Falska nyheter från SVT:s USA-korrespondent

MEDIA. SVT:s Carina Bergfeldt sprider falsk information om staten Montanas och USA:s vapenlagar på Twitter

-Pettersson konstaterar att det visserligen är enkelt för en laglydig medborgare att köpa vapen i Montana men inte riktigt så enkelt som Bergfeldt vill påskina…

HÄR finns reglerna som SVT:s reporter inte bryr sig om…

För att köpa en pistol måste du:

 • Vara permanent bosatt
 • Var 21 år eller äldre
 • Ange tillstånds-ID; och ha en bakgrundskontroll utförd av en licensierad vapenhandlare.

Du får inte äga en skjutvapen om du:

 • Har dömts för ett brott med fängelsestraff över ett år
 • Är en flykt från rättvisan
 • Olagligt missbruk
 • Är psykiskt sjuk eller är mentalt defekt
 • Är en illegal invandrar
 • Är en tidigare amerikansk medborgare som har avstått från sitt medborgarskap
 • Har fått sparken från Förenta staternas väpnade styrkor
 • Är föremål för en bestraffningsorder
 • Dömts för våldsbrott i hemmet

Med mera, läs vidare om Montanas vapenlagar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Falska nyheter från SVT:s USA-korrespondent

 1. Vapenbestämmelserna skiljer sig ganska mycket i de olika staterna. I en stat kan det vara som så att om man handlar hos en vapenhandlare så måste en kontroll hos polisen först ske (tar ett par dagar) innan man kan få sitt vapen, om man nu är godkänd. I samma stat däremot kan man om man besöker en vapenmässa handla sina vapen utan att behöva göra denna kontroll. Hur det är med detta i Montana vet jag dock inte.

  I en del städer har kommunfullmäktige (motsv) bestämt att det måste finnas vapen i varje hem, för att medborgarna ska kunna försvara sig och sin familj. Där följer man stenhårt “the Second Amendment”.

  https://www.rt.com/usa/gun-control-us-nelson-obama-nra-207/

  https://www.aol.com/article/2016/07/28/5-american-cities-that-require-you-to-own-a-gun/21439364/

  I de sista länken finns i video och i den berättas att i en av dessa städer, Kennesaw har brottsligheten sjunkit med 89 % sedan man införde dessa bestämmelser.

  Med de politiker och det tänk dessa har, kommer vi aldrig att få se något liknande i Sverige. Så alla som nu inte har vapen får hitta på något annat sätt att försvara sina hem och familjer.
  Lita på samhällets skydd ??

 2. Alla AK-47 som säljs i USA är ombyggd till Semi Automater. Jag ha bodd 2½ i Texas och inte va det lätt så som hon beskriver att komma åt ett vapen

  • Tänk om Trump fick veta det skulle nog fröken Carina få en galosch i baken och en permanent utvisning . Att hon inte skäms.

 3. Ska ge er som fortfarande tittar och lyssnar på SVT´s propaganda,och lögnreportage ett tips.
  Det finns en knapp på “pianot” där ni kan trycka,och apparaten blir med en gång tyst !!!
  Själv vet ni kanske redan,att det aldrig sker hos mig (vad gäller SVT),eftersom jag bojkottat dem.Detta sedan jag återvände till gamla Svedala och upptäckte hur förljuget allt var,redan för snart 15 år sedan.
  Tyvärr måste jag nu allt oftare trycka på den knappen,när mina tyska,franska kanaler dagligen sänder ut,allt ökande propagandamaterial !
  En doft som påminner om DDR,och “kalla krigets dagar”… ;(

 4. Hon har nog lärt sig av Erika Bjerström hur man snabbt svänger ihop ett reportage. På redaktionen finns ingen kunnig grindvakt och man är kompis med Granskningsnämnden.

 5. Det är en kränkning mot “riktiga journalister” att kalla Carina Bergfeldt för “journalist”. Det kanske står så i arbetsbeskrivningen, men någon journalistik i enlighet med Public Service statliga anvisningar utför varken hon, eller ett flertal av de anställda inom SR/SVT.

  Dags att genomföra samma omstrukturering inom svenska Public Service, som just nu inletts i det danska (enligt modell från Polen resp Ungern). Där reduceras “journalistiske vensterparti” rejält. Aktivisterna blir utrensade. Snart har de utrensade infiltrerat inom svensk Public Service istället kan man tänka.

 6. Hur är det fatt med SVT:s saklighet
  Gå in i en vapenbutik för att titta och se för att därefter bara gå ut samt lämna vilket hon gjorde är en sak.
  Det kan man göra i butiker här med.
  Men sedan stå vid disken för att köpa är något helt annat.
  Hon tog sig inte ens tid med att fråga en expedit vad som gällde för att få köpa, eller ens kolla på nätet.

  “Buying Long Guns”

  While you’re picking out a new handgun, you might as well pick up an AR to go with it! Luckily, the laws on buying long guns are similar to those for handguns, so they are pretty easy to remember. Just like with handguns, no permit is required to buy a long gun.

  To buy a long gun, you must:
  •Be 18 or older;
  •Provide ID; and
  •Have a background check performed by a licensed firearms dealer.

  Since you only need to be 18 to buy a long gun, you can practice your rifle and shotgun skills while you save up for that 1911 and be ready to go as soon as you turn 21.

 7. Carina Bergfeldt har mycket gemensamt med vår “egna” Mia, har mer eller mindre alltid fel och är allmänt hatisk mot det normala och Svenskar.

 8. Ganska bra vapenlagar med andra ord, något för Sverige att ta efter. Men det framgår inte hur länge det måste gå efter fängelsestraffet!? Sen kan man ifrågasätta hur rättssäkert USA är, om du är på “flykt undan rättvisan”. Samtidigt står det Pistol, det brukar vara lättare att få Gevär! Åtminstone i Sverige, ännu!

  • De nämner först i deras artikel om pistol vilket det omnämns om.
   Gevär (Long Guns) kommer längre ner på deras sida.

   För gevär:
   18 år
   Ange ID; och
   ha en bakgrundskontroll utförd av en licensierad skjutvapenhandlare.

 9. Man skall alltid ta allt som journalister skriver med en nypa salt. Ungefär hälften av vad dom skriver är sant, resten hittar dom på för att kunna sälja in sin artikel till tidningarna för dom tror att allt som journalisterna skriver är sant och så tror dom att alla som kan läsa är dumma i huvudet och går på alla lögner som skrivs.

 10. Det finns en liten sanning med hennes kommentar: Hon gjorde det inte, för hon kunde inte.
  Men det glömde hon skriva p.g.a PK avtalet mellan “dom så kallade” journalisterna

Kommentera