Polischefer: Så ska lagföringen bli snabbare

BROTTSLIGHET. Försöksverksamheten ”Snabbare lagföring” i region Stockholm har kraftigt skyndat på processen från anmälan till dom – nu vill vi testa den i större skala. Det skriver polischeferna Anders Thornberg och Mats Löfving på DN Debatt.

För att personer ska kunna lagföras snabbare krävs hårt arbete av polisen, men också gemensamma insatser från hela samhället, skriver de.

Thornberg och Löfving lyfter flera förändringar: det krävs kraftsamling i utsatta områden, intensifierade insatser mot brottsaktiva, förstärkt skydd av polisanställda och att polisen får fokusera på polisarbete. ”Tillsammans kan vi göra hela Sverige tryggt och säkert.”

Läs polisens meddelande…

-Pettersson säger att det är en bra början. Sedan måste det finnas plats för busarna i häkten och på fängelser, de ska ha straff som svenska folket uppfattar som rimliga och rättvisa, några syltryggar ska inte släppa ut dem i förtid, utvisning ska vara obligatoriskt vid grova brott och genomföras osv.

Gärna någon typ av straff även för tjafs…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Polischefer: Så ska lagföringen bli snabbare

 1. Detta betyder tydligen att när polisen tagit fast nån som begott brott med flerårig brottslig bana att tex Solna tingsrätt släpper personen fri innom 3 timmar mot tidigare 8 timmar

 2. När Sverige var ett äkta homogent tryggt kristet och icke mångkulturellt land så behövdes inga försöksverksamheter inom svensk poliskår då visste både polisen och allmänheten vem som bestämde på gator och torg och vad som hände om man inte följde lagen eller inte lydde polisen !

 3. På SR har man efter Lövens ilskna uttalande slutat rapportera om alla bilbränder. Är det ett försök att inbilla valboskapen och alla imbeciller som röstar på 7klövern att Lövens ord har satts i verket?

 4. Vad jag tror så är detta bara snömos, som mest kommer att drabba Svenskar i stället för den stora gruppen kriminella utlänningar

 5. Och så ska tillhandahållande av fängelser ske på en konkurrensutsatt marknad. Effektivitet för att spara pengar. Ungefär motsatsen till vad makthavarna gör för närvarande.
  T ex bortrationalisera allt som har med språkförbistringat att göra. I stället för att tillhandahålla tolk skall människor om möjligt skickas till fängelse i ett land (hemlandet) som talar det språk de klarar utan tolk hjälp.
  Så både språk och lågstandard styr var fängelsevistelse sker.

  I stället för utvisning som undantag – det motsatta. Alltid tillbaka till hemlandet. I stället får på egen bekostnad sökas speciell tillåtelse att besöka/vistas i Sverige.

  Dettja måste prövas. Tidigare när ca 100% var etniska svenskar fanns inga sådana incitament att outsourca straffvistelse. Även om det ändå kunde gjorts. Men idag finns det knappt ngt skäl att inte göra det.

 6. Vad hjälper det om lagföringen blir snabbare när
  domstolarna ändå hela tiden släpper ut de yrkeskriminella
  gängmedlemmarna?

  Fastän all logik säger att de yrkeskriminellla har utfört en
  kriminell gärning, så nog blir de frisläppta av domstolarna
  om den tekniska besvisförningen skulle saknas i 0,1%
  av fallet.

Kommentera