Kostnader för tolkar inom vården

EKONOMI. Landstingens kostnader för tolkar inom primärvården har nästan fördubblats de senaste åren. En granskning från Nyheter Idag visar att de har ökat från 342 miljoner kronor 2013 till 667 miljoner kronor 2017.

Sedan ska vi veta att polisen och domstolsverkets kostnader för tolkar är enorma, liksom SOS Alarm.

-Pettersson undrar om vi inte skulle begränsa invandrarnas möjligheter att använda tolk? Med dagens regler är det en rättighet att få tolkhjälp även om du bott 20 år i Sverige.

Att använda dessa pengar till polisen och sjukvårdspersonalens löner är tydligen inte att tänka på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Kostnader för tolkar inom vården

  1. Givetvis helt orimligt. Dessutom helt onödigt, konflikterna som sker beror av ideologiska skäl, sällan språkförbistring.

  2. Det som är ännu värre är att snart måste vi svenskar ha tolk för att förstå vårdpersonalen om söker hjälp inom vården.

  3. Finns det verkligen verkliga skäl till att vi skattebetalare ska stå för denna kostnad? Knappast de är ju t.o.m svenska medborgare som utnyttjar tolk och om så borde medborgarskapet direkt annulleras.
    Integrationen saboteras när de nya får för mycket hjälp.

    • Det är nästan så att fru Lööf behöver gå SFI hon också, så jag tror hon ljuger när hon kommer med ett sånt uttalande

Kommentera