Stäng

Seglar för Jesus

UTRIKES. På torsdagen seglade den svenska båten Elida in i Israel. Och mottagandet var synnerligen varmt. Omgiven av ett stort antal andra båtar, och till toner av svenska och israeliska schlagerlåtar och nationalsånger nådde Elida fram till hamnen i Herzliya, där ambassadörer, nobelpristagare, journalister och privatpersoner väntade.

Upp emot 70 segelbåtar, surfingbrädor och motorbåtar med israeliska privatpersoner mötte Elida utanför Netanya för att åka med henne under den sista seglingen in mot hamnen i Herzliya, strax utanför Tel Aviv.

Dagen till ära var Elidas reling smyckad med en stor mängd israeliska flaggor, och både den svenska och israeliska flaggan vajade i vinden när båten gled fram utmed Israels kust. På däck spelade en pianist och en violinist sånger som Israels nationalsång Hatikvah.

De omgivande båtarna ville uppenbarligen inte vara sämre, utan kontrade med att låta Jussi Björlings version av ”Du gamla du fria” och Abbas vinnarlåt från Eurovision Song Contest 1974 – Waterloo – strömma ut ur högtalarna.

En av de omgivande båtarna bestämde sig för att glida upp framför Elida och sedan ösa ut tusentals röda rosenblad framför den svenska båten. En del israeliska båtar var även smyckade med den svenska flaggan. Den ömsesidiga kärleken gick inte att ta miste på.

– Allt de har hört om Sverige de senaste åren är negativt. När de hörde att det skulle komma svenskar som tycker om dem var det självklart för dem att åka ut och möta oss. Det var ju ett enormt gensvar, nästan så att man inte klarade av att manövrera båten, förklarade Elidas kapten.

Läs vidare på Världen idag…

Elidas hemsida

-Pettersson noterar att det står 3:16 i Elidas segel och det är inget standardnummer i ett svenskt segel utan syftar troligen på:

” Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. „ – Johannes 3:16

För övrigt tror jag inte Elida kommer att väcka någon uppmärksamhet i svensk media…

Här är Elida just nu

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 reaktioner på “Seglar för Jesus

 1. Skall det vara något att fira???
  En oäkting.
  Tänk själva. Jesus skulle ju vara guds och Marias son. Gud gjorde alltså Maria gravid. Vad hände sedan. Jo gud stack och Josef fick ta hand om barnet. Han betalade inte ens understöd för ungen, detta var mycket oansvarigt av Gud.
  Stackars snickare Josef .

 2. Seglatsen de gör i Medelhavet är deras:
  ”manifestation för kristna minoriteter i Mellanöstern”.

  Att media inte tar upp och nämner om deras seglats och välkomstmottagandet som de fick säger allt.
  Om de goda krafterna och syftet som dessa för ut är ingen riksnyhet.
  De väljer ju själva vad som är relevanta Nyheter
  Som när Johan på GS ringde till Ulf Johnsson på SVT.
  Johan tog bl.a. upp samt frågade om en uppsatt lapp i en Tvättstuga var en riksnyhet.

  Elida är en egen religiös mission och stiftelse
  Segelfartyget är deras ”flytande kyrka” och religiösa konfirmandläger.
  Skall vara i Israel på ”Pilgrim 2018” – 22 okt.
  Därefter kastar de loss samt seglar vidare och går till Grekland för deras ”Konfa 2018”
  Ligger i Aten till -30 Nov. för dels ”Karatgena och ”Kanariekonfa”
  Konfirmander som flyger ner och mönstrar på fartyget i omgångar.

 3. Uppmuntrande att det finns människor, som någorlunda kan upprätta Sveriges välförtjänt usla rykte i Israel.

 4. Givetvis inte i svensk media!
  Där hyllar man alltid terroristerna i palestina med omnejd och skyfflar in miljarder med svenska skattepengar, hoppla ”Maggot & Co.”!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: