Kommunisten Jonas Sjöstedt (V) anser att en demokratiskt vald regering är en krigsförklaring

VALET 2018. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt anser att om utfallet av ett demokratiskt riksdagsval ger en regering som inte faller honom i smaken är det en krigsförklaring mot det demokratiska systemet. 

-Pettersson undrar var drevet är? Hur kan våra ”opartiska” journalister släppa ett sådant här uttalande?

Var är kraven på Thomas Mattssons avgång? Var är DN:s liknelser med Stalintiden? Var är alla…

Det är tydligen bara ordspråk om Sjöstedt hotar med ”krigsförklaring”.

Hade Åkesson sagt något liknande, då hade det varit tal om politiska mord, hot mot demokratin, avgångskrav, Hitler och 1930-tal osv.

Det enda troliga svaret är att journalisterna håller med kommunisten Sjöstedt.

Från Expressen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

30 thoughts on “Kommunisten Jonas Sjöstedt (V) anser att en demokratiskt vald regering är en krigsförklaring

 1. I kommunisternas förlovade hemland Sovjetunionen betydde ordet demokrati i tex presidentvalet att de fanns bara en kandidat men alla fick rösta eller egentligen måste rösta

 2. I hans insnöade kommunistvärld är ett 8 % parti större än ett 17% parti? Brösttoner från musen som röt!

 3. Han måste ju ha hål i huv´et, den gamle kommunisten och anarkisten. Att tolka den Demokratiska folkviljan som Odemokratisk. Respektera valresultatet. Allt annat andas Diktatur.

 4. När en partiledare i ett svenskt riksdagsparti pratar i terminologin ”Krigsförklaring” säger alt var denne partiledare står i för ett parti.
  Några snabba kontrafrågor vad han menar med en ”krigsförklaring” från reportern var det inte tal om.

 5. Jonas borde ta in lite mångfald i sitt tänkande…..

  Alice Teodorescu: ”Verkligheten viktigare än orden.”

  ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-verkligheten-viktigare-än-orden-1.6326576

 6. Jonas Sjöstedt var med om att byta namn från KU och VPK till Vänstern. Han kallade det för hans uppgörelse med det kommunistiska arvet.
  Han har även kallat Stalins Sovjetunionen och Maos Kina för några av 1900-talets stora katastrofer.

  • Att dåvarande VPK fick göra namnbytet till Vänstern kom ifrån självaste Sovjet.
   När Sovjetunionens fall var och de bytte ut både nationalhymnen samt deras röda flagga med skäran.

 7. Kan inte någon förståndig person göra något uttalande om att det är partier som inte står upp för demokratiska värderingar, i alla normala länder borde det resultera i ramaskri. Här mera tveksamt däremot.

 8. Sjöstedt borde skickas till Nord Korea på omskolningsläger på ska vi säga 5 år Hårt arbete på risfälten 15 timmar per dag med tillika politisk skolning skulle göra gott

  • Han borde även sitta med i N. Koreas parlament så får han se inifrån hur en äkta demokrati fungerar.
   Vara med på deras militära parader samt se inifrån hur deras humana kriminalvård i fängelserna fungerar som heter duga.

   En som kommer in dit utifrån får ej heller röra sig fritt ensam själv hur och vart man vill gå, utan måsta alltid ha någon ”guide” vid sin sida.

 9. Döm honom inte för hårt, han är ju en kommunist och för sådana figurer är hot om våld och krig helt naturligt och följer med på köpet. dessa vänsterpartister/kommunister se med avund och längtan efter ett drömsamhälle liknande nuvarande Venezuela, kuba, Nordkorea och tidigare samhällen som DDR och USSR.

  • Han är en hycklande mångmiljonär som inte anser sig själv behöva leva upp till sina kommunistideal. Allvarlig okunnighet om det han står för måste vara en förklaring till att det fortfarande 2018 i vårt land finns folk som på allvar vill att V ska vara ett regeringsparti.
   Lika obegripligt är folks engagemang i mp och än mer förvirrande är sossarnas val av dessa som regeringspartner.

 10. I dagens GP visar statsvetaren Rothstein också sina sympatier med kommunisterna, där han påstår att SD är ett större hot mot demokratin än vad kommunismen är!
  Så, nu vet vi det också!

 11. Då förklarar jag krig mot han eftersom han förklarar krig mot mig..!Nu är du avslöjad jonas.du vill alltså ha krig(inbörderskrig )
  Jonas vad har du för vapen hemma ?
  Kommer hela vänstern beväpna sig mot oss som röstat på SD.

 12. Eftersom kampen mellan globalism och nationalism överskuggar allt annat kan man nog vara ganska säker på att C och L snart kommer ut som de är och ingår i S nya regeringsunderlag. Skulle bli rätt förvånad om något annat kommer ur kvarnen i Rosenbad.
  ”The Mission” är det som styr, allt annat ses nog som futtigheter.

 13. Alla utom Jimmie får använda vilka språkuttryck som helst utan reaktion från media, men säger Jimmie något som inte passar nomenklaturan då blir det stormvarning direkt.
  Sjöstedt en Ulv i fårakläder!

 14. Jag älskar när Sjöstedt uttalar sig, det ger alltid ett av dagens skratt.
  Han aspirerar på första plats på Fåntratt Ligan.

 15. Denna situationen är ett svar från folket, efter att politikerna struntat i väljarna. Politikerna har som de förtjänar.
  Om Politikerna från början hade lyssnat på folket hade det inte behövts nya partier,
  Lövén, MP, Björklund, Lööf och Moderaterna har gjort sitt sämsta val någonsin och kommer att få det ännu svårare efter nästa val, om de inte tar hänsyn till folket.

 16. Klart journalisterna håller med. För detta vänsterpack är demokrati = stalinism. Det är därför vi är där vi är idag. När endast det pk-riktiga accepteras. Allt annat anses och bekämpas som MOT demokratin. Dessa extremister som styr vårt land idag, har inte fattat galoppen med demokrati. OM DEMOKRATIN INTE ÄR NEUTRAL, ÄR DET INGEN DEMOKRATI, UTAN DIKTATUR! Som det nära på är idag. I en tid nära dig, total! INGET KAN VARA MOT DEMOKRATIN, MER ÄN DEM SOM FÖRSÖKER BEGRÄNSA DEN. Sann demokrati = spretande frihet, inte stalinism!

  • Det finns en hel bok skriven om Sjöstedt. Cervantes skrev en framtidsvision om den kommande Sjöstedt. Denna bok som en bakvänd version av bibelns Jesus. Så tro mig, enmanskriget kommer. Men också de vita rockarna, förhoppningsvis.

 17. Efter ett sådant uttalande är jag glad att jag ändrat politisk uppfattning helt och hållet. Det där är under all värdighet hur arg och besviken han än må vara kan han väl tänka efter innan. Vem vet, han kanske själv vill ha ett till krig?

 18. Han har verkligen bekänt färg på sistone, som Sovjetkommunist. Är det därför han inte längre vill lämna det snart Kommunistiska EU?

Kommentera