I Laholm får afghaner åka bil medan funktionshindrade får sitta inne


VÄLFÄRD. Gruppboende kan utnyttjas av personer med olika former av diagnosticerade funktionsnedsättningar, exempelvis utvecklingsstörning eller demens.

Laholms kommun har just nu 9 gruppbostäder med ca 45 boende. På dessa 9 boenden finns inte en enda bil som de boende med personal kan utnyttja för sporadiska utflykter. Personalen och de boende är frustrerade över en dåligt fungerande färdtjänst som dessutom inte kan kallas ”en möjlighet till spontana utflykter”.

Detta är inte bara en fråga om transporter för våra svagaste i samhället utan även en arbetsmiljöfråga för de anställda på dessa boenden. Ska de bara syssla med förvaring?

I Laholms kommun finns även ett stödboende för ensamkommande ”barn”, just nu bor det 9 stycken där.

Kommunen ser inga problem med att förse dessa med 2 st bilar för en kostnad på drygt 150 000 kr/år, bränsle tillkommer, se bif kontrakt.

Vid förfrågan får man reda på att detta boende lyder under ”andra regler”.

Med andra ord, det finns alltså regler i Sverige som säger att ungdomar/vuxna Afghaner som tagit sig på mer eller mindre egen hand från andra sidan jordklotet till Sverige måste av skattebetalaren förses med bilar så att de enkelt kan ta sig dit de önskar medan våra funktionshindrade som ofta ligger på ett barns utvecklingsnivå är hänvisade till färdtjänst.

I Laholm styr sedan 2014  M, C, L, KD och MP. Moderaterna har posten som kommunstyrelsens ordförande.

Facebook

-Pettersson noterar att denna majoritet anser det viktigare att unga friska män får åka bil än svårt funktionshindrade…

Alltså utlänningar går före svenskar och det är inte afghanernas fel utan ytterst de som röstar.

SD har protesterat, hittills till ingen nytta. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


24 responses to “I Laholm får afghaner åka bil medan funktionshindrade får sitta inne

 • Kenth Andersson

  Dagen efter valet !
  Hjälpte det Folkhemmet att man röstade på SD eller AFS ?
  Tveksamt, 7 klövern är inte helt oväntat fortfarande intakt i det naiva och konflikträdda Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  SD 17,6% dagen efter valet hur stort inflytande får SD framöver ?
  Någon variant av samarbete och uppgörelse i riksdagen mellan en fortsatt komplett 7 klöver är nog att vänta för att hålla J.Å utanför !
  Det blir nog tyvärr ingen större skillnad framöver i Folkhemmet, avkristningen och massinvandringen lär fortsätta i samma takt.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  SD framåt i valet men når inte 18%, hmmm vad hände ?
  Ganska långt ifrån vissa glädjande opinionsmätningar före valet.

  Gilla

  • Gus

   Storebror var noga förberedd, SD bytte plötsligt plats med moderaterna när det skilde 2%. En riktig rockad vill jag lova. Och plötsligt så havererade datorn, så vi fick ingen uppföljning av rösträkningen..

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Är skillnad på FOLK=Politiker det övriga välgödda vänstervridna och mångkulturälskande etablissemanget och de importerade pensionsräddarna och gruppen FÄ=De infödda hederlig arbetande och skattebetalande äkta svenskarna !

  Gilla

 • Stenbock

  Exempel på Centerns politik (inte bara på riksnivå)…..
  F.ö. läste jag tre nya händelser från natten: I Österåker en gripen för våldtäkt. På Hisingen (Gbg) två skadade efter skottlossning.I Malmö exploderade en hiss. ”En man” uppges gripen som hade befunnits sig i densamma under knallen ! I vilda Värmland har de på nytt slagits med järnrör.”En stor grupp” uppges det vara,som misstrivs i Filipstad.

  Gilla

 • Joy

  Sverige är ett osunt land!

  Gilla

 • Carl Ekström

  Fy fan vad jag hatar dessa politiker som styr i dag.Släng ut dessa politiker nu i dag.
  Rösta på AfS eller Sd.
  Tänk framåt på era barn och barnbarn.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Dagen efter valet !
   Hjälpte det Folkhemmet att man röstade på SD eller AFS ?
   Tveksamt, 7 klövern är inte helt oväntat fortfarande intakt i det naiva och konflikträdda Sverige.

   Gilla

 • Punto

  ”….lyder under andra regler…..” Någon elak beslutsfattare med skygglappar har stiftat dessa regler. Vem och varför? Den som ska verkställa måste faktiskt tänka själv vad som är rimligt och när det är skattepengar som ska ut.

  Gilla

 • Citizen

  Är någon förvånad kanske?

  Gilla

 • El gringo

  Den ”svenska” Regimen är experter på att ställa grupp mot grupp genom att ständigt favorisera gruppen invandrare.
  Sedan skyller de på budbäraren dvs de som påpekar det orättvisa i detta!

  Gilla

  • ladulaas

   ‘Den svenska Regimen’ har ett mål: Förstöra de europeiska nationalstaterna och skapa en världsomspännande blandras av jordens alla människoraser. Som marxisten Monica Zetterlund sjöng om i ‘Svart-vit Calypso’ (text av Beppe Wolgers) på 60-talet.

   Kaukasierna (vita människor) skall utplånas, vi är ett hot mot dem, som ser sig som gudar.

   Gilla

   • El gringo

    Det stämmer. Men Peppe var också med och skapade ”Bunta ihop dom”, i vilket (eller om något) syfte kan diskuteras.

    Gilla

 • Fyllfinnen

  Med andra regler borde det vara att det boendet för utomnordiska bidragsturister ska vara max 1/10 del av kostnaden med andra boenden, dom andra boendena är för funktionshindrade medans turisterna är fullt fungerande och behöver ingen hjälp överhuvudtaget.
  Klarar inte turisterna av att bo själva utan hjälp, vad är det då för vinst för samhället som 7-klövern förespråkar hela tiden

  Gilla

  • ladulaas

   Våra politiker – V, MP, C, FP/L, S, KD, M – har ju sagt att de skulle rädda svenskarnas pensioner. Menar du att de ljugit???

   Gilla

   • Fyllfinnen

    Näe.. Inte ljuger väl våra folkledare för oss, det kan jag väl aldrig tro.
    Enda frågan var väl: Vart är vinsten om, om dom inte klara av att bo själva
    Jag har liksom ingen ekonomiexamen eller något liknande, kanske det är mitt räknesätt som är fel 😉

    Gilla

   • El gringo

    De har inbillats eller inbillat sig själva detta, eller ljugit!

    Gilla

 • Urban Hjärne

  I en annan tid hade de förmodligen arbetat som lägervakter vid något koncentrationsläger. Samma känslokalla människotyp som lyder makten vilken den än är, så länge det gynnar dem själva. Och i Sverige kryllar det numera av dessa empatilösa & verklighetsförnekande robotar, från regering till kommunstyrelser…

  Lästips; ”Ingenting kan rädda det mångkulturella samhällsexperimentet i Europa” Kent Andersen i Julia Caesars blogg https://juliacaesar.blog/2018/09/07/ingenting-kan-radda-det-mangkulturella-samhallsexperimentet-i-europa/ ”Politikernas svek är en kniv i det egna folkets rygg” Katerina Janouch http://katerinamagasin.se/politikernas-svek-ar-en-kniv-det-egna-folkets-rygg/

  Gilla

 • Ståfräs

  Självklart skall dessa baaarn som flytt för sina liv ha rätt att få röra sig fritt o ledigt i sitt nya land, däremot verkar det vara helt OK att låsa in o förvara gamla o sjuka Svenskar, man tackar Feministregeringen o Alliansen, hur fan kan man rösta på ngt av dessa partier? Mia kanske kan svara på varför 9st behöver 2 bilar, lägg till de 9000 som kom, det blir bara 2000 bilar, på våra skattepengar. Helt sjukt.

  Gilla

 • ruben

  Som sagt var. Är det inte bara toppen på isberget av felprioriteringar, som tycks vara lag när sk. flyktingar skall tas om hand. Jag kan aldrig acceptera dessa aparta samhällsregler mot den egna befolkningen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: