Förändra er eller dö, sa Reinfeldt


INRIKES. Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen och chefsideolog Mattias Karlsson får kritik för sin eftervalsanalys som han skrev efter riksdagsvalet i söndags. I Facebook-inlägget skriver han om sin oro för Sveriges framtid och att det bara finns två val: ”Seger eller död”.

PK-etablissemanget som verkar vilja köra på i samma stil som de gjort sedan 1975 är upprörda över retoriken.

De har tydligen glömt att Fredrik Reinfeldt en gång använde nästan samma ord. Förändra er eller dö. Men då som nu är det viktigare vem som säger något än vad som sägs.

Nuvarande statsministern Stefan Löfven säger sig ha som huvuduppgift att stå emot rasismen och högerextremismen. Det verkar gå så där…

1988 bildades Sverigedemokraterna. Vid den tiden låg socialdemokraternas valresultat oftast över 40 procent och moderaternas runt 20 procent.

Valresultat 1988:

S 43,2
M 18,3
SD 0,02

De senaste 30 åren har alltså moderaterna stått och stampat medan S tappat var tredje väljare. Detta medan de surrar om att stå emot rasismen och högerextremismen.

-Pettersson säger med Reinfeldts ord för att slippa kritik, ”Förändra er eller dö”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “Förändra er eller dö, sa Reinfeldt

 • Stenbock


  Bilden ovan kommer från Spandau i västra delen av Berlin. Denna exemplariska ”trädgård” lyder till namnet ” Bullerbu” ,efter A Lindgrens berömda roman.För det uppväxande släktet i Tyskland vill här de Gröna Kommunisterna, (MP) visa hur man kan leva ekologiskt i anklang med naturen !!
  F.ö. har samma parti föreslagit att man skall sluta använda ordet ”inhemska”. Istället ska dessa benämnas ” de/vi som bott här längre”…

  Gilla

 • Benny

  Jaså, Löfven kämpar mot rasism, nazism och högerextremism? Varför skickar han då våra skattepengar till Ukraina? Ukrainas talman Parabui hyllade Hitler i ett tal i deras riksdag under stort jubel för några dagar sedan..Fast den ”kampen” gäller nog bara i Sverige för ynkryggen Löfven vågar inte göra annat när EU och USA bestämt att Sverige ska stödja Ukraina trots deras nazi-regim. ”Märkligt” att media i Sverige ”missade” den ukrainska talmannens hyllningar haha…

  Gilla

 • Mia

  Reinfeldt sa de orden när han kom hem från någon klimatkonferens utomlands där han blivit starkt påverkad av det han hört.
  Man kan inte bara ta ett citat ur sitt sammanhang utan att berätta vad det hela handlar om.

  Gilla

 • SverigeEuropaVärlden

  Vilket förbannat trams att attackera Mattias då han, som jag tror då, i besvikelsen stund skriver lite om det hela.

  Lite patriotism och lite nationalism har fan ingen dött av!

  Hell Seger

  Gilla

 • Mike E

  Ja, svenska folket måste förändra sig från ett kollektivistiskt, auktoritetstro, undfallande och pacifistiskt folk något jag tror blir mycket svårt eftersom det sitter i folksjälen och svenskarna har blivit hjärntvättade under snart 100 år av media, skolor och politiker.

  Gillad av 1 person

 • Tomas Omaely

  Vi får aldrig ge upp.

  Gilla

 • eugenecork


  vid nästa val (2022) har de flesta av Sossarnas
  valmanskår kilat vidare…de flesta vid detta val
  uppraggade på Ålderdomshem/Äldreboenden
  …bara se tiden ann, å lura i vassen till dess!.,)

  Gilla

  • Billy Boy

   Bortfallet av åldrande inhemska S-väljare har Löfven redan insett. Därför fyller han på med S-trogna nykomlingar utifrån …

   Tyvärr!

   Gilla

   • Grune

    S har klurat ut att om man låter importen som han tar hit och tjänar grova pengar på får löfte om att få fri bostad och arbete i Sverige om dom röstar på sossarna

    Gilla

 • Danne

  Menade han att vi skulle rösta på honom/dem (M) eller så inför vi dö (december övenskommelsen)?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: