest besynnerliga nämndemannamotiveringar jag läst”. Så säger en tidigare ordförande i Advokatsamfundet om frikännandet av en muslimsk man som misshandlat sin fru.

Den 37-åriga mannen misshandlade sin fru grovt 2015 och inte förrän i februari kom domen. Mannen frikändes i rätten med några av de mest besynnerliga motiveringar rättssamhället hört.

Nämndemännen friar mannen från straff, p.g.a. att kvinnan påstås komma från en mindre fin familj och därmed anses hon vara opålitlig.

2010 gifte sig paret i enlighet med den sharia-lagstiftning som råder inom islam. Alla vet att islams regler är anpassade efter männen och därför ansåg nämndemännen att kvinnan i fråga ljugit om misshandeln för att få ett skyddat boende. Av detta kan vi tolka att kvinnan egentligen inte ville ingå i äktenskapet, utan att detta var påtvingat.

Rätten bedömde att kvinnans synliga skador var självorsakade för att sätta dit mannen. En åklagare vid Södertörns åklagarkammare säger att den friande domen strider mot de principer och bevisvärderingsregler som finns i svenska domstolar.

Rätten var inte enig i fallet. Lagmannen och en moderat nämndeman ville fälla mannen. Två centerpartister ville fria och enligt rättegångsbalken ska man alltid döma till den åtalades fördel vid ett lika utfall.

Aftonbladet

En av dessa centerpartister har tidigare hävdat att svenska lagar borde anpassas till muslimer som bor i landet. Centerpartisten i fråga heter Ebtisam Aldebe, hennes man är Mahmoud Aldebe och dottern Imam Aldebe som ritar slöjor till polisen, räddningstjänst och militär.

Äpplet faller inte långt från trädet gäller även muslimerna

Aldebe har också suttit som nämndeman i Migrationsdomstolen, där hon bl.a. nekat asyl till asylsökande som konverterat till kristendomen. Hon är dessutom gift med islamisten Mahmoud Aldebe som lämnade Centerpartiet 2010, då han ansåg att hans islamistiska värderingar ogillades av partiet.

Mahmoud Aldebe förekom i dokumentären ”Slaget om muslimerna” som SVT visade 2009 och som kan ses i sin helhet här (rekommenderas).

Vad det gäller fru Aldebe, centerpartist, kan ni se henne förklara att svenska lagar måste anpassas efter muslimer. Uppenbart är att Annie Lööfs parti inhyser islamister på samma sätt som Miljöpartiet avslöjades med. Återstår att se om media gräver vidare i detta. Bra av Aftonbladet dock.


9 responses to “Mannen från en fin familj döms i hovrätten

 • Tore

  Vad kan fin familj betyda i dessa kretsar?
  Mycket bidrag, många getter.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Våra svenska lagar bygger i mångt och mycket på den kristna läran, som har genomsyrat vårt samhälle sedan vikingatidens asatro. Och hur i ……. kan man då från centerns sida nominera muslimer till nämndemän.
  Hur tänker de. Uppenbarligen inte alls.

  Centern har här klart visat att de inte är vuxna nog att kliva ur sandlådan och regera detta land. Snälla Annie, stanna kvar i sanden.

  Gilla

 • Kent

  Fanns det inga centerpartister i Hovrätten?

  Gilla

 • Danne

  Text-tv underlåter att berätta att mannen inte dömdes i tingsrätten p.g.a. sharia-lagar.

  Hyckleriet har tagit ny fart efter valet!
  Ingen jag talar med, sossar m.m., läser tabloider längre. Får däremot inget svar på varför de röstar som de gör.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Jasså från en fin familj i dagens s.k klasslösa Sverige där alla enligt uppgift är lika mycket värda och är lika inför lagen ?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Annie Lööf visade runt unga Bianca Ingrosso i riksdagen och berättade naturligtvis inte att partiet haft islamister under många år.

  Gilla

 • Maya

  Man måste bara skratta ( egentligen gråta) högt när man ser våra nya nämndemän. Att de tillåts över huvud taget sitta och besluta över folks öden ,eftersom de gillar sharialagar , är för mig en gåta. Inte konstigt att 90 domare sade upp sig !

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Skratta eller gråta, det typiska ynkliga svenska uttrycket !
   Bli förbannad istället, det är vad som behövs i dagens Sverige i fritt fall.

   Gilla

 • Mm

  Ut med okunniga nämndemän från det juridiska systemet. De har inte där att göra. Det här är kommunister och sossarnas verk, helt i linje med deras egna jobb i riksdag och regering. De kan inget, vill inget förutom att stärka sina egna plånböcker.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: