Stäng

Lurar SOHR upp lata svenska journalister på läktaren?

FEJKMEDIA. FN:s säkerhetsråd har röstat ja till förslaget om en 30 dagar lång vapenvila i Syrien.   Målet med vapenvilan är att humanitär hjälp ska kunna nå krisdrabbade i östra Ghouta som ligger utanför Syriens huvudstad Damaskus. 

Den totala dödssiffran sedan den syriska regimens intensiv mot det rebellkontrollerade området inleddes i söndags är nu uppe i nästan 500, enligt det Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Bland de döda finns över 100 barn.

På lördagen dog minst 21 civila i ryska flygräder mot området, enligt SOHR. Ryssland, som har stöttat Damaskus sedan 2015, har förnekat direkt inbladning i bombningarna av östra Ghouta.

SOHR förlitar sig på ett nätverk av källor i Syrien och säger att de kan avgöra vem som ligger bakom en flygräd genom att bland annat analysera vilka sorts flygplan och vapen som används.

– Pettersson noterar att TT och alla svenska medier förlitar sig på att SOHR rapporterar korrekt och allsidigt som deras egna publicitetsregler säger. 

Själv är jag ytterst tveksam, på SOHR:s hemsida och Facebook  nämns bara en man fast han har två namn och en ensidig rapportering mot Syriens regering och för dem som kallas ”rebeller”.

De ”rebeller” som kontrollerar östra Ghouta verkar bestå av islamistgrupperna Jaish al-Islam och Hayat Tahrir al-Sham, samt al-Qaida sympatisörer. Alltså det som i normala fall kallas jihadister och terrorister. Dessa stödjer svensk  media urskillningslöst.

SOHR, Syriska människorättsobservatoriet verkar vara precis en sådan källa som svenska medier påstår att man inte ska använda. Trots sitt fina namn en privat källa med ekonomiskt stöd från någon som inte gillar president Assad och verkar för sina egna syften.

Det verkar mest som fejkmedia springer efter och härmar varandra och har behov att referera till något som låter seriöst. I detta fall Syriska människorättsobservatoriet som jag TROR är sunni-muslimer som lurat upp lata svenska journalister på läktaren…

13 reaktioner på “Lurar SOHR upp lata svenska journalister på läktaren?

 1. Östra Ghouta är ett område utanför Damaskus med en yta på ca 12 km x 8 km.
  På området finns ca 400.000 människor bosatta och terrorister som beskjutit Damaskus under lång tid med granater som orsakat många människors död och att många blivit krymplingar.
  Det finns ingen möjlighet att något sådant kan fortgå och därför har SAA och dess allierade koncentrerat en stor styrka av marktrupper för att gå in och rensa området, för några dagar fanns det 15000 soldater där, som ökat på hela tiden,
  Det finns också syriskt och ryskt flyg som precisions bombat terroristerna.
  Man försöker få ut civila personer från området, men terroristerna försöker stoppa att civila lämnar området.
  Regeringen har erbjudit om de lämnar sina vapen och lämnar området får de fri lejd därifrån, men terroristerna vägrar att förhandla om något sådant.
  De tycks ha bestämt sig att de skall befästa sig i området för att kunna beskjuta Damaskus och få regeringen på fall.
  Nu finns det länder som stödjer terroristerna och på det sättet få till en regimförändring i Syrien, som visar med uttalanden i FN.
  Den här 30 dagars vapenvilan löser ingenting, utan meningen är att rädda terroristerna de som röstat för den.
  När SAA och dess allierade med alla vapenslagen ger order om att gå in och befria människorna och området från terroristerna är det kört för dem inte många av dem kommer därifrån med hälsan i behåll.

 2. ngo org som SOHR är säkerligen en av G Soros myriader av organisationer vilka alla jobbar på förstörelse i de länder de verkar i. Islamistgrupper som Jaish al-Islam och Hayat Tahrir al-Sham,IS samt al-Qaida är alla skapade av VitaHuset Globalister som hoppas på att få kontrollera området.

  FN(UN) jobbar för samma krafter dvs Globalismen /se UN-agenda 21.
  https://randrewohge.files.wordpress.com/2015/08/f8a1e-agenda-21-octopoid.jpg

 3. Journalisterna var satta att granska makten. De sitter istället i varandras knän. En (yrkes)grupp som ständigt borde ”vara på tårna”, men sen länge totalt har tappat focus. Det hjärntvättade, infantila och patetiska resultatet ser vi här och i övriga slaskpressen. Som man bäddar får man ligga…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: