Reumatikerförbundet – oacceptabelt att NMR ges plats att manifestera

INRIKES. På initiativ av Reumatikerförbundet går Funktionsrätt Sverige i dag ut med ett uttalande om nazisternas manifestation i Stockholm, som ska äga rum i helgen.

Elisabeth Wallenius, ordförande i Funktionsrätt Sverige, prioriterar på sitt sätt. 

Vi inom funktionsrättsrörelsen måste tydligt stå upp mot våldsbejakande och extremistiska rörelser. I helgen demonstrerar nazisterna i Stockholm, nästa gång någon annanstans i Sverige. Rörelsen är nationell och måste motverkas var den än dyker upp.

Nordiska motståndsrörelsen, NMR fått polistillstånd att marschera runt Kungsholmen i Stockholm. Det förväntas bli 3.000 personer som deltar i marschen. ”Vi i Funktionsrätt Sverige är oerhört kritiska till att polisen återigen ger NMR möjlighet att manifestera sina människofientliga åsikter”, säger Elisabeth Wallenius, ordförande i Funktionsrätt Sverige som med våra 41 medlemsförbund representerar minst 400 000 personer med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom.

Läs hela uttalande här.

-Pettersson fick ett mejl, ”snälla kolla och skriv om detta odemokratiska förbund där jag är medlem, de har börjat tjafsa om att NMR får demonstrera och vad har det att göra med reumatiska sjukdomar? 

Är det den nya ordföranden som godhetsknarkar för att få rymdhjärtan? Jag blir sååå  förbannad , det räcker att vara sjuk mot mindre än sånt här tjafs som inte vi ska ägna oss åt
NMR är väl en tveksam företeelse men jämfört med alla galningar på vänterblivnas flank så vete fan…”

Jag undrar om inte Elisabeth Wallenuis i stället för att försöka hindra demonstrationen ska ut och försöka värva medlemmar. Det finns gott om funktionshindrade i NMR och minst ytterligare tio-dubbelt så många bland de vänsterblivna som brukar starta bråken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 thoughts on “Reumatikerförbundet – oacceptabelt att NMR ges plats att manifestera

 1. Wallenius representerar handikappade personer som har ett fysiskt handikapp, ni i NMR representerar de som har ett psykiskt handikapp, alltså s¨dant handikapp som gör att dom inte kan tänka.

 2. Orsaken är 7-klöverns politiker.
  Utan politikernas nonchalans mot svenska folket hade det inte hänt
  Då växer nya partier fram.

 3. Jo alla mer eller mindre finansierade och styrda S-organisationer,tvingas nu i valtider ställs upp för sina sponsorer, (socialisterna) som fördelar gåvorna till dessa,från våra skatter.
  Min egen fundering..inte f-n har reumatiker fått sitt onda,från NMR ?

 4. När en kraft föds och göds ( tänker på islam) så uppstår ovillkorligen en motkraft,det är väl så krig startar ?

 5. Nu rök nog några röster till: https://unv.is/expressen.se/debatt/med-ms-lag-hade-inte-nmr-kunnat-ockupera-vara-gator

  Den världsbild som NMR visar upp är avskyvärd. Men det är också resterande kollektivistiska ideologiers också. Sett till antalet dödade leder islamisterna, tätt följd av kommunisterna. Nazisterna har en högst beskedlig tredje plats så fokus borde riktas mot de två andra.

  Jag har sagt det tidigare men det tål att sägas igen, låt NMR demonstrera ifred. De få som attraheras kan då lättare hittas. Dessutom får de inte den uppmärksamhet de så gärna söker.

  Newton visade för över 300 år sedan att aktion föder reaktion. Versaillesfreden gav kommunister och nationalsocialister grogrund. Den av eliten förda multikulturella politiken har skapat grogrund här för samma ytterligheter. Hur vi ska få den vändande pendeln att stanna i mitten är dilemmat vi står inför. Att den har vänt är utom allt tvivel.

 6. NMR är naturligtvis en obehaglig och vanartig samling gossar men på den vänsterblivna sidan är de fler och minst lika obehagliga och vanartig.
  Det har uppstått ett stort problem att många organisationer som företräder olika intressegrupper och hjälporganisationer har kidnappats av vänsterextremister med aktivistiska agendor som ligger långt utanför deras uppdrag.
  Ibland är det också välbetalda reträttposter för politiker som vill dra sig tillbaka.

 7. Men våldsvänstern går väl bra, dom brukarar demonstrera utan
  vare sig tillstånd eller att rätta sig efter polisen? Eller hur Tanten??

 8. Jag är inte stormförtjust i NMR, anser att de gör mer skada än nytta. Men, demokrati och yttrandefriheten står över mina åsikter. VAD har reumatikerförbundet för intresse av att alls lägga sig i detta kan man undra? Mitt tips till den som ledsnat på Sveriges politiker är inte att bli extremist, det finns nu ett alternativ med SUNT FÖRNUFT, massvis av jävlar-anamma och hög energi, läs: https://blottettlitetstra.wordpress.com/2018/08/25/viktigaste-valfragan/

 9. Verkar som om ytterlighetsvänster kapat även patienföreningar liksom HBTQ och UNF. Bedrövligt att dessa kommunister ska in och styra allt.

  • De har 50 år på sig att ringa in hela det svenska samhället !
   På dessa år hinner man mycket.

  • Vad jag läst så har man också tagit över IOGT/NTO med anor från 1800-talet. Inte så märkligt när inte ens politiska partier kan hålla rent på högsta nivå som Centern med vargar.

 10. Det är knappast bara NMR som inte har tolerans för handikapp. De är i gott sällskap med islam där. Alliansen har inte heller någon vidare trevligt syn på oss sjuka.

  • Men islam får ju till skillnad mot andra inte kritiseras i dagens snart helt avkristnade Folkhem Svetige !

 11. Den tungt skattefinansierade ”ideélla” organisationen Funktionsrätt Sverige har en ordförande som fick en hisnande löneförhöjning efter att ha sadlat om från ett jobb som landstingsanställd arbetsterapeut.
  Hon höjde sin inkomst med ca 400 000kr/år i ett slag när hon började arbeta ”ideéllt”.
  Funktionsrätt Sverige startade som många andra organisationer på ideéll basis. Men blev ganska snart korrupta när de överöstes med bidrag från det offentliga. Och nu fiskar de efter ännu mera bidrag.

 12. Vad har reumatikerförbundet med politik att göra? Är själv reumatiker sedan 16-årsåldern men tack och lov ej medlem i den obskyra församlingen.

 13. Det är oerhört irriterande när vissa individer kidnappar en organisation och gör sig till talesperson för denna inom områden som inte har ett skvatt med föreningens existensberättigande att göra!

  • Detta har hänt ett antal organisationer; individer säger sig företräda hela organisationen, utan att tillfråga övriga medlemmar. De kommer oftast undan med det, då de som opponerar sig mot tilltaget blir kallade rasister!
   Detta kommer ha negativ effekt på föreningslivet och skapa splittringar, pga att några få individer använder föreningarna för personliga intressen och egen vinning inom områden ( läs PK-aktivism) som inte har ett skvatt med föreningens existensberättigande att göra!!!

   • Hela samhällskroppen är full av fästingar.

    På måndag ska jag äntligen rösta SD på konsulatet och sen ska jag dricka ett glas champagne.

  • De allra flesta i Sverige blir bitna av svenska fästingar oavsett etnicitet. Men jag förstår att du hellre vill tro att fästingar kommer hit med nyanlända och inte med fåglar.

   Och argumentet är tydligen att man inte påträffat detta stora exemplar tidigare.

Kommentera