Kina legaliserar omskolningsläger mot religiös extremism

ISLAM. Xianjiang-regionen i Kina har gjort det tillåtet att sätta människor ur den muslimska minoriteten uigurer i omskolningsläger. Tidigare har kinesiska representanter förnekat att det finns tankemässig omskolning i regionen.

 

Xinjiang i Kina. Från Wikipedia

Peking har länge fört en repressiv politik mot de muslimska uigurerna i den självstyrande Xinjiang-regionen i de nordvästra delarna av landet.

Människorättsgrupper hävdar att de som hålls i lägren måste svära lojalitet till presidenten Xi Jinping och antingen kritisera eller avsäga sig sin tro, rapporterar BBC.

Inom omskolningslägren ska det även läras ut mandarin, lagar, yrkesutbildning och ”tanketräning”, enligt dokument som lagts upp på den regionala regeringens webbplats, skriver nyhetsbyrån AFP.

Den omarbetade lagen trädde i kraft under tisdagen. Enligt den Hongkongbaserade tidningen South China Morning Post har uppemot en miljon uigurer och muslimer ur andra folkgrupper kvarhållits i dessa läger.

I de kinesiska myndigheternas kampanj ingår även förbud av halal-produkter.

Kommunistpartiets ledare i den regionala huvudstaden Urumqi lovade på måndagen att ”bekämpa halal-trenden”, som de anser uppmuntrar till religiös extremism.

Regimen anser att uigurerna är extremister, med åsikter som inte passar i den kinesiska staten och att stränga regler därför behövs.

Läs mer på  BBC…

-Pettersson säger att omskolningsläger låter inte så trevligt men vi har 1400 års erfarenhet vad som händer med icke-muslimer när muslimer tar makten. Islam är inte bra för någon, allra minst för muslimer.

Vi får inte glömma att hela Nordafrika, Egypten, Mellanöstern, Turkiet och de delar i sydöstra Europa som idag är muslimska än gång var kristna. Liksom Afghanistan, Pakistan, delar av Indien med flera platser som idag är muslimska en gång var buddistiska och/eller hinduiska. Zoroastrismen var den dominerande religionen i Stor-Iran flera tusen år och sedan kom araberna med islam och alternativen var att konvertera eller dö…

Så en viss förståelse finns för kinesernas åtgärder, många av ”östturkarna” är separatister och vill ha ett eget land och en del av separatisterna är terrorister, och sådant gillar inte kineserna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Kina legaliserar omskolningsläger mot religiös extremism

 1. Detta har pågått några år. De flesta omskolas i de stängda moskéerna, som används som utbildningslokaler. De individer (män och deras familjer), som utan officiellt knot går på sina ålagda utbildningar har inga större problem – BARA DE FÖLJER DE NU LAGSTADGADE REGLERNA (som tidigare var inofficiella).

  Kineserna vet att islam inte kan kontrolleras och göras kinesisk så länge de stridsledningscentraler moskéerna och deras imamer utgör, fritt får utöva sin tvingande påverkan. Utan moskéer etc dör islam eller blir beskedlig.

  Däremot finns ett antal oppstinata individer (män), som får specialbehandling. Alltså imamer, stamledare, klanledare, studenter (alla tillsammans med sina familjer), som skickas till slutna läger skiljt från övriga samhället. Någon direkt omskolning av dessa verkar inte ske. De hålls bara åtskilda från resten av samhället och för mycket lång tid.

 2. Kanske nåt att ta efter. Det värsta är att de gör det,och har gjort det, med ALLA som inte hyllar det kommunistiska. Men det är ju det som är det rådande där. HÄR är det sekulär demokrati som är det rådande, vilket ALLA inkommande borde omskolas till. Studieresor borde göras till Kina i syfte att lära.

 3. Vi kanske borde börja med samma sak, fast i stället för kommunism kan vi lära ut Darwin och grejer.

 4. Mänskliga rättigheter används av de som inte tror på dem mot oss som tror på dem. Själv skulle jag vilja utöka de mänskliga rättigheterna att omfatta mänskliga skyldigheter och först efter att de uppfyllt dem så kan du åberopa rättigheter.

  Gör din plikt, kräv din rätt.

 5. I Sverige gör vi tvärt om, här ska urbefolkningen skolas om så att det passar religionsfanatikerna?

Kommentera