Trångbodda får betala mer för vattnet i Nyköping

MEDIA. Företaget Victoria Park har installerat vattenmätare i sina hyresrätter i Brandkärr, Nyköping. Något som väckt stor ilska bland flera hyresgäster. – De visar oss sin makt, säger Anab Jilio som bor i området, i ett SVT reportage. 

Tidigare har vattnet ingått i hyran, som det gör i de flesta svenska bostäder. Men i Brandkärr har Victoria Park bytt till att använda så kallad individuell vattenmätning.

Det betyder att ett visst antal liter ingår i hyran, hur mycket beror på lägenhetens storlek. Använder hyresgästen mindre vatten blir det avdrag på hyran, använder denne istället mer kostar det extra.

-Pettersson såg reportaget på lokal-TV och undrar vad SVT håller på med?

SVT insinuerar att fastighetsägaren tar extra betalt för vattnet på grund av rasism och diskriminering. SVT kan tydligen inte tänka sig att denna grupp människor gör av med mycket mer vatten än normalt och nu får betala det på ett bra och rättvist sätt.

För några år sedan berättade vi att fastighetsägaren lade ut i snitt 4.500 kronor per lägenhet och år i AKUTA skador utöver ordinarie underhåll i Brandkärr.

Det är inte lätt att vara hyresvärd/fastighetsägare i det nya Sverige men det har nog inte SVT:s reportrar någon förståelse för.

Några exempel:

 • Varmvatten spolas i timmar för att få varmt och fuktigt i lägenheten
 • Ugnen sätts på med luckan öppen för att få värme
 • Spisplattor används till att glödga kol, kolet läggs i en ståltrådsbehållare som sedan ställs på plattan till kolet glöder. Kolet används sedan till vattenpiprökning.Spisplattan blir förstörd.
 • Termostater demonteras på radiatorerna (elementen) vilket gör att full värme står på hela tiden
 • Miljöstationer – soporna kastas direkt på golvet eller ställs utanför, sopor sorteras ej, glödlampor, elskrot, grovsopor med mera slängs tillsammans med hushållssoporna
 • Brandvarnare plockas bort – många röker inomhus i dessa utrymmen
 • Paraboler monterade mot regler och dessutom felaktigt, det är farligt om någon lossnar
 • Skadegörelse i lägenheter, luckor och hyllplan försvinner, liksom innerdörrar
 • Koppartrådar i stället för säkringar i elskåpen
 • Olja och annat hälls i avloppen, stopp i stamrören flera gånger
 • 6-9 vuxna bor i en trea, kylskåp överfulla, slitaget onormalt, el och vattenförbrukning likaså
 • Tvättstugorna städas ej efter användandet, åverkan på maskiner, tider bokas inte

En film från Brandkärr i det nya Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

27 thoughts on “Trångbodda får betala mer för vattnet i Nyköping

 1. Är boende i Nyköping. Man känner sig som en utlänning om man är vit här. Inom ett par år så kommer det vara ohållbart att bo kvar i denna stad. Det som är mest skrämmande är att på stadens torg står ortens lokala pajas Rebecca Båvik (RFSL) (vänsterextrem feminist) och gastar om rasism och vurmar om mångkultur.

  Den enda rasism som finns här är rasismen mot vita, den skanderas dagligen efter vita flickor/kvinnor som ”din jävla svennehora” ”knulla dig” och spott efter vita flickor som inte bär slöja.

  Hopplöst och en förlorad stad..

 2. Bor i nyproducerad hyresrätt och här betalar alla separat för egen förbrukning av varmvatten, kallvatten och el.

 3. ”Välfärdsgnäll” från en del Brandkärrsbor.

  Egenansvar och självkritik är alltid svårt för vissa.

 4. Jag se fler och fler blatter här i övre Frösäng, snart bli det väl som i innerstan. Vi ha varit fredade här men den tiden tycks ta slut nu. 🙁

 5. Ja, mina vänner. Vem eller vilka tror ni kommer att få betala vattenförbrukningen? (Ledtråd, kolla inkomster och skatteförmåga.)

 6. Att vattenmätarna plockades bort på 80 talet är synd. Jag anser att varje familj kunde få betala efter förbrukning.

  • Självklart, det handlar väl om miljön, PK, MP, FD Feministregeringen o idioterna i Alliansen, eller? Nä, tänkte inte på det, det är rasistiskt att kräva att vår nya adel skall bry sig om miljön.

 7. I Akalla i Stockholm hade hyresgäster fri el och vatten.Små ”företag” började baka till företagen ,chilenska piroger med mera i tusentals, vattenkostnader steg också av samma anledning som ovan. Nu får alla betala efter förbrukning. Det här drabbar alla.
  I nästan varje tvättstuga i Stockholm tvättas tvätt för små hotell och privata hushåll, som inte bor i adressen. Hyresgästerna får betala kalaset för snyltare.

 8. hehe klart som korvspad att det ska vara varmt och fuktigt, så är det ju i djungeln dom kommer ifrån…visst är mångfald och mångkultur trevligt.?!!

 9. Förortsboskapen borde få betala högre vattenskatt med tanke på alla bilbränder som måste släckas

 10. Igen, massiva, tvångsfinansierade SVT:s lögner och propaganda accepteras vilket betyder att ca. 80% av Sveriges befolkning förleds som får.

 11. Normalt i andra länder att varje hyresgäst betalar sitt vatten.
  Klart att flyktingaktivisterna på SVT inte tycker att detta är bra utan gör ett reportage om hur synd det är om de utländska hyresgästerna som blir rasistiskt behandlade som får betala för sin överkonsumtion av vatten.

 12. Fan vad jobbigt och inte komma i första hand och bli gullad längre. Hoppas de i fortsättningen får höra rätt för sig.

 13. I flera liknande områden förekommer dessutom vägglöss och kackerlackor som då fastighetsägaren ofta beskylls för att ha orsakat! Den senare får dessutom stå för saneringskostnaderna, då det är hyresrätter.

Kommentera