Somalier har bästa livskvaliteten av alla i Norge

INVANDRING. Statistiska sentralbyrån förstår inte hur det kan vara att somalier är den invandrargrupp i Norge som själva tror att de har den bästa livskvaliteten, även betydligt högre än befolkningen totalt. 

Nöjd somalier…

Statistisk sentralbyrå (SSB) säger också: Vi förstår ingenting. Men de kallar även resultatet ”sensationellt” att somalierna är den mest nöjda invandrargruppen i Norge baserat på levnadsundersökningen.

I rapporten ”Livskvalitet bland invandrare” avslöjas att några invandrargrupper inte har tillräckligt förstånd att svara ”rätt” på ett antal frågor.

För somalier i Norge ligger i botten på all statistik, de har inga jobb, de betalar nästan ingen skatt till samhället, de har hög konsumtionen av socialbidrag och andra förmåner, de bor trångt, de föder fler barn än de har råd med, många är ensamstående föräldrar, de är skilda enligt norska lagar, barnen deltar i begränsad utsträckning på fritidsaktiviteter, många av dem är brottslingar redan vid ung ålder, de har helt enkelt många utmaningar – men de är enligt undersökningen själva nöjda med livskvaliteten.

Läs vidare på HRS.no…

-Pettersson noterar att de norska myndigheterna tror att somalierna har fyllt i undersökningen fel…jag undrar jag…

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “Somalier har bästa livskvaliteten av alla i Norge

  1. Här är världens lyckligaste folk

    https://cached-images.bonnier.news/swift/bilder/epi-20/SiteImages/2012/10/22/lyckliga.jpg

    Irakier upplever mest negativa känslor, som stress, smärta och oro, i vardagen. Minst av den varan är det för invånarna i Somaliland. Det visar en Gallupstudie. (Publicerat 22 oktober 2012)

    Länk med betalvägg. Tyvärr:

    https://www.di.se/artiklar/2012/10/22/har-ar-varldens-lyckligaste-folk/

    Varför ”flyr” de hit?

  2. Ganska enkel logik, när man utser U-länder till asylländer så får de en U-landsbefolkning till Norge med låg IQ och utan någon utbildning som någon behöver, till Sverige har denna grupp kommit lockade om bidrag livet ut av SOCIALDEMOKRATERNA….Även om de ville jobba så går det inte, de behövs inte, efter 20-30 år i Sverige kan de inte svenska och de kan inte lära sig det svenska alfabetets 27 bokstäver….Det finns svenskar som är begåvningshandikappade men som ändå jobbar med någonting, det sitter också i GENERNA, vissa har en vilja eller ett ”drive” att göra rätt för sig och jobba!! Den här gruppen kan man kalla RÖSTIMPORT – bidrag livet ut mot rösten på Socialdemokraterna….-S BLIR VÅR UNDERGÅNG!!!

  3. Dom har ju stannat i utvecklingen och ligger efter med tusen år ju. Och tror att dom kommit till himmelriket med alla bidrag och dom 72 blonda jungfruarna som dom tror att det är fritt fram att våldta.

KommenteraAvbryt svar