Vår nya statsminister?

Charaden med att bilda en ny regering fortsätter oförtrutet.

Den andra talmansrundan är avslutat och inget nytt är att rapportera från Riksdagshuset. Positionerna är låsta, men talman Andreas Norlén öppnar för en överraskning.

Talmannen utesluter nämligen inte att någon annan än Ulf Kristersson och Stefan Löfven får rollen som statsminister i kommande regering.

Att Jonas Sjöstedt skulle få den rollen är omöjligt. Att någon av Miljöpartiets språkrör skulle få chansen är också det en utopi. Ebba Busch-Thor leder ett för litet parti och Jan Björklunds är ännu mindre och dessutom finns det i hans fall ett internt krav på att byta partiledare.

Jimmie Åkesson är förstås mångas våta dröm, men en lika omöjlig lösning som Jonas Sjöstedt.

Återstår då…

Det har redan tidigare spekulerats i att Annie Lööf skulle vara en kandidat. Hon leder ett parti i mitten på den politiska skalan och skulle kunna få gehör från både vänster och höger. Vilka hon skulle bilda regering med är en annan sak. Kommer Socialdemokraterna som ser sig själva som härskare på den svenska tronen, nedlåta sig till att agera andra part? Kommer Ulf Kristerssons moderater, som de facto är de borgerligas största parti, låta sitt parti spela i bakgrunden? Kommer Sverigedemokraterna att låta Annie härska? Bjuder Annie in Jonas Sjöstedt lär svekdebatten ta minst lika stora proportioner som den att Alliansen skulle ingå ett löst samarbete med SD.

Fast i den politiska världen kan allt hända, det har vi lärt oss vid det här laget.

Tre veckor före valet 2006 bjöds Fredrik Reinfeldt in till Bilderberggruppens hemliga möte. En månad senare var han statsminister.

2013 bjöds Stefan Löfven in till samma möte. Sexton månader senare var han statsminister.

I juni 2017 bjöds Annie Lööf in att deltaga. Nu har det gått ett drygt år och talmannen gör gällande att någon annan än Kristersson och Löfven kan få rollen som statsminister.

Kanske inget att fästa sig vid, men det har spekulerats i att andra intressenter än Sveriges regeringar är de som styr händelseförloppet i Sverige.

 

31 thoughts on “Vår nya statsminister?

 1. Annie Lööf tycker det är en god ide med 30 -miljoner invånare i Sverige…
  …vattnet skulle ta slut
  …alla träd huggas ner
  …skräp överallt
  …getton överallt
  är bara några av U T M A N I N G A R N A : ()

 2. Annie Löff tycker det är en god ide med 30 -miljoner invånare i Sverige…
  …vattnet skulle ta slut
  …alla träd huggas ner
  …skräp överallt
  …getton överallt
  är bara några av U T M A N I N G A R N A : ()

 3. Annie Lööf, skulle vara vår värsta mardröm. Då kommer muslimska mångifteslagar och totalt fri kolonisering därifrån att införas. Eller har ni glömt det ide’-program, centern tvingades ta tillbaka p g a det ramakri det då väckte. Men värderingarna finns där till fullo, var så säkra. Och nu kanske de försöker på allvar med de totala vansinnigheterna, om de får makten.

 4. Tja, Annie blomman lever ännu, men den blå borgerliga har börjat blomma igen mot alla odds. Vi får väl se…

  • Landsfadern Erlander var chef över koncentrationslägren .Det är därför han fick tjänsten som statsminister.


 5. va beträffar val av Stadsminister, när 82:an nu
  har chansen välja igen…enklaste sak i världen,
  sist (-14)valde de den helt utan konkurrens
  den mest korkskallige de kunde finna…nu står
  striden till stadsministerbefattningen stenhård
  mellan Nippertippan och Björklund…världens
  dummaste folkgrupp (82:an) har nu möjlighet
  få som de vill ännu en gång…den avgående
  vill ge alla kandidater (av den mest korkade)
  en möjlighet att kvalifisera sig
  …spänningen stiger i Svenska Folkhemmen
  inför valet…

 6. Det känns, som att det inte går att undvika nåt, som liknar en vild psykopatisk omvälvande lösning. En lösning, som bara gynnar riksdagen och inte har med Sveriges bästa att göra. De verkar också ha bestämt att till vilket pris, som helst mula ned SD ( 18% väljare ) till ingenting. Ett grovt politiskt misstag gissar jag.

 7. Mesige Ulf backar säkert upp den falska rödluvan så han slipper fatta några besvärliga beslut. Rödingarna har ju friat länge så där är det väl också ok litet dilemma dock svetsarn vill vara tuppen i hönsgården. Enda protesten är SD enda partiet med förståndet i behåll.

 8. Angående Bilderberggruppen har jag skrivit till C och M och bett att få mötesprotokoll, dagordning och deltagarlistan. Ingen har svarat.
  Är det rimligt att våra folkvald åker på hemliga hokuspokusmöte för våra skattepengar utan att redovisa vad de talat om?
  Än värr är det om Bilderberggruppen står för kalaset, då är det att betrakta som muta.
  Vem ska man vända sig till för att få detta utrett?

  • Skicka en påminnelse. De är tvingade att svara då frågan är diariefört. Riksdagen måste svara på alla frågor av oss.

 9. Sveriges största parti S Löfven avsatt som statsminister.
  Sveriges andra största parti M Kristersson som har svårt att få ihop en regering så opålitlig som denne man är.
  FRÅGAN GÅR DÅ RÄTTSMÄSSIGT TILL SVERIGES TREDJE STÖRSTA PARTI som är SD och ÅKESSON. NÄR DET VAR STOPP I KAKLET för Kristersson ÄR DET ÅKESSON SOM VÄLJER SINA SAMARBETSPARTNERS I RIKSDAGEN OCH BLIR STATSMINISTER DÅ HANS PARTI ÄR SVERIGES TREDJE STÖRSTA PARTI
  Ett mycket förnuftigt resonemang av mig!

  • Om det nu blir så att Kristersson får bilda regering, då måste man ju fråga Löven och hans väljare hur de tycker att känns när dom röstat på S för att dom inte tycker om M och ändå fast S blev störst så får M bilda regering och ta med Löven som får sitta där på undantaget och titta på utan att ha något inflytande alls och se när Kristersson skrattar åt honom.

 10. Man borde kontakt en bemanningsfirma och plocka in ett gäng polacker i Riksdagen. Det blir billigare i längden och dom jobbar bättre.

   • Då hade inte vi haft så mycket utlänningar här ialla fall .
    och bidragstagare samt kriminella!!
    Polen är ett land att se upp till!
    Med andra ord bra förebild..

 11. I dårhuset Sverige kan garanterat alla partiledare utom J.Å bli tillfrågade att bilda regering och bli statsminister !

 12. Ser man på Reinfeldts ekonomiska utvecklingen efter att han lämnade statsministerposten och vilka som har gjort det möjligt så är väl det bevis nog.

  Annie Lööf är mycket möjligt att hon kommer att bilda en minoritetsregering för det finns en åsikt alla är ense om det att minimera inflytandet från SD.
  S släpper inte fram Ulf Kristersson och M släpper inte fram Stefan Löfven så då blir C den perfekta och maktlösa regeringen som får agera medlare mellan de stora partierna. Utom i en sak invandringspolitiken där C förmodligen kan hävda sin linje. Arma land!

  • Samtliga partier i 7-klövern skulle mycket hellre samtala med djävulen själv än med Åkesson. Dom har dessvärre inte större förstånd än så.

   • När programledaren Pihlblad frågade Ygeman ; Om Åkesson slutar blir det annorlunda. Ygeman hade svarat att det handlar inte om Åkesson. Vad fan vill de?

  • Rödstrumporna, en radikalfeministisk socialistisk rörelse sprungen ur kulturmarxismen och 68-vänstern tre sig moderat och mogen om man jämför med dagens radikalfeminister, socialister och centerpartister. Så illa är det.

Kommentera