Varningar för blodbad i Idlib, Syrien

MELLANÖSTERN. Mycket tyder på att anfall mot det terroristkontrollerade området Idlib i Syrien närmar sig. Ryssland flygbombade under tisdagen mål i provinsen och trupper har setts röra sig mot området.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Varningarna om att ett anfall mot Idlib kan bli en humanitär katastrof har kommit från flera håll. Nu går även Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ut och varnar för följderna av en offensiv. – Gud förbjude, om det skjuts robotar mot området så skulle det leda till ett riktigt blodbad, säger han till den turkiska tidningen Hurriyet.

Uppgifter finns om att den syriska presidenten Bashar al-Assads styrkor inom kort inleder en större offensiv mot Idlib.

Irans, Rysslands och Turkiets presidenter möts på fredag i Teheran för samtal om Syrien. Iran och Ryssland är al-Assads främsta allierade, medan Turkiet har stöttat de terrorister som i väst kallas rebeller som vill få bort den syriske presidenten.

-Pettersson tycker det är en märklig dubbelmoral bland en del av världens politiker och media.

När Irak/Västalliansen bombade Mosul och Raqqa till grushögar och tiotusentals civila och barn samt skolor och sjukhus bombades kallades det befrielsekrig från IS och andra terrorgrupper.

När Syrien och ryssarna bombar östra Ghouta och Idlib så nämner västmedia bara de civila som drabbas och ”glömmer” nämna att de områdena hålls av al-Qaida och andra terrorgrupper.

Alltså kortfattat om samma sak.

 • Irak/Västalliansens bombningar befrielse.
 • Syrien/Rysslands bombningar blodbad.

Magda Gad är journalist på Expressen och har gjort många bra reportage från Mellanöstern och skrivit många sanningar, bland annat om medias hyckleri om Syrienkonflikten

SVT, TT och andra svenska medier förlitar sig på rapporter från SOHR om Syrien. De berättar inte att SOHR är sunnimuslimsk propaganda organisation som lurar upp lata svenska journalister på läktaren.

Mitt förslag är att politiker och media ska uppmana terroristerna att lägga ned vapen och låta civila lämna området, i stället för att skylla på Assad.

Märkligt är också att de så kallade ”flyktingarna” från Syrien ofta påstås ha flytt  från islamsk terrorism, då borde det inte vara några problem att återvända till de 95 % av Syrien som kontrolleras av president Assad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Varningar för blodbad i Idlib, Syrien

 1. USA har ju från början finansierat, utbildat ideologiskt, stöttat med propaganda, medverkat till rekrytering av legosoldater avseende de s k ” rebeller” som försökte störta Al-Assad. Samma modell som i Libyen, men denna gång räknade man fel. Den styrande majoritéten i Syrien består nämnligen av en samling minoritéter etniskt resp religiöst, där en av minoritéterna är Al-Assads egen, Alawiterna. Alawiternas hemland är faktiskt Idlib-regionen, men de som inte avrättats har hunnit fly in i regeringskontrollerat område eller in i Turkiet. Även shia i Syrien är en av minoritéterna. Dessa minoritéter VET vad som händer med deras liv om den USA-stödda terrorismen vinner makten. Ett våldsamt folkmord börjar mot minoritét efter minoritét. Understött av USA. Men även av svenska S-regeringen. Vad som händer om rebellerna vinner visas nu i alla de massgravar som kontinuerligt grävs fram.

  Rebellerna är i praktiken IS resp Al-Quida. Självklart kommer USA:s hot inte att hindra Al-Assad från att anfalla. Bombningar från USA och Nato lär knappast hjälpa terroristerna och inte USA:s alla knep med ”false flags” etc som förevändningar. Det värsta är att de besegrade terroristerna av USA kommer att lotsas till Europa, sannolikast till Sverige resp Tyskland. Den röran som USA har åstadkommit bör innebära att om Al-Quida m fl skall ta vägen någonstans, så bör det vara Saudi-Arabien eller någon Gulfstat alternativt USA.

  De Al-Quida etc som tas till fånga denna gång, om inte nämnda tar emot dem, lär emotse en rättegång om folkmord resp krigsbrott. Nu lär det inte bli fler ”silkesvantar”. Många av dessa lär ha Européisk anknytning, men dömas och avrättas.

  Efter erövringen av Idlib, så är kriget inte slut. Nästa mål blir att att steg för steg återerövra de baser USA upprättat för att ta kontroll över Syriens naturresurser. Förmodligen tar detta upp mot 5 år ytterligare av krigstillstånd för Syrierna.

 2. Ryssland och Syrien förhandlar med terroristerna att de bästa de kan göra är att lägga ned vapen och de får amnesti.
  USA, Israel och västländer stödjer terroristerna, som är det stora problemet.

  • Syrier kan söka om amnesti när de lägger ned vapen, som de vanligen får, men det kan inte utlänningar som kommit till Syrien för att störta en legitim regering i landet.

   • Nej, de kan åka hem till Sverige och bli hyllade som hjältar i de sunnimuslimska ockupationsområdena här. Samt få bostad, pengar och fjolltantströstande av svenska myndigheter.

 3. Man är desperata nu att öka på flyktingströmmarna ytterligare, krigshetsarnas nästa mål är Iran, vilket kommer att orsaka miljontals flyktingar + alla som tar chansen och hänger med strömmen!

  • Frågan är, om USA’s bombprogram av MENA kan fullföljas nu, när de misslyckats i Syrien. 4-stjärnige generalen Wesley Clark avslöjade ju i TV att det var 7 länder som skulle krossas. Hittills har man gett sig på 6 av dessa (mördandet i Jemen pågår för fullt), endast Iran återstår.

   Genom USA’s extrema aggression har man för evigt kört Syrien, Iran, Irak och Libanon rakt in i Rysslands famn. Med det amerikanska försöket att, i en kupp, störta Erdogan står Turkiet nu närmast neutralt, trots att det är ett NATO-land.

   Så troligen sitter nu amerikanska generaler och kliar sig i huvudet och funderar på, om de verkligen skall ge sig på Iran. Det är ingen liten fjärt, som Afghanistan eller Libyen var.

Kommentera