S lovar lägenheter till alla unga i Stockholm – 1966 var Erlander ärligare

VALET 2018. Det var mycket bostäder och skola i fokus när Socialdemokraterna i Stockholms stad på onsdagen presenterade sitt valmanifest. Bostadsgaranti för unga och studentbostäder till alla inom fem år, var några av löftena i Stockholms socialdemokraternas valmanifest.

– Först på dagordningen om vi vinner valet är att införa en bostadsgaranti för unga mellan 18 och 25 år. Ingen ung ska tvingas välja bort Stockholm, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd till SVT.

Karin Wanngård verkar tro att stockholmarna är dumma i huvudet, i varje fall dummare än lantisar. Finansborgarrådet (S) lovar att öronmärka upp mot 1.000 bostäder till unga mellan 18 och 25 år. Problemet är att 87.743 personer i åldersgruppen står i kö för bostad.

S löfte är ett mirakel i klass med när Jesus fick fem bröd och två fiskar att räcka till 5.000 män plus en massa kvinnor och barn.

Karin Wanngård är förresten samma kvinna som kallade Rinkeby för en av Stockholms finaste stadsdelar.

Om Karin Wanngård på bloggen…

Minns ni topp-sossen Ingela Thalén uttalande om vallöften 1990: ”Det är ett löfte att det är en målsättning som vi lovar att ha som mål att arbeta för.”

-Pettersson har noterat att nu har socialdemokraterna inte ens målsättningen kvar, de kämpar bara desperat för makten.

1966 intervjuades dåvarande statsminister Tage Erlander (S) om bostadsbristen för unga, Tage var i varje fall ärlig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “S lovar lägenheter till alla unga i Stockholm – 1966 var Erlander ärligare

 1. Vilka ungdomar ska ha råd fröken hen sa att en 3a skulle kosta 10000/mån inget en ensamstående skulle ha råd med inte en dem fattiga pensionärerna heller

 2. Dom menar nog ”studentbostäder till alla UNDER 5 år”, alltså om ca 15 år, möjligen?

 3. Finns det överhuvudtaget något kvar de genomdesperata sossarna inte lovat?
  Allt till alla – utom de som skall betala kalaset d.v.s. de som går till jobbet varje dag och håller igång sossarna löftesmaskineri.

 4. Dom ljuger ,tänk på det när ni ska rösta.
  Bara titta bakåt i tiden så förstår ni.
  AfS gäller nu ,får vi ut alla parasiter ,så får vi pengar över till det som inte fungerar i dag

 5. Men hur ska det gå till när man samtidigt tänker ta in 300 000 invandrare som också behöver bostäder?

  • Sossarna har säkert tänkt sig pina ihjäl 300.000 pensionärer till, går det inte att pina ihjäl dem så kan ju dessa bo i tunnelbanetåg och bussar. Experiment har redan visat att detta boende fungerar och är fullt tillräckligt för de äldre, kanske är det så att de till och med dör tidigare och på så sätt bidrar till goda statsfinanser.

  • Det lär de S-styrda kommunerna få klara av ! Är vi nu ”världens mest humana” stat,för vi stå för vad vi lovar…. 😉

 6. Han har hybris den lille svetsaren. Han lovade vatten och avlopp till alla i Afrika när han höll tal i New York för nådra år sedan. Kan någon följa upp och se hur många afrikaner som fått sitt vatten och avlopp?
  Jag misstänkte det. Inga.
  Han är inte bara stor i truten, den gubben, han är helt dum i huvudet också.

Kommentera