Bekymmer med nya bosättare


INVANDRINGEN. Brandkärr i Nyköping är ett av miljonprogrammets bostadsområden, byggt mellan 1967 och 1975 och liknar andra förorter byggda under denna period. Det är Nyköpings största bostadsområde med 1 800 lägenheter och cirka 3 000 innevånare. Drygt 60 % av invånarna är nysvenskar vilket lett till att området hos många har dåligt rykte och det är inte obefogad. Ryktet beror på invånarna och hur de uppför sig.

Fastighetsägarens stora bekymmer är att många av invandrarna inte klarar av att sköta ett hushåll, att sopsortera, att städa, att hålla ordning i lägenheter och gemensamma utrymmen. Extra bovärdar måste anställas och de får varje dag ägna många timmar till att städa upp efter hyresgästerna. Miljörummen sköts inte, sophanteringen är ett skämt, trapphusen skitas ned och på gårdsplanen kastas all möjligt bråte.

Nyköpingshems vd Christer Gustavsson berättade år 2012 att bolaget lägger ut 8 miljoner varje år på att reparera akuta skador i Brandkärr. Läs igen – 4 500 kronor per lägenhet och år i AKUTA skador utöver ordinarie underhåll.

Av Nyköpings kommuns befolkning är 21 % utrikes födda och dessa 21 % står för drygt 60 % av socialbidragen. Tyvärr finns det ingen statistik på andelen med utländsk bakgrund och innan vi får se den fryser nog helvetet till is. Lägg detta till extra kostnader för städning, renoveringar, reparationer, medborgarkontor, m.m. så inser nästan alla att det är ett gigantiskt problem som drabbar andra hyresgäster, skattebetalarna och alla invånare i kommunen.

Naturligtvis vet lokala politiker och journalister om problemen men de väljer fegt nog att tiga och försöker få området att framstå som ett multikulturellt paradis.

På en annan ort i Sverige vill fastighetsägaren höja hyran med c:a 30 % på de lägenheter som Migrationsverket hyr. Migrationsverket erkänner problemen men vill bara gå med på 8 % extra. Fastighetsägaren ger sig inte, han vill att de som orsakar kostnaderna ska stå för dem och att det inte ska drabba alla hyresgäster som brukligt är.

Anledningen till den begärda hyreshöjningen är….

 • Varmvatten spolas i timmar för att få varmt och fuktigt i lägenheten
 • Ugnen sätts på med luckan öppen för att få värme
 • Spisplattor används till att glödga kol, kolet läggs i en ståltrådsbehållare som sedan stääls på plattan till kolet glöder. Kolet används sedan till vapenpiperökning
 • Termostater demonteras på raidatorerna (elementen9 vilket gör att full värme står på hela tiden
 • Miljöstationer – soporna kastas direkt på golvet eller ställs utanför, sopor sorteras ej, glödlampor, elskrot, grovsopor med mera slängs tillsammans med hushållssoporna
 • Brandvarnare plockas bort – många röker inomhus i dessa utrymmen
 • Parapoler monterade mot regler och dessutom felaktigt, farligt
 • Skadegörelse i lägenheter, luckor och hyllplan försvinner, liksom innerdörrar
 • Koppartrådar i stället för säkringar i elskåpen
 • Olja och annat hälls i avloppen, stopp i stamrören flera gånger
 • 6-9 vuxna bor i en trea, kylskåp överfulla, slitaget onormalt, el och vattenförbrukning likaså
 • Tvättstugorna städas ej efter användandet, åverkan på maskiner, tider bokas inte

När det blir för många nysvenskar i ett område, börjar gammelsvenskarna flytta därifrån, fler nysvenskar flyttar in osv. integrationen fungerar inte.

-Pettersson tycker att detta är ett grovt svek mot skattebetalarna och de hyresgäster som sköter sig och ett ändå större svek mot invandrarna – Talar ingen om vad som gäller i vårt land så kommer varken nysvenskarna eller deras barn att veta vad som gäller och fortsätta stå utanför samhället.

Asylsökande förstör lägenheter – Migrationsverket vägrar betala


20 responses to “Bekymmer med nya bosättare

 • Trångbodda får betala mer för vattnet i Nyköping | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] några år sedan berättade vi att fastighetsägaren lade ut i snitt 4.500 kronor per lägenhet och år i AKUTA skador utöver ordinarie underhåll i […]

  Gilla

 • Pica pica

  Man frågade en asylsökande varför de hade fönstren öppna om de tyckte det var kallt. Han svarade att han inte fått enkelrum och var tvungen dela rum. Då blev det dålig lukt i rummet. Dessutom tjuvrökte en del.

  Jag skulle föreslå dem att röka ute och att alla tog sig en dusch då och då…..

  Gilla

 • Nemesis

  Vad kallar man sånt här i Palestina-protektoratet… Men man ser väl inte bjälken i ögat här, för det fiktiva grandet i stormens öga där.

  Gilla

 • Thomas B.

  Åkte förbi Stavsjö där stod alla fönster på vid gavel alla
  nyanlända har tydligen fått lära sig att reglera värmen med Rysk termostat
  fullt ös på Element och så öppna fönstret på vid gavel. helt sjukt.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå Nyköping.

  Sörmlands län hamnar i topp när det gäller socialbidrag på grund av arbetslöshet, före Blekinge och Gävleborg. I dessa tre län går mer än 55 procent av socialbidragen till arbetslösa.

  Sörmland toppar också listan över andelen invånare som får socialbidrag. Siffran är 7,3 procent.
  Socialbidragen i Sverige kostade 10,8 miljarder 2013. Nästan hälften går till arbetslösa.

  Fler behöver socialbidrag under lång tid, närmare bestämt något år. Andelen har ökat från 31,7 till 36,7 procent mellan 2011 och 2014.
  271 000 vuxna och 140 000 barn bor i hushåll som fick socialbidrag förra året. Det är 4,4 procent av befolkningen.

  Gå gärna in och titta på de rödmarkerade orterna med hög risk. Du kan söka dig vidare via denna länk från socialstyrelsen

  http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/2014oktober/Sidor/flerharlangvarigtekonomisktbistand.aspx

  Gilla

  • Dino

   Peter det är inte alla förunnat att få social hjälp och tar med att även Gotland får sin beskärda del 800 st som har förtur till både jobb och lägenheter.

   Inget snack om öns bofasta svenska ungdomar som tvingas till arbetslöshet och får bo hemma tyvärr så byggs ett vi och dem samhälle upp med politikers och medias stora hjälp när man sedan kritiserar detta är man rasist enligt norm.

   Gilla

 • Crilla

  Jag tycker att Brandkärr skall sprängas och jämnas med marken. De som bor där kan väl deporteras till tältläger på Gotska Sandön?

  Gilla

 • Robert Gustafsson

  Kommer ihåg när en i byn tömde ut olja i avloppet, då följde polisen spåren i avloppsrören bakåt till miljöboven som fick böter! Men han var ju en svensk villaägare så då är det ju skillnad.

  Gilla

 • Grune

  Den där ”andra orten” låter som Södertälje.

  Gilla

 • allemand

  Flyttade från Brandkärr redan 1970, så skyll inte på mig.

  Gilla

 • Pica pica

  Ja, de gillar värme och fukt. När de första ”syrierna” kom till Jämtland fick en del bo på Lits Camping. De klagade bittert över kylan och många ortsbor ryckte ut med extra filtar, kläder och elelement. Dock framkom när en skulle kontrollera temperaturen i en stuga. Den låg på över 30 grader plus och ingen förstod. Det visade sig att när man var nöjd med innetemperaturen lät man alla element stå på för fullt samtidigt som man öppnade dörrar och fönster. Om det då var minus 15 ute så drog det så kallt.

  Ska bli intressant att se hur det går med Stadsdel Norr – på gamla 15:s område mitt i staden. De alldeles nybyggda lägenheterna visade sig bli för dyra för Östersundaren så där fick syrier m fl flytta in. Redan har Anticimex fått ta många turer dit. Det finns fler som trivs i fukt och värme….

  Gilla

 • pullator

  Hur ser man på ett bostadsområde att där bor många invandrare?

  Man tittar på hur många paraboler det finns…….

  Date: Wed, 29 Oct 2014 11:53:50 +0000 To: christer_dysholm@hotmail.com

  Gilla

 • Stefan K

  Om du visste Pettersson, vad jag fått höra av anställda inom det kommunala bostadsbolaget, om du bara visste.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: