Syrien har utfärdat amnesti, och uppmanar ”flyktingarna” att återvända hem

INVANDRING. Vi har alla sett och hört dem. Män som klagat på trångboddhet, män som klagat på dåligt wifi, män som gnällt över den svenska maten, män som lämnat sina familjer och barn kvar i Syrien. Män som inte trivs i Sverige. 

Nu har dessa så kallade män fått ett väldigt generöst erbjudande av den syriska regeringen: Kom tillbaka, ni får inget straff, ni är förlåtna.

Syrien behöver folk och den syriska regeringen lämnar amnesti till de så kallade flyktingarna som återvänder hem.

De syrier som deserterat från försvarsmakten eller flytt undan värnplikten kommer att gå straffria. Amnestin gäller i sex månader för syrier som befinner sig utomlands och i fyra månader för dem som är kvar i landet. Desertörerna kommer dock fortfarande att vara skyldiga att göra den tvååriga militärtjänsten.

Erbjudandet gäller däremot inte de desertörer som gått med i Fria syriska armén eller andra så kallade rebell- och terrorgrupper som slagits mot regimen under inbördeskriget.

I slutet av september förklarade Syriens utrikesminister Walid Moualem i ett tal i FN:s generalförsamling att det syriska inbördeskriget var över. Han underströk att landet nu är redo att ta tillbaka sina medborgare.

The Telegraph.

-Pettersson menar att det är dags att hjälpa syrierna på traven genom att dra in deras uppehållstillstånd, givetvis av humanitära skäl. De behövs hemma och vi klarar oss utan dem…

…och jag tror inte vi har några terrorister i vårt land som inte omfattas av amnestin för vår regering har järnkoll på den kompetens de släppt in i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

13 thoughts on “Syrien har utfärdat amnesti, och uppmanar ”flyktingarna” att återvända hem

 1. Det är inga flyktingar som Sverige tagit emot utan asylinvandrare.
  Flyktingar finns i flyktingläger i angränsande länder exempelvis Turkiet har 3 miljoner i flyktingläger och finns sådana i Jordanien och Libanon också.
  Flyktingar är till stor del kvinnor, barn och åldringar.

  De som kommit till Sverige är unga män många är desertörer och andra lycksökare, kriminella också som flyr från straff.

  En asylinvandrare har inget pass utan påstår att personen kommer från ett asylland som Sverige utsedd och har därmed rätt att komma in i landet och söka asyl och uppehållstillstånd..

  Alla får asyl och sedan uppehållstillstånd därför när de kommit in i landet utan pass blir det till en omöjlighet att skicka ut dem, därför inget flygbolag tar passagerare utan pass och de landet som skall ta emot dem måste acceptera att ta emot dem, som de inte behöver göra om de inget pass har.

  Om jag som svensk förlorar mitt pass utomlands måste jag gå till svensk ambassad och få ett tillfälligt pass för att komma ut från landet och att kunna komma in i Sverige.

  • När asylinvandrarna lämnar sitt hemland måste de ha pass det kan vara ett köpt pass som smugglaren tillhandahåller, men de kommer inte ut från landet utan pass och kan inte passera genom ett flertal länder för att komma till Sveriges gräns utan pass.
   När de kommer till svenska gränsen tar smugglaren hand om passen och tar nästa grupp till svenska gränsen.
   Sedan säger den här asylinvandraren att de kommer från ett asylland och har därmed rätt att söka asyl och sedan uppehållstillstånd i Sverige.

   När asylinvandrare begår brott i landet det är självklart att det blir nästan omöjligt att skicka ut dem, som också visat sig att nästan ingen har blivit utvisat även de begått grova brott.

   • Man kan inte skylla asylinvandrarna som utnyttjar systemet som svenska politikerna skapat, skall man skylla någon för den här galenskapen är det politikerna och svenska folket som valt dem.
    Asylinvandringen kostar enorma summor, men politikerna och väljarna på vänsterkanten anser att de får röster genom dem och anser väl därför att det är värt priset.

    Välfärden faller för alla i landet bortsedd från de välbärgade som har egna försäkringar m.m.
    De som drabbas hårdast av asylinvandringen är de svaga grupperna, det blir stor konkurrens på de enkla jobben och de som är samhällsjobb med stöd från samhället.

    Asylinvandringen kommer att skapa ett segregerat samhälle finns ingen tvekan om det, det blir bland annat med boendet och skolan.

 2. Fattar ni inte? Dom som åker tillbaka är ju dom serösa som kan jobba. Dom som är helt värdelösa stannar och fortsätter leva på bidrag i Sverige. Kan dom inte göra något här så kan dom inte göra något i Syrien.

 3. Åk tillbaka hem och bygg upp ett land.
  Här ska inte Syriens befolkning befinna sig.
  Till och med sossen Jan Eliasson nämde nyss hos Malou tv4 att folk flyr inte från krig utan för ett bättre liv,t ex att kunna studera.

 4. De har tagit sig hit till paradiset, åtminstone i deras ögon.
  Dit där svenskar tvingas arbeta för att försörja dem, samtidigt som vi får se våra lägenheter reserveras för dem.
  Vi tvingas se förfallet och köa efter dem till den välfärd vi betalat för.

 5. Trodde ni PK att de åker tillbaka där de kom ifrån, ni är som er fuhrer, NAIVA och/dumma i huvudet.

 6. Dom får nu pengar och ljuger om hur farligt det är i hemlandet ,satsar på dubbelt medborgarskap för att senare kunna pendla mellan sitt hem i ursprungslandet och Sverige och kunna få ut bidrag där dom lever i sus och dus i hemlandet som dom flydde från. Detta har förekommit i trettio år nu . 🙁

 7. Från det trygga och mångkulturella bidragsparadiset Sverige återvänder ingen, hur skulle Folkhemmet då överleva ?

 8. Träffade en överviktig syrier 52 år gammal på sjukhuset häromdagen, han hade varit i Sverige i 4 år kunde inte kommunicera på vårt språk och hans engelska var bristfällig. Ansåg att Assad är en renodlad diktator som inte är trogen deras Allah och därför dålig. Kan inte återvända till sin hemstad Aleppo eftersom det nu är en grushög vilket innebär att vi med det idiotiska systemet med PUT för alla Syrier har ett stort antal Svarta Pettrar i vår hand. Varför skall vi, de genuina svenskarna drabbas med permanent ökade kostnader när misstagen gjorts av en myndighet, Migrationsverket?

  • Den överviktige Syrien kommer helt säkert att återvända men han väntar på svensk pass och en pension livet ut i bagaget.
   Han kan alltid klaga på traumatiska upplevelser från kriget, även om han aldrig varit i kontakt med det, men sådant är säljande ,traumatiska upplevelser från kriget.
   Assad .han ger amnesti till alla som lägger ned vapnen, även till desertörer som rymt från plikten, hur västvärlden kan kalla honom för en brutal slaktare är obegripligt.,

  • Och de lär fortsätta att trivas efter att en förmodad vänster/liberal regering snart styr Sverige !
   Löven, Annie och Björklund det blir fin fina grejer det.

Kommentera