Kvinna, man eller kanske Muhammed sökes till Malmös Lucia


TRADITIONER. Både män och kvinnor är välkomna att ansöka om att få bli Malmö stads lucia. Sångröst, utseende och annat spelar heller ingen roll för ansökan, utan det viktiga är att personen i fråga ”gör skillnad” och är en god förebild för staden och sina medmänniskor.

Det skriver staden i ett pressmeddelande. Några bilder är juryn inte heller intresserade av, skriver man, men den sökande måste vara minst 18 år gammal och ha samtyckt till att bli nominerad. Nomineringstiden går ut 5 oktober.

-Pettersson är inte sämre än att jag kan lämna ett förslag på en person som verkligen ”gör och har gjort skillnad” för Malmö. Tänk vad tråkigt skåningarna hade det innan han kom…

Profeten Muhammed var 53 år när han gifte sig med Aisha sex år, gubben tog det dock lite lugnt och fullbordade inte äktenskapet förrän Aisha fyllde nio och hon betraktades som vuxen. Dessutom var Aisha dotter till Muhammeds bror så allt var frid och fröjd.

Sahih Bukhari, 7:62:88 ”Profeten skrev äktenskapskontrakt med Aisha när hon var 6 år gammal och fullbordade sitt äktenskap med henne när hon var 9 år och hon stannade hos honom i 9 år.”

Vad tycker ni om Lucian nedan? Det är väl trevligt med en familj och man ser klart och tydligt att de hade skinka på bordet så jag undrar varför muslimerna inte kan äta fläsk när Muhammed gjorde det. För övrigt är jag övertygad om att Muhammed drog i sig ett och annat starkt också, hur skulle han annars ha fått hallucinationer och pratat med ängeln Gabriel där på berget Hira …

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


20 responses to “Kvinna, man eller kanske Muhammed sökes till Malmös Lucia

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: