Södermalmsbo kräver könsuppdelad hundrastgård


PATRIARKAT. Att honhundar inte får vara på rastgårdarna medan de löper, är inget annat än ren könsdiskriminering. Det menar Södermalmsbon Carola Kastman, som nu kräver att staden agerar – genom könsseparerade rastgårdar för tikar.

Lars Vilks rondellhund Muhammed funderar på Carola Kastmans förslag

Så länge som Södermalmsbon Carola Kastman haft hanhundar har det aldrig varit några problem att släppa lös jycken bland dess gelikar på stans rastgårdar.Men när hon med den nyinskaffade tiken Coco som vanligt skulle besöka sin hundrastgård på Söder, fick hon en total chock.

– Jag fick inte sl äppa in Coco, eftersom hon just då löpte och de andra hundägarna sa att det gör hanhundarna som galna. Jag frågade då var det finns hundrastgårdar för tikar, och fick svaret ”ingenstans”.

När Carola Kastman började undersöka situationen närmare visade det sig att det inte finns en enda hundrastgård där enbart löpande tikar får vistas i hela stan. Och inte nog med det. Det finns inte i hela Sverige, enligt Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben – som inte ser något problem med den saken.

Läs mer på StockholmDirekt…

-Pettersson har noterat att människan har haft hundar som husdjur i tusentals år och i alla tider löst de problem som Carola Kastman och hennes hund har.

Jag vet inte vad Carola Kastman sysslar med men misstänker att de flesta människor nog anser att det finns viktigare saker att lägga skattepengar på. När det gäller Söderhalm är det säkert problem med utrymmet också.

Att patriarkatet följer med ända in på hundgårdarna hade jag aldrig kunnat tro, säger Kastman som nu lämnat in ett medborgarförslag att en könsseparerad hundrastgård för tikar anläggs vid den lilla gläntan vid caféet Nyfiken Gul vid Årstaviken.

– Jag tycker att Södermalm ska gå i bräschen och vara först med den här unika satsningen. Men det här är en större politisk fråga, jag nöjer mig inte förrän det finns minst en könsseparerad hundrastgård för tikar i varje stadsdel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


28 responses to “Södermalmsbo kräver könsuppdelad hundrastgård

 • ruben

  Det finns väl inga andra alternativ än att hundägarna får det bekostat via hundskatten om inte lokala hundklubbar kan gå ihop och hjälpa sig själva?

  Gilla

 • Lellegoo

  Löpande tikar och mens är bara en patriarkal konstruktion för dominans. Mens har INGENTING med kön att göra.

  Gilla

 • Tony

  Hon är säkert en av dem som bidragit till att FI nästan blev
  utraderade vid årets val, det är inte bara Anders Lindberg som
  bor på Dårmalm?

  Gilla

 • Mm

  Dessa fjolliga Södermalmsbor. Öppna en egen rastgård för egna pengar då, du stolliga hundägare.

  Gilla

 • Tissan

  vet inte om det är samma hen men den-det fick avslag tidigare på sitt förslag,

  Gilla

 • Monica

  Det är ett I-landsproblem i sin mest patetiska uppenbarelse.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Galenskaperna fortsätter i oförminskad takt i detta vårt hårt sargade fädernesland Sverige. Jag förstår om Moder Svea gör revolt.

  Gilla

 • X

  Det var inte så länge sedan en grupp forskare skickade in en massa medvetet löjliga artiklar till diverse feministiska forskningstidskrifter, varav flera publicerades. “One published paper proposed that dog parks are “rape-condoning spaces.”” Oturligt nog fick twitterkontot @realpeerreview syn på artikeln och skämtet avslöjades i förtid. Läs mer här:
  https://quillette.com/2018/10/01/the-grievance-studies-scandal-five-academics-respond/

  Gilla

  • X

   Berättelsen om hundartikeln, enligt @realpeerreview :

   Gilla

 • Tore

  Det finns tyvärr inte någon enorm soptunna där man kan slänga korkade fruntimmer heller.

  Gilla

 • Ståfräs

  Hur många kön har hundar, fåglar o andra djur? Mkt viktig fråga då vi människor tydligen har ja, hur många då, 15?

  Gilla

 • Mia

  Jag har haft flera tikar som i vanliga fall var ganska negativa till att ha hanhundar nosande där bak, men när de löpte blev de mycket tillmötesgående.

  En hundrastgård var inget bra ställe att rasta sin tik på då, men det vore ju praktiskt med en avdelning för löpande tikar, så kvinnas förslag var inte så tokig.

  Men å andra sidan känns det som onödiga kostnader, eftersom det går bra att rasta hunden under en vanlig promenad under den tiden.
  Grannhunden fick fnatt när en av mina tikar löpte och höll ägarna vaken om nätterna.

  Gilla

 • Stenbock

  https://imgl.krone.at/scaled/1783546/v1dc5b1/630×356
  Prioriteringarna skiljer sig i Abzurdistan enormt,från andra delar av klotet…
  I Italien sker nu efter många år,äntligen en upprensning av bl.a. moralen.
  Minister Salvini har sedan han trädde till,städat upp mängder av ting som socialisterna genom åren låtit försumma.
  Senaste är ett totalförbud för den arabiska slaktmetoden av djur.Undrar om inte ”djurvänner” o. liknade gröna personer,vrider sig i våndor när det nu är en ”rasistisk/populistisk regering,som skapar allt till det bättre.

  Gilla

 • Argus

  Jag trodde det var standard med hundburka på Södermalm. Men då glömde jag att de mest angelägna bor längst bort från mångkulturen.

  Släppa en löpande tik i en rastgård med hanhundar är som, ni vet vad. 😉

  Gilla

  • Stenbock

   Då kanske det är som många gör gällande,att Fjollträsket skiljer sig från alla övriga orter i Abzurdien ? Inget ”HEN” för hundar !

   Gilla

 • Lellego

  Extremt tröttande med dessa skränliberaler som letar plakatfrågor i ALLT.

  Gilla

 • Maya

  Samtidigt som vi tvåbenta tvingas allt mer ofta att dela toaletter mellan män, kvinnor och övriga hönor för att inte såra någon ..Lustigt det här.

  Gilla

 • Lukas

  Könsneutrala toaletter för människor men könsseparerade för hundar, logiken går inte ihop.

  Södemalmkvinnorna vill med andra ord ha nerpissade och urinstinkande toaletter där de kan stå vid pissrännan och urinera genom sin medhavda pisstratt medan cuckhanarna står vid sidan om och viftar med snorren. Men för lilla vovven duger det inte utan då skall det vara separata.

  Min fråga till dessa löjliga södermalmsbor är, hur ska ni göra för de hundar som är homosexuella, de hundar som är könlösa, de transsexuella hundarna, de hundar som har ett annat kön än hane och tik… Har ni inte tänkt på det eller sitter ni fast i ålderdomliga patriarkala könsmaktsordningar!!?

  Gilla

 • Kralj Tvrtko

  Räcker det inte med no go zoner för oss vita svenskar utan feministerna ska dra in våra hanhundar i deras sjuka värld ? Könsseparerade hundratgårdar , badhus , skolbussar .moskeér osv . När ska det ta slut på denna idioti ? När ska våra politiker och den slumrande 87% av Sveriges befolkning vakna och se den destruktiva verklighet som väntar runt hörnet om vi inte får stopp på vansinnet vi av globalisterna utsättts för ?

  Gilla

 • Mr Jordan

  Carolas efternamn slutar på man, det upplever jag som fruktansvärt stötande, hur står hon ut?

  Gilla

  • Maya

   Haha. Kanske skriver jag till henne och säger att hon måste byta sitt efternamn till kast -kvinna. Kast…man… Nu klarnar det här

   Gilla

 • El gringo

  Nej det går inte! Kön är bara en konstruktion sägs det. Och då gäller det samtliga däggdjur, så ”förklara” för både hon-och hanhundarna att de ska bortse från den sk ”könsmaktsordningen”, alla är lika! 🙂

  Gilla

  • Vakna Upp

   Ja, ha ha, är hon säker på att hon har en tik, har tiken fått yttra sig?

   Gilla

   • Joy

    Kan en människa vara katt, kanske en hund kan vara det också. Eller en homosexuell hen. Det finns många varianter i naturen, sägs det.

    Gilla

  • El gringo

   Har aldrig sett det själv, men det sägs att vissa hanhundar kan ”leka människa” ibland och göra vissa saker med sina mattar.

   Gilla

 • Inconvenient Observations

  Hur kan en person som haft flera hundar inte veta hur detta fungera? Känns inte trovärdigt alls.

  Gilla

 • Vakna Upp

  Ha ha ha, där fick vi dagens första skratt!!!
  Varifrån kommer alla psykfall?
  Så går det när psykvården läggs ner och dårarna får röra sig fritt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: