1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades

HISTORIA. Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dag är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter med tanke på dagens opinionssiffror.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

***

– 1975 var Pettersson ung, och lyckligt ovetande om vad som pågick i riksdagshuset, det var vin, kvinnor och sång till låtar som…

John Denver – Thank God I’m A Country Boy

Neil Sedaka – Laughter In The Rain

John Fogerty – Rockin’ All Over The World

65 thoughts on “1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades

 1. […] -Pettersson säger att det är ännu värre än Lars Åberg skriver, det värsta kanske är att de så kallade journalisterna vägrar rapportera om verkligheten utan ljuger och vinklar och att många människor fortfarande tror på propagandamedierna. Det enda vi med säkerhet vet är 1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades.  […]

 2. […] Detta efter att i minst tio år förföljd det parti som verkat mest för att ge polisen resurser, Sverigedemokraterna, som jagats sedan de ökade i opinionsmätningarna innan de kom in i riksdagen 2010 och fått alla förslag om att minska brottsligheten ratade. Aftonbladet har en stor del i skulden till detta. AB borde ha vaknat senast den 27 februari 1975. […]

 3. Mest till Lena och Lars. Tack för era kloka åsikter, men en sak kom jag att tänka på : den här förändringen har ju genomförts i demokratisk anda efter allmänna val, i och för sig har väl inte frågan spetsats till och det har väl inte frågats rakt ut vad befolkningen tycker modell kärnkraften. Men ändå man bör väl i allmänhet respektera valresultat. Men jag tycker att situationen i stort är illa och ökande i negativ bemärkelse. En liten undran bara, sedan måste jag ärligt säga att det är politiken och inte de nya som är problemet.

 4. Snart förbjuds exempelvis “petterssons blogg” för allmänheten är jag säker på.
  Svensken ska integreras in i islam va så säker.

  Om ingen gör något vettigt o radikalt….Denna “nån”….

  • Nedstängningen av regimkritiska röster pågår ju redan för fullt. Granskning Sverige är nedstängd efter att dom alltför effektivt kritiserade regimen, nedstängningen ett samarbete mellan Bonniers och den svenska socialist regimen. Lagar mot hot och hat propageras effektivt för i massmedia, det hot och hat som riktas mot alternativa media och regimkritiska media mörkas. Allt detta direkt och näta exakt är en repetition av Nationalsocialisternas metoder i det forna Tredje Riket. Precis på samma sätt stängde dom ner obekväma röster.

   • Lars :
    Sverige är i förändring ingen positiv sådan tyvärr, det händer i Helsingborg, Halmstad och på på mindre orter……..många vågar inte längre att vistas i det “offentliga rummet”, våldet är utbrett.
    http://www.hallandsposten.se/åsikter/hp-läsaren/jag-och-flera-andra-som-jobbar-i-city-är-oroliga-för-framtiden-1.6175498
    Vilken miljö kommer våra barn och barnbarn att växa upp i…..
    ja det skall vi fråga oss dagligen .

   • Sant vad du säger, men glöm inte historien. Vilken miljö kom tyskarnas barn att växa upp i, efter att deras föräldrar så grovt missletts av propagandan som kanaliserades genom reguljära media, och där alla alternativa kanaler tystades. Nationalsocialisterna var ett socialistiskt parti med samma rötter som Svenska (S). Dom fick sina röster precis på samma sätt och med samma metoder som svenska (S). Exakt och bokstavligen. Sluta att fråga dig. Det är fyra månader till val, kommer Tysklands historia att upprepas, eller inte. Det finns bara ett parti som klart, tydligt och under lång tid manifesterat emot de destruktiva krafter som alltmer härskar i Sverige, plus en nykomling. Inget är någon ideal lösning, men åtminstone ett hopp, ett steg i rätt riktning. Tyskarna röstade inte bort sina destruktiva krafter, kommer svenskarna att göra det. Hur många i din kontaktkrets kan du hjälpa att upplysa, hur många kan dom hjälpa att upplysa. Enda chansen till en framtid är att få bort de destruktiva krafterna. Vi kan bara önska att det sker fredligt denna gång.

 5. Jag må vara väldigt trött på politiker, men ärligt. Vad har Mona tillfört Sverige, vad har Reinfeldt tillfört, vad har Löfven tillfört, vad har Fridolin tillfört, vad har Annie Lööf tillfört, vad har Jonas Sjöstedt tillfört, vad har Jan Björklund tillfört, vad har Ebba Busch Thor tillfört, vad har Ulf Kristersson tillfört. Mitt sätt att se de är att det har kört Sverige som ett experiment, ingen av de har haft en susning om vad som kan hända Sverige utan de har alla gått på vad de tror är rätt, tror gör man i kyrkan för det får prästen betalt för, absolut inte när man ska styra ett land. Jag tycker att man som politiker ska tillföra sitt land något, och man ska ta ansvar för det som går åt helvete, tjänstemanna ansvar ska införas. Hade detta varit ett miljardföretag ex Volvo så hade INGEN i riksdagen taget en plats i styrelsen, det säger en del om Sverige.

 6. En sak som inte framkommer alltför ofta är invandrarnas, helst från muslimska länder, samhällsmoral. För inte allt för länge sedan i Sverige, så var det skamligt att leva på bidrag, om man var frisk och arbetsduglig. Ledordet var göra rätt för sig och inte ligga samhället till last. Nu verkar det mer vara att utnyttja så mycket bidrag som möjligt, bara hästar och dumt folk som jobbar. Staten har blivit en mjölkkossa för dessa människor med dessa attityder. Mens staten i sin tur mjölkar ut sin arbetande befolkning till sista kronan och har ingen skam i utnyttjandet av människor, lika lite som dom har som nyttjar statens bidrag har. Det är den ohejdade bidrags utdelningen som åstadkommer mycket av den situation som nu råder.
  Det finns numera bidrag till det mesta, skulle inte förvåna om man kan söka bidrag till skithuset.

  • Enligt PK “har vi råd med allt” utom att försörja Svenska pensionärer, dom kan ju lika gärna dö och lämna plats för vår nya adel hälsar regeringen o 7 klövern!

   • Det var ordagrant nazisternas planer i det forna Tyskland. Onyttiga element skulle bort från samhället för att ge plats åt de nya, de nya som hade en acceptabel samhällsinställning.

  • Visst har dom samhällsmoral, men inte svensk samhällsmoral. Dom tar med sig sin egen moral hemifrån. Moralen är en del av kulturen, liksom religionen, och deras medhavda kultur implementeras just nu i Sverige. Svenskarna förväntas integrerar sig i den nya kulturen.

  • http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2018/05/bamf_asyl.jpg
   Så här ser det ut när nya befolkningen anländer.I går kväll fick vi helt öppet i en Talk-Show hur det gått till vid dessa MV-kontor i Tyskland.
   En f.d. anställd berättade öppet hur c:a 80 % saknade papper.Vidare hur 40-50-åriga gråhåriga sökte påstå att de var 24 år
   gamla.Problemen bland alla de kriminella och terroristmisstänkta var,att de inte kunde taga fingeravtryck på dem.Med en form av klister smorde de in sina fingrar och delar av handen.
   Av denna anledning kunde de bl.a. åka vidare till nästa bundesland och under annat fixnamn registrera sig.På så sätt finns de som får bidrag från flera länder samtidigt. Tja nog var gamla goda tiden bra mycket bättre ,vad än de Gröna kommunisterna säger !

   • Dom utsatta för tysk rasism är hjärtligt välkomna till Sverige, hälsar PK, här får Ni bostad bidrag och jobb på förskola!

 7. Som kanske några av känner till tittat Stenbock ibland in på text-TV 1-
  En kväll blev jag en aning förvånad.På en av sidorna räknades upp en massa extrema förslag inför deras möte som dessa kommunister avhåller i röda Västermanland
  Den stora sensationen kom dock först på en annan sida .Här skrives öppet om den inre kris,som råder i rävlyan hos Sossarna.I texren framgår hur många tidigare ministrar öppet kritiserar de nuvarande. Förslagen att “hårdare ord skall användas mot SD”.Detta påminner ju lite om rasism bland de äldre gråsossarna ! 🙂

  • Stenbock. Det är väl snudd på politisk förföljelse i alla fall.
   Dock bör jag påstå att på 30 talet var det ombytta roller, då förföljdes vänstern, nu är det tvärtom. Inget är bra och det blir alltför lätt överdrifter. Sunt förnuft verkar saknas.

   • Jo det stämmer som du skriver,det har alltid funnits olika stämningar mellan “rika” och “fattiga”.Detta skedde även under goda 50-talet då jag bl.a. fick se,hur de röda fackpamparna stod framför Verksgrinden,och hindrade de som inte var medlemmar i röda sörjan,att komma in till sina jobb.
    Sedan förhåller det väl sig så,att den som saknar normalt förstånd,hellre tager till knythänderna än söker annan lösning !
    Detta sista som de röda vandalerna ägnar sig i dag,genom upplopp och förstörelse,fanns inte för 50/60 år sedan i Sverige.

   • Stenbock. Det sista i din kommentar. Jag tycker lika illa om både AFA och motsvarande på högerkanten om de brukar våld, däremot tycker jag att båda parter gärna måste få stå med plakat och demonstrera. Men inte banka på varken meningsmotsåndare eller någon annan. Har jag fel tycker ni eller någon annan?

 8. Orkar inte läsa igenom alla kloka tankar längre för min personliga del så handlar all dårskap i västeuropa om det här , urspunget ur kommunismen.

 9. Mona och allt annat avskrap som är skyldiga har Garanterat redan färdiga flyktplaner åt sig och sina familjer. En sån Genomrutten människa med partibok som Mona kommer nog få skydd med våra Skattepengar…Avskyvärt!

  • Senast jag läste om måna så var hennes dotter gift med en svart man och driver ett hotell med honom i USA.

 10. Locket var pålagt innan beslutet och Palme lär ha sagt efter att beslutet gått igenom att nu talar vi inte mer om detta. Det har i princip varit helt tyst om detta beslut i 40 år. Det är verkligen skrämmande vad som har hänt och händer med vårt tidigare så trygga och välfungerande land. Jag är född 1953 så jag har sett hur illa det har blivit i vårt land de senaste 40 åren.

  • Under de sköna åren på 50-talet,fanns den ingen som kunde ens drömma om de elände vi idag upplever.Allt var frid och fröjd arbete fanns inom alla branscher.Vi äldre som har haft glädjen att få uppleva de årtionden,beklagar(som jag ofta skrivit) er yngre som nu tvingas leva i detta dekadensen land. Dessutom har jag och säkert fler enorm ånger och dåligt samvete,att ha medverkat till att satt barn till denna värld.

 11. Det var regeringen Palme som lade upp riktlinjerna, Sedan tog Fälldin över importen av utomeuropeisk invandring. Men egentligen började det redan -73 då kommunister från Chile kom till Sverige. Sedan kom Syrianer och Assyrier. Sommaren 1977 fick vi “ras”kravaller i bl.a Södertälje och Borlänge, det var raggare och Asyrier/Syrianer som slogs

 12. Vi som haft turen att uppleva ett Sverige innan den tiden vet hur det var då !
  NÄMLIGEN TRYGGT OCH BRA.

  • Gör Sverige lagom igen. Är väl en bra paroll ?
   Det borde det stå på 1a maj skyltarna.

 13. Mona Sahlin i ett tal inför Turkiska ungdomsförbundets Euroturk, mars 2002
  Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.

  Mona Sahlin i en debattartikel i Aftonbladet den 16 april 2004:
  För att klara framtidens utmaningar måste framtidens svenska folkhem bebos av människor från alla världsdelar. Svenska företag, organisationer och skolor måste ha fönster och dörrar på vid gavel mot omvärlden.

  Mona Sahlin i P1-morgon i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001:
  Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.

  Mona Sahlin i en intervju i Göteborgs-Posten den 22 oktober 2000:
  Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.
  Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.

 14. Olof Palme med Anna – Greta Leijon som lade in propositionen om grundlagsändring.
  Denna total mörkades totalt av regeringen så därför fick media och folket inget veta.
  Efter att denna proposition gick igenom 27/ 02 – 75 då först fick media kännedom och kunde förmedla ut om grundlagsändringen.
  Någon folkomröstning var det där med inte tal om.

  Regeringens proposition 1975 nr. 26 1975 Prop. 1975:26

  Regeringens proposition om riktlinjer för invandrar- och minoritetspolitiken m. m.
  https://data.riksdagen.se/fil/901A899E-1277-496B-9552-E70BCF5C3783

  Det välkända citatet när Mona fick frågan i SR P1 om vad vi har för kultur:

  “Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

  Med dem som kommer utifrån:

  “Det räcker inte att acceptera människors olikhet – vi måste gilla den”

  Att betala skatten:

  “Det är häftig att betala skatt”

 15. ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

  Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

 16. Sedan så förstår jag tyvärr inte varför beslutet 1975 togs.
  Det verkar så konstigt, och varför följdes det inte upp och utvärderades?
  Om en lag eller beslut är fel kan det väl ändras?

 17. Klart intressant och mycket bra.
  Men om de nya i samhället behåller sina traditioner och identitet och Ylva Johansson pratar om Svenska värderingar så går det väl inte ihop?
  Jag kan dock förstå att vissa är arga och upprörda över att vissa länder låter sina krig utspelas i deras länder.
  Jag tycker även att Sverige inte har klarat av att ta hand om de vi har tagit emot.

 18. 43 års analys av Svensk nutidshistoria (1975-2018)
  genomgånget på c:a 5 minuter…inte dåligt pinkat
  av Pettersson, i denna utomordentliga resumé

 19. Kvotflyktingarna från Vietnam var väl båtflyktingar som flydde från kommunistdiktaturen. Det var väl mest därför Palme motsatte sig mottagandet. Han hade ju hela tiden stött kommunistsidan. Det passade så klart inte honom att det fanns vietnameser, som inte ville bo kvar i landet efter att kommunisterna tagit makten.Trots allt kom det en del båtflyktingar hit och i jämförelse med dagens invasion från MENA har dessa i regel anpassat sig väl till det svenska samhället.

 20. Jag skrev 27 februari 1975 i en kommentar om den tyska asylkorruptionshärvan. Jag tar tillbaka det. Orsakerna är, efter noga övervägande, att finna i att längre tillbaka i tiden. Vill man hårdra det så “firade” “vi” nyss filosofen bakom den näst mest extrema ideologins födelse som har påverkat Europa mest och öppnat för den mest extrema ideologin.

  För svensk del bör vi nog istället datera förfallet till 31 januari 1967, dagen för New York-protokollets tillblivelse. Varför i herrans namn kom det till och hur kommer det sig att Sverige hoppade på tåget? Skåningen Torsten Nilsson var utrikesminister och värmlänningen Tage Erlander var statsminister, ingen av dem kända för att vara vidlyftiga och oförsiktiga. Ytterligare ett “varför”.

  Jag måste uppriktigt varna er för att följa denna länk: https://www.unric.org/sv/folkraett/25746 Här hittar ni en del av vad, i brist på andra beteckningar, NWO hittat på i syfte att snöpa civiliserade demokratiska länder. Diktaturer och ociviliserade länder bryr sig naturligtvis inte om internationella konventioner och vi andra behöver dem ej. Tilläggas bör att vi naturligtvis betalar för vår egen undergång. Dessa institutioner är som cancer och bör behandlas med samma metoder som tydligen är framgångsrika eller i alla fall i ropet just nu, svälta ut dem.

 21. Jag tänkte på hur viktig historien är för ett land. När någon är historielös blir dom som Löfven och Reinfeldt, söndra och härska, för att dom är avundsjuka på oss som har ett liv. Det skär i hjärtat av avund på dem,för att deras historia inte tål att lyftas fram i dagsljus. Löfven med en mamma som inte kunde ta hand om honom och Reinfeldt med sin missbrukande pappa.

 22. Folkutbytet bör skyndsamt ersättas med Politikerutbyte. Dagens makthavare är ju födda, kliniskt döda, och kostar Sverige nästan mer än vad invandrarna gör…och båda grupperna uträttar noll och inget!

Kommentera