Den opartiska lokaltidningen som återigen rapporterar partiskt om invandrare


INVANDRING. Dagens Eskilstunastyrda lokaltidning Södermanlands Nyheter publicerar en artikel om Sakhi Hasani som enligt egna ord kommer från Afghanistan. Herr Hasani är 18 år säger han själv och har varit hemlös, eftersom han fått avslag på asylansökan får han ingen hjälp av myndigheterna, men föreningen Livboj 18 har hjälp Sakhi med del i ett rum. 

”Sakhi Hasani påminner om en skör fågelunge  med smala armar och ben och osäker blick…”skriver SN:s helt opartiske reporter.

”Sakhi Hasani har fått avslag tre gånger på sin asylansökan och har därmed ingen rätt att överklaga beslutet…,” fortsätter SN:s helt opartiske reporter.

Fantastiskt att en skör fågelunge klarat sig över halva jorden och genom ett tiotal länder utan pengar och id-handlingar. SN glömmer att berätta att Sakhi Hasani fått avslag för att han saknar asylskäl och att något med hans bakgrund är oklart. Flyktingar får asyl i Sverige.

Som bekant har domstolsväsendet slagit fast att den så kallade gymnasielagen inte går att tillämpa på ett rättssäkert sätt. Huruvida gymnasielagen kan komma att tillämpas i framtiden är således ovisst. I nuläget existerar inte lagen. Det får SN-reportern att beskriva det som att gymnasielagen ”pausat”, underförstått den kommer att tillämpas framöver, och att den asylsökande unga man i artikeln som tre gånger fått avslag på sin ansökan därmed ändå har ”full rätt att vara i landet”. Hur reportern kommit fram till den slutsatsen är obekant.

Den unge mannen har ju fått sin sak prövad i tre domstolar och erhållit beskedet att han inte får stanna i landet, och att då hänvisa till en lag som i nuläget inte existerar och möjligen inte heller kommer att tillämpas är ju bara dumheter.

Då skulle ju varje person dömd i domstol kunna vägra ta sitt straff i väntan på att lagstiftarna någon gång i framtiden kanske ändrar på lagen. Ett lika troligt alternativ är iför övrigt att gymnasielagen skrotas och att den unge mannen skickas hem.

Det minst lika sannolika alternativet undviker SN-reportern att nämna i artikeln. Dock lägger reportern till som slutkläm i artikeln att ”Afghanistan är långt ifrån säkert”. Det är vad SN-reportern tycker. Därmed lägger hon också in sina personliga värderingar i en nyhetsartikel, vilket i seriösa media anses tabu.

Hade vi följt lagen och behandlat alla lika hade problemet med afghanerna inte funnits.

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl. De har ”tappat” sina handlingar.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
 • Varför inte följa Dublin-förordningen om första asylland?
 • Varför inte följa Sveriges lagar?
 • Varför skriver inte den Eskilstunastyrda lokaltidningen om de lagar som faktiskt gäller i stället för att ta upp en lag som inte gäller?

-Pettersson tycker att Sakhi Hasani och hans kompisar ska åka hem, hans familj behöver honom om det sedan är i Afghanistan, Pakistaan eller Iran den finns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Merit Wager Twitter


15 responses to “Den opartiska lokaltidningen som återigen rapporterar partiskt om invandrare

 • Jack

  Den vanligaste dödsorsaken är hjärtinfarkt och stroke i Afghanistan. Att bli skjuten som ej militär kom långt ner på listan. Därvid skiljer sig inte Afghanistan så mycket från Sverige. Antar att hårtinfarkt och stroke är vanligaste dödsorsakerna i Sverige också.
  Varför är det då en mänsklig rättighet att få uppehålla sig i Sverige?
  Har vi förresten folkomröstat om att Sverige ska vara en humanistisk stormakt? Annars kan det vara dags nu. Och vad hindrar förresten alla humanister med stor hjärtan att betala dubbel skatt, och vi ickehumanter halv skatt?

  Gilla

 • Tine

  Ska naturligtvis hem till Iran eller det grannlandet där han kommer ifrån. Inga krig i området och ingen sk ensamkommande har mist sina liv när de återvänt tex till Afghanistan(se SVTs dokumentär 2016). De här hensen är bara ute efter lättjefullt liv i Europa med dyra smartphones + gratis klädkonton mm och en frihet som de inte klarar av (se våldtäkter mm)
  alltså asylskäl 0. Asyl ska för övrigt ske i närmaste grannland inte tvärs över halva jordklotet och asyl ska endast vara temporärt dvs TUT de ska ju återvända när det är lungt hemma…Syrier kan nu återvända trots fejknews om oroligheter nordvästra delen

  Gilla

 • Maya

  De kommer inte att lämna Sverige.De har bestämt att det är vi som får stanna om vi fogar oss i deras regler och sharialagar. Annars…

  Gilla

 • nosferatu

  Förutsättningarna har väl varit givna länge? Varför tro att 18-åringar från andra länder har rätt till billig eller gratis bostad, när våra egna ungdomar inte får chansen?

  Gilla

 • Höken

  Och lika oseriöst skrivet i Corren av Johan Sievert att det är lögn att tiggarna är utsatta för organisatoriskt tiggeri med förgreningar i hemländerna. Nej Siverts säger att det är en familj från samma by, vilket säkert stämmer men slavdrivarna skyddas av våra journalister, och batikhäxor. Nu är dom dömda i Växjö med förgreningar i Kronoberg och Kalmar län och varför inte Östergötland eller är det ett ytterligare skurkgäng som skyddas av Sivert på Corren?

  Gilla

  • Stenbock

   Höken:
   Samma sak i min lokalblaska HD. Hela lögnblaskan fylld med hat mot SD av mörkröda skribenter,och nya sagor dagligen.
   Detta är säkert fallet över/för hela landet….Tror de utgår ifrån att deras läsekrets är förståndshandikappade !

   Gilla

 • Danne

  När du hamnar i klammeri med rättvisan så är det i princip 2 rättsinstanser som gäller. Tingsrätt och Hovrätt om inte speciella orsaker förekommer som kan göra att HD anser det finnas möjlighet till prejudikat, vägledning i framtida mål.

  När det gäller ”guldklimparna” från de länder som inte räknas som generellt farliga, så finns det tydligen ingen ände.
  De tillåts gång på gång överklaga för att till slut gömma sig, med hjärtnupna kvinnors hjälp. När kvinnor blir våldtagna så ligger ansvaret på de hjärtnupnas axlar.

  SD bör se till att asylprocessen stramas åt för den lilla skara som överhuvudtaget ska vara aktuella för asylrätt.
  Ingen utan papper ska in och de som kommer in ska vara inlåsta, samtidigt som de som härbärgerar dem idag ska stå för kostnaderna själva. Det är inte statens ansvar att föda illegala eller de som fått rätt att stanna.

  Gilla

 • Inconvenient Observations

  Dessa aktivistjournalister får helt enkelt ta hand om dessa sköra små gossar…

  Gilla

 • El gringo

  Alla åldringar som ligger på våra sjukhus och äldreboenden och har förlorat förmågan att äta själva, ofta tillfälligt, och därför får svälta ihjäl, skriver och ömkar dessa idioter sällan eller aldrig om!

  Gilla

 • Thor

  Nu heter det plötsligt ensamkommande ungdomar, tidigare hette det ensamkommande barn

  Gilla

  • Maya

   Lögnen är avslöjad.Alla vet att de är äldre, när Björklund erkände under valet att de ljuger sin ålder för att få stanna här. Helt otroligt att politiker accepterar lögner ,men akta sig om en svensk ungdom under 18 skulle köpa en flaska vin på Systemet och bli påkommen. Då skulle troligtvis det bli både rättegång och minst skyddstillsyn.

   Gilla

 • Sten i Gatan

  Rulla ut mattan, flyg hem.

  Gilla

 • Frej

  Man kan säga så här , att det är en ohållbar bostadsmarknad för skattebetalarnas barn . Och jag är fortfarande i affekt efter det här valet , för tydligen har en majoritet röstat för rådande läge . Men är det något som gör mig så förbannad , så är det när vuxna män kommer hit och grinar till sig plats , framför våra ungdomar .Men det är bara i det här hjärntvättade landet det kan ske …

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Enl. Migrationsverkets regler på deras webbplats kan den lille gossen ansöka om dagpenning i den kommun där han vistats. Skillnaden är väl dock, att nu ska dagpengen räcka till hyra, mat och allt annat, där han tidigare räknade kontant ersättning till enbart nöjen och kläder, eftersom allt annat var all-inclusive i en resa han köpt till Sverige.

  SÅ reportern har alltså fel även om att han inte får några pengar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: