Italien och Ungern skapar ”antiinvandringsaxel”


av Soeren Kern  •  12 september, 2018

 • ”Vi är nära en historisk vändpunkt på den kontinentala nivån. Jag är förundrad över apatin hos den politiska vänstern som nu enbart existerar för att utmana andra och som anser att Milano inte bör ta emot en president från ett Europeiskt land, som om de kan bestämma vem som har rätt att tala och inte – och så undrar de varför ingen röstar på dem längre.” – Italiens inrikesminister Matteo Salvini.

 • ”Det här är det första av en lång serie möten som förändrar öden, inte bara för Italien och Ungern, utan för hela den Europeiska kontinenten” – Italiens inrikesminister Matteo Salvini.
 • ”Vi behöver en ny EU-kommission som är engagerad i försvar av Europas gränser. Vi behöver en kommission efter EU-valet som inte straffar dessa länder – som Ungern – som skyddar sina gränser.” – Den ungerska premiärministern Viktor Orbán.

Den ungerska premiärministern Viktor Orbán och den italienska inrikesministern Matteo Salvini har lovat att skapa en ”antiinvandringsaxel” som ska motverka den invandrarvänliga politiken inom EU.

Vid ett möte i Milano den 28 augusti lovade Orbán och Salvini att arbeta tillsammans med Österrike och Visegradgruppen – Tjeckien, Ungern, Polen och Slovakien – för att motsätta sig en invandrarvänlig grupp av EU-länder som leds av den franska presidenten Emmanuel Macron.

Orbán och Salvini strävar efter en koordinerad strategi inför valet i Europaparlamentet i mars 2019 för att besegra det invandrarvänliga Europeiska socialdemokraters parti (PES), ett paneuropeiskt parti som representerar nationella socialistiska partier från alla EU:s medlemsstater. Målet är att förändra den politiska kompositionen av europeiska institutioner, inklusive Europaparlamentet och EU-kommissionen, för att häva EU:s öppna migrationspolitik.

Vid en gemensam presskonferens sade Salvini:

Läs vidare


2 responses to “Italien och Ungern skapar ”antiinvandringsaxel”

 • Vakna Upp

  Det är många länder som nu börjar få ordning på sig:
  Italien
  Österrike
  Ungern
  Tjeckien
  Polen
  Slovakien

  Portugal släpper inte in migranter som inte kan portugisiska och helt tar hand om sig själva; bostad, jobb…

  I Tyskland går AfD starkt framåt.

  Danmark, Norge och Finland har börjat säga ifrån.

  Det finns kanske hopp för Europa, utom Sverige?!

  Gilla

 • Karlsson

  Kan bli en skön vändning på EU, retfullt att vi inte klarar av att bidra från sveriges sida.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: