Snart EU-val


VALET 2019. Det kanske är lite tidigt att börja tala om EU-valet redan men jag gör det ändå. EU-parlamentets ledamöter väljs för en mandatperiod på fem år, och förra EU-valet hölls i maj 2014. Den gången var det samma år som riksdags- och kommunalvalen i Sverige, men nu blir det ett år senare.

 

 

Europeiska unionens råd har beslutat om datum för val till Europaparlamentet 2019. Valet kommer att äga rum den 23–26 maj 2019. I Sverige kommer valet att äga rum söndagen den 26 maj 2019.

-Pettersson är inte helt emot EU men som EU fungerar idag kanske det är lika bra att det läggs ned, annars måste det förändras kraftigt.

Nyligen röstade EU-parlamentet för att inleda en process som kan leda till att Ungern förlorar sin rösträtt inom EU.

Det är en meningslös markering eftersom sådana beslut måste tas enhälligt och flera länder har sagt att de inte godtar detta.

Anledningen är att Ungern vägrar godkänna EU:s överstatlighet, ungrarna vill bestämma över sitt land och sina gränser.

Här har vi pudelns kärna. Ska EU vara en överstatlig myndighet eller ett samarbetsorgan av 28, 27 när britterna lämnat, suveräna stater som bestämmer över sitt eget land.

Hittar EU några folk och länder som gillar att bli styrda av politiker som inte känner till lokala förhållanden, som de inte känner, inte vet vilka de är och inte förstår så säger jag lycka till. 

Om inte så måste EU ändra inriktning, krympa kostymen rejält och ödmjukt försöka hitta områden där Europas folk kan samarbeta. EU har ju hittills totalt misslyckats med sin viktigaste uppgift att skydda Europas yttre gräns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Snart EU-val

 • MartinA

  Patriarkatet kommer tyvärr förlora ett mandat i EU parlamentet eftersom det gått så dåligt för Soraya Post och Fi kommer åka ut 😦

  Gilla

 • Hanna

  Peter Lundgren och Kristina Winberg båda SD i EU-parlamentet har gjort en bra insats med att infrågasätta hela EU med sin överstatlighet och pekpinnar mot nationer som inte rättar in sig i ledet.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Rikemansklubben och Den hycklande kolossen på lerfötter EU knakar i fogarna och faller förhoppningsvis snart ihop som ett korthus !
  SWEXIT NU.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Jaha då talar vi EU>SD 2019 eller?

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Finns inget annat val. EU är en cancer som måste stoppas innan den har förgjort ALLA länder som tyvärr med sina medborgares helt galna val låtit sig utsättas för detta.

   Gilla

 • bodil

  EUs Junker och Timmerman har inte medlemmarnas förtroende, EUs demokrati vacklar.
  Junker och Timmerman vill inte som flera av medlemmarna vill.
  Junker vill straffa en del medlemmar, finns det i EUs regler?
  Tanken med EU var att det skulle råda konsensus.
  Och medlemmarna skulle arbeta tillsammans, men Junker stretar emot.
  Men snart är det val, EU behöver nya ledare.
  Junker och Timmerman kan sitta hemma och kröka på egen bekostnad.

  Gilla

 • tikamax

  Oh Gode G-d, då sitter FI och Post kvar på sina enorma bakdelar och pga av rumporna – tror de – att det är en ”VÄRLDSDEL” de representerar….

  Gilla

 • Argus

  Nu när insatsen inte är så stor ska ni se att de veliga kommer att rösta på de flesta andra än sjuenigheten i sedvanlig neoupprorisk stil. Men när det gäller det egna landets framtid får de inte ändan ur vagnen. Patetiskt. Typ arga lappen.

  Gilla

 • Billy Boy

  Reportage från president Emmanuel Macrons Paris.

  I videon ovan talas det om att ”France could be heading for a civil war” … d v s ”Frankrike kan vara på väg mot ett inbördeskrig”

  Sprider sig ett ev. kommande inbördeskrig vidare till fler av Europas länder (inkl Sverige) – Ja, då måste väl EU lämna tillbaka fredspriset man mottog från den Norska Nobelkommittén år 2012, d v s för endast 6 år sedan.

  Det vore väl ett delikat uppdrag för EU:s rådsordförande Donald Tusk och kommissionsordförande Jean-Claude Juncker att återlämna fredspriset.

  Gilla

 • Jonatan

  Nej, det är inte för tidigt att tala om EU-valet. SD behöver ett starkt valresultat i detta val för att få en styrkeposition inför nästa riksdagsval. För att uppnå det måste SD bestämma sig för max 5 frågor dom de vill trycka på i EU-valet. Sedan behöver SD använda sig av en del av sin valbudget för att redan nu driva informations- och opinionsbildningskampanjer i dessa frågor, en åt gången med några nånaders mellanrum. Då finns det förutsättningar, när SD åter lyfter dessa frågor i valrörelsen, att nå hela vägen fram till väljarna. Då har budskapet möjlighet att sjunka in.

  Gilla

 • Bajen666

  Bajen666 är däremot HELT emot EU…SWEXIT nu för bövelen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: