Är Skolverket fullt friskt?


SKOLAN. Skolverket, formellt Statens skolverk, är en svensk central förvaltningsmyndighet för det offentliga skolväsendet för barn, ungdomar och vuxna samt för förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen.

Skolverket ska bland annat ansvara för statlig rektorsutbildning, stödja nationellt prioriterad fortbildning och viss annan kompetensutveckling, stödja utvecklingen av flexibla former för vuxenutbildning, informera och sprida kunskap om verksamhetsområdet, m.m.

Jämfört med andra myndigheter har Skolverket en mycket stor andel specifika regeringsuppdrag – under 2015 var över 95 % av myndighetens anslag styrda av uppdrag i regleringsbrevet, medan mindre än 5 % hörde till myndighetens allmänna instruktioner.

Högste politiske chef är utbildningsminister Gustav Fridolin.

Ni kanske inte tror det, men den här lille gossen är faktiskt Sveriges utbildningsminister.

Ett av många ämnen Skolverket sysslar med är programmering, som behandlar hur mjukvaror skapas, anpassas och utvecklas samt programmeringens roll i informationstekniska sammanhang som datorsimulering och praktisk datoriserad problemlösning.

– Pettersson konstaterar att även Skolverket drabbats av genussjukan. Det måste vara hemskt för barn att växa upp i vanliga heterosexuella familjer, med mamma, pappa och barn…

Stöd bloggen…


4 responses to “Är Skolverket fullt friskt?

 • Kenth Andersson

  Hur ska Skolverket kunna vara friskt när hela Sverige är sjukt ?

  Gilla

 • Mässkalle

  Utöver Skolverket finns än, än så länge, en miljötaliban ABK minister för Kulturministeriet. Hon använder fortfarande brösttoner att förmedla det sociala perspektivet.

  ”Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör kultur, medier, demokrati, mänskliga rättigheter nationellt, de nationella minoriteterna och det samiska folkets språk och kultur. Departementet ansvarar också för arbetet mot diskriminering samt för frågor som rör det civila samhället, trossamfund och begravningsverksamhet”

  Gilla

 • Kurt

  Man kan bara skaka huvudet, inte konstig att Sverige bli omvärldens driftkucku. vid utlandsvistelser tala jag inte längre om att jag äga ett Svensk Pass och är Svensk Medborgare, om jag kan undvika detta.

  Gilla

 • Torleif

  Varför finns Skolverket när svenska skolan är så dålig???

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: