Liberalernas arbetsmarknadspolitiske talesperson anlitade svart arbetskraft för valkampanj


VALET 2018. Liberalernas arbetsmarknadspolitiske talesperson Said Abdu anlitade svart arbetskraft för att valkampanja för honom. Efter tingsrättsdom har Liberalerna varken betalat deklarerat kampanjarbetarens arbetsinkomst eller betalat arbetsgivaravgifter och är nu därför anmälda för skattebrott.

”Vi är emot svart arbete”, säger Anosheh Jabalameli på Liberalernas pressavdelning. Men det är inte första gången Said myglat…

Det var under valrörelsen 2014 som Said Abdu – vid den tiden ordförande för Liberalernas förening i Trollhättan – kom överens med en partikamrat om att betala för hans insats i valkampanjen svart. Betalningen skulle bokföras som en hyra för förvaring av valmaterial i kamratens lägenhet. Men i själva verket var det en lön, enligt den före detta kamraten.

– Han ville slippa betala skatt och arbetsgivaravgift, uppger han till Samhällsnytt.

Den egentliga arbetsinsatsen som skulle betalas på detta sätt bestod av bland annat produktion av en valfilm på Youtube, reklambroschyrer samt underhåll av partiets lokal i Trollhättan. Efter valet ville dock inte Liberalerna och Said Abdu betala notan, varpå ärendet så småningom hamnade hos Kronofogden och – senare – i tingsrätten.

Läs vidare på Samnytt…

I bloggens arkiv hittar vi en del om Said Abdu:

-Pettersson säger att Liberalerna är kul. De har som rubrik på sin hemsida ”Försvara friheten” sedan vill de lämna makten till EU i Bryssel…

Men vill ni uppmuntra mygel och lämna makten till EU då röstar ni naturligtvis på Liberalerna den 9 september…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


5 responses to “Liberalernas arbetsmarknadspolitiske talesperson anlitade svart arbetskraft för valkampanj

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: