Nu kör lokaltidningen för fort och fel igen…

MEDIA. För drygt tre år sedan skedde av allt att döma det grövsta publicistiska övertrampet i den Eskilstunastyrda tidningen Södermanlands Nyheters 124-åriga levnad. SN har enligt Allmänhetens Pressombudsman, PO, ”gått över gränsen för det pressetiskt acceptabla” genom att tidningen på löpsedel, förstasida och i en stort uppslagen artikel, rubricerad som ”Från Folkets hus till ´fort-nazi´”, kopplat ihop Oxelösundsföretagaren Åke Holmström och hans fastighetsverksamhet i kommunen med kränkande begrepp som nazism, fascism och rasism.

PO:s förslag till klander av SN och kraftfulla kritik av tidningens havererade pressetik delas av Pressens Opinionsnämnd, PON, som i sitt nu offentliggjorda beslut slår fast att SN, dels brutit mot god publicistisk sed, dels att Åke Holmström lidit så kallad publicitetsskada av tidningens återgivna och starkt nedsättande uppgifter.

Då avstod Holmström från att åtala för förtal men det verkar som SN inte lärt sig något. Södermanlands Nyheter annonserar vitt och brett om att de skriver det som är relevant och ser till att ingen tar skada av det som skrivs.

Nåväl, nu är det dags igen. Södermanlands Nyheter hänger ut Åke Holmström för en eventuell fortkörning på 10 km. Holmström nekar och är inte dömd.

Vad har det för allmänintresse och nyhetsvärde att en Oxelösundsföretagare åkt dit för fortkörning? Och 10 kilometer för fort! Åke må vara ett bekant namn i Oxelösund och på SN:s redaktion men han är trots allt ingen folkvald person som hanterar våra allmänna medel, vilket brukar vara ett kriterium för en publicering.

SN är återigen ute på djupa vatten och riskeras att fällas av Pressens Opinionsnämnd om någon orkar anmäla dem…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

9 thoughts on “Nu kör lokaltidningen för fort och fel igen…

 1. Det klassiskt svenska – att knyta näven i byxfickan och svälja förtreten för husfridens skull – håller inte.

  Genom att Åke Holmström INTE stämde Södermanlands Nyheter för förtal, så har den vidriga tidningen anat morgonluft: -Bara ytterligare en feg svensk, som vi kan fortsätta att trakassera ostraffat.

  Dagens ’journalister’ och deras redaktionschefer tjänar Kapitalet med en vördnadsfull underdånighet. När oligarkerna säger att Sverige skall utplånas, så lyder de, som de lismande kryp de är.

 2. Rasistkorten är bra urvattnade vid det här laget. Superinflation råder just nu över följande epitet: Rasist, Nazist, Fascist.
  När argumenten tryter för dom präktiga/skenheliga haglar epiteten ohämmat hit och dit.

 3. Kjell-Albin Abrahamsson kunde båda forska, skriva och hade en trevlig attityd mot sina läsare. Vad har en sådan som Falk.. uppkomling,
  Befordrad över sin kompetens. Vilken toka, beredd på att krypa in på Hinsan!! ja det kan gå fortare än du tror …. så de inte burar in dig för gott.

 4. En sak jag finner intressant är att man är tvungen att påtala att han passerade i sin Meercedes SUV, frågan man ställer sig är, vad finns det för allmänintresse i vilken sorts bil han framför?
  I övrigt tycker jag att SN inte ens duger att hänga ut på utedasset

 5. I detta fall tycker jag att SN:s journalist och ansvarige utgivare båda kan starkt misstänkas för ovarsam fortkörning i sina egna spaltmetrar.

 6. Visst är det så att många ord i svenska språket har förlorat sin betydelse, i det här fallet så är det ordet ansvar.

 7. När man inte ens hänger ut dömda mördare, oftast invandrare, som borde vara av samhällsintresse.
  Då ser jag inget annat än att SN för en vendetta mot denna lokala profil.

 8. SN är ju helt rubbade! Finns det ingen lednng på den tidningen överhuvudtaget?
  Bojkotta dessa pajasjournalister.

Kommentera