Skäggiga poliser förbjudna i Egypten


ISLAM. I Egypten har det tidigare varit förbjudet för skäggiga män att tjänstgöra som poliser. Syftet var att förhindra islamister inom poliskåren. Men i juli i år blev det officiellt tillåtet igen, och många kunde börja jobba igen.

Nu har en egyptisk domstol åter satt sig emot beslutet och kräver att inrikesdepartementet återgår till den tidigare bestämmelsen.

– I arabländer är ett skägg religiöst, det är inte bara något vardagligt. Hur känner du dig om du passerar en gränskontroll som patrulleras av skäggiga poliser? frågar sig advokaten Mohammad Hamid Salam.

Reglerna kring huruvida poliser ska få ha håriga ansikten eller inte har pendlat fram och tillbaka. 2012 protesterade skäggiga poliser med stöd av den islamistiska presidenten Mohammad Mursi för att rätten att få tjänstgöra. När presidenten avsattes två år senare, avskedade inrikesdepartementet tio poliser på grund av att de hade skägg.

Läs vidare på SvD…

-Pettersson konstaterar att i Sverige är det dock tillåtet att bära religiösa attribut för polisen. Kent Ekeroth (SD) har försökt få igenom ett förbud men fått avslag av riksdagen. I Norge däremot råder förbud.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


5 responses to “Skäggiga poliser förbjudna i Egypten

 • Kenny Rogers

  Shag Swedish police !

  Gilla

 • compulsoryunion

  Arlanda osäkerhetskjontroll har infört j
  hijab tvång enligt Annie Lööfs krav.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Fortsätter det så här har man ju snart tappat all respekt för svensk polis.
  Några religiösa attribut ska inte få förekomma på uniformerad personal.
  Privat kan man ju sen få ha vilken religiös övertygelse som helst.
  Polisen måste vara politisk och religiöst neutral.
  Man kan ju undra hur polisen Donna uppträder då hon kommer hem till den muslimska familjen där fadern har misshandlat sin dotter pga att hon har en svensk, icke muslimsk pojkvän.

  Gilla

 • Torleif

  Jag har sett svenska poliser med skägg och tatueringar. Varför ska vi ha poliser i Sverige som är rötägg?

  Gillad av 1 person

 • El gringo

  Att döma av utvecklingen i sverige är väl snart dessa poliser tillåtna här?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: