I Laholm får afghaner åka bil medan funktionshindrade får sitta inne

VÄLFÄRD. Gruppboende kan utnyttjas av personer med olika former av diagnosticerade funktionsnedsättningar, exempelvis utvecklingsstörning eller demens.

Laholms kommun har just nu 9 gruppbostäder med ca 45 boende. På dessa 9 boenden finns inte en enda bil som de boende med personal kan utnyttja för sporadiska utflykter. Personalen och de boende är frustrerade över en dåligt fungerande färdtjänst som dessutom inte kan kallas ”en möjlighet till spontana utflykter”.

Detta är inte bara en fråga om transporter för våra svagaste i samhället utan även en arbetsmiljöfråga för de anställda på dessa boenden. Ska de bara syssla med förvaring?

I Laholms kommun finns även ett stödboende för ensamkommande ”barn”, just nu bor det 9 stycken där.

Kommunen ser inga problem med att förse dessa med 2 st bilar för en kostnad på drygt 150 000 kr/år, bränsle tillkommer, se bif kontrakt.

Vid förfrågan får man reda på att detta boende lyder under ”andra regler”.

Med andra ord, det finns alltså regler i Sverige som säger att ungdomar/vuxna Afghaner som tagit sig på mer eller mindre egen hand från andra sidan jordklotet till Sverige måste av skattebetalaren förses med bilar så att de enkelt kan ta sig dit de önskar medan våra funktionshindrade som ofta ligger på ett barns utvecklingsnivå är hänvisade till färdtjänst.

I Laholm styr sedan 2014  M, C, L, KD och MP. Moderaterna har posten som kommunstyrelsens ordförande.

Facebook

-Pettersson noterar att denna majoritet anser det viktigare att unga friska män får åka bil än svårt funktionshindrade…

Alltså utlänningar går före svenskar och det är inte afghanernas fel utan ytterst de som röstar.

SD har protesterat, hittills till ingen nytta. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

24 thoughts on “I Laholm får afghaner åka bil medan funktionshindrade får sitta inne

 1. Dagen efter valet !
  Hjälpte det Folkhemmet att man röstade på SD eller AFS ?
  Tveksamt, 7 klövern är inte helt oväntat fortfarande intakt i det naiva och konflikträdda Sverige.

 2. SD 17,6% dagen efter valet hur stort inflytande får SD framöver ?
  Någon variant av samarbete och uppgörelse i riksdagen mellan en fortsatt komplett 7 klöver är nog att vänta för att hålla J.Å utanför !
  Det blir nog tyvärr ingen större skillnad framöver i Folkhemmet, avkristningen och massinvandringen lär fortsätta i samma takt.

 3. SD framåt i valet men når inte 18%, hmmm vad hände ?
  Ganska långt ifrån vissa glädjande opinionsmätningar före valet.

  • Storebror var noga förberedd, SD bytte plötsligt plats med moderaterna när det skilde 2%. En riktig rockad vill jag lova. Och plötsligt så havererade datorn, så vi fick ingen uppföljning av rösträkningen..

 4. Är skillnad på FOLK=Politiker det övriga välgödda vänstervridna och mångkulturälskande etablissemanget och de importerade pensionsräddarna och gruppen FÄ=De infödda hederlig arbetande och skattebetalande äkta svenskarna !

 5. Exempel på Centerns politik (inte bara på riksnivå)…..
  F.ö. läste jag tre nya händelser från natten: I Österåker en gripen för våldtäkt. På Hisingen (Gbg) två skadade efter skottlossning.I Malmö exploderade en hiss. ”En man” uppges gripen som hade befunnits sig i densamma under knallen ! I vilda Värmland har de på nytt slagits med järnrör.”En stor grupp” uppges det vara,som misstrivs i Filipstad.

  • Dagen efter valet !
   Hjälpte det Folkhemmet att man röstade på SD eller AFS ?
   Tveksamt, 7 klövern är inte helt oväntat fortfarande intakt i det naiva och konflikträdda Sverige.

 6. ”….lyder under andra regler…..” Någon elak beslutsfattare med skygglappar har stiftat dessa regler. Vem och varför? Den som ska verkställa måste faktiskt tänka själv vad som är rimligt och när det är skattepengar som ska ut.

 7. Den ”svenska” Regimen är experter på att ställa grupp mot grupp genom att ständigt favorisera gruppen invandrare.
  Sedan skyller de på budbäraren dvs de som påpekar det orättvisa i detta!

  • ’Den svenska Regimen’ har ett mål: Förstöra de europeiska nationalstaterna och skapa en världsomspännande blandras av jordens alla människoraser. Som marxisten Monica Zetterlund sjöng om i ’Svart-vit Calypso’ (text av Beppe Wolgers) på 60-talet.

   Kaukasierna (vita människor) skall utplånas, vi är ett hot mot dem, som ser sig som gudar.

   • Det stämmer. Men Peppe var också med och skapade ”Bunta ihop dom”, i vilket (eller om något) syfte kan diskuteras.

 8. Med andra regler borde det vara att det boendet för utomnordiska bidragsturister ska vara max 1/10 del av kostnaden med andra boenden, dom andra boendena är för funktionshindrade medans turisterna är fullt fungerande och behöver ingen hjälp överhuvudtaget.
  Klarar inte turisterna av att bo själva utan hjälp, vad är det då för vinst för samhället som 7-klövern förespråkar hela tiden

  • Våra politiker – V, MP, C, FP/L, S, KD, M – har ju sagt att de skulle rädda svenskarnas pensioner. Menar du att de ljugit???

   • Näe.. Inte ljuger väl våra folkledare för oss, det kan jag väl aldrig tro.
    Enda frågan var väl: Vart är vinsten om, om dom inte klara av att bo själva
    Jag har liksom ingen ekonomiexamen eller något liknande, kanske det är mitt räknesätt som är fel 😉

 9. I en annan tid hade de förmodligen arbetat som lägervakter vid något koncentrationsläger. Samma känslokalla människotyp som lyder makten vilken den än är, så länge det gynnar dem själva. Och i Sverige kryllar det numera av dessa empatilösa & verklighetsförnekande robotar, från regering till kommunstyrelser…

  Lästips; ”Ingenting kan rädda det mångkulturella samhällsexperimentet i Europa” Kent Andersen i Julia Caesars blogg https://juliacaesar.blog/2018/09/07/ingenting-kan-radda-det-mangkulturella-samhallsexperimentet-i-europa/ ”Politikernas svek är en kniv i det egna folkets rygg” Katerina Janouch http://katerinamagasin.se/politikernas-svek-ar-en-kniv-det-egna-folkets-rygg/

 10. Självklart skall dessa baaarn som flytt för sina liv ha rätt att få röra sig fritt o ledigt i sitt nya land, däremot verkar det vara helt OK att låsa in o förvara gamla o sjuka Svenskar, man tackar Feministregeringen o Alliansen, hur fan kan man rösta på ngt av dessa partier? Mia kanske kan svara på varför 9st behöver 2 bilar, lägg till de 9000 som kom, det blir bara 2000 bilar, på våra skattepengar. Helt sjukt.

 11. Som sagt var. Är det inte bara toppen på isberget av felprioriteringar, som tycks vara lag när sk. flyktingar skall tas om hand. Jag kan aldrig acceptera dessa aparta samhällsregler mot den egna befolkningen.

Kommentera