Svenska myndigheter ser mellan fingrarna med muslimskt hat

HISTORIA. Historiemyndigheten ägnar sig åt en vilseledande skrivning av samtidshistorien när den tonar ned judehatet bland muslimer.

De senaste åren har det kommit skrämmande rapporter från svenska lärare: De kan inte undervisa om Förintelsen eller antisemitism. De blir ifrågasatta av eleverna och möter motstånd, berättar Ingrid Lomfors, överintendent på den statliga myndigheten Forum för levande historia (SR 17/8).

Därför har myndigheten tagit fram nytt digitalt undervisningsmaterial om antisemitism som ska kunna användas av både lärare och elever. Men en närmare granskning av materialet visar att det ger en skev bild av antisemitismen i Sverige och Europa.

Genomgående finns en tendens att tona ned antisemitismen bland invandrare från Mellanöstern och betona det högerextrema judehatet. Hotet mot judar från högerextrema ska givetvis tas på allvar, men de utgör lyckligtvis en marginell grupp.

Läs vidare på Barometern.se…

-Pettersson tycker det är skandal att den statliga myndigheten Forum för levande historia mörkar judehatet bland muslimer och tagit fram nytt digitalt undervisningsmaterial då det gamla materialet mött motstånd från muslimer. Istället lägger myndigheten fokus på några tiotal muppar i Nordiska motståndsrörelsen som verkar helt öppet…

Majoriteten av hatbrott mot judar sker av muslimer, därefter följer de vänsterblivna och sedan de som myndigheter och journalister koncentrerar sig på…

Stöd bloggen…

8 thoughts on “Svenska myndigheter ser mellan fingrarna med muslimskt hat

 1. Tala om att lärarna börjar rodda, det här är vad de borde talat om från dag 1. Men då var det ”refugi welcome” inte invällare välkomna. Hur skall våra etniska svenska studenter ha möjlighet att lära sig sin historia. Skall invällare styra kunskapsinnehållet utifrån enögda muslimska värderingar och itutningar sedan modersmjölken. Låt invällarna ha sin historia men pracka inte på oss er skit. Vill ni leva med historien packa er hem. Vi har etniska svenskar med judisk religion och de har större rätt att vistas i det här landet än muslimer som skall pracka på alla sin ålderdomliga religion yttringar baserad på en helt annan tid, där det bl.a är tillåtet att gifta sig o knulla sexåringar, kvinnoflygningar från balkonger. Härligt samhälle, tack men nej tack, den skiten kan ni behålla i era hemländer.

 2. Judiska centralrådets talesperson Lena Pösner Körösi: Berätta vilka judehatarna är. Islamister är de som hotar judar i Sverige, högerextrema grupper står för en mycket liten del. Kortversion 45 sekunder. (Publicerades den 19 jan. 2015)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pXPpvnCTUEA&w=560&h=315%5D

  Godmorron Sverige – Judar i Sverige upplever en större hotbild efter terrordåd i Paris. Längre version 9 min 6 sek.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=eVu9kzYOhH0&w=560&h=315%5D

 3. Här kommer våra extremt korkade lärare få det mycket svårt, hur ska lärare kunna kunna säga till muslim-elever att dom inte får hata judar???
  Lärarna har målat in sig i ett hörn 🙂 och det bra. Stanna där.

 4. Hade vi haft en Normal journalistkår som granskade och ifrågasatte makten, så hade vi nog mått lite bättre och landet hade haft lite bättre förutsättningar att möta det mörker som tornat upp sig. Bland oss infödingar finns varken rasister eller antisemiter i någon större omfattning. Men vi ska, likt fårskocken, fösas in i fållan till varje pris. Med lite ”Bröd och skådespel” låter vi oss villigt luras. Tur att PETTERSSON finns !

 5. Det är ett genomgående monumentalt judehat i islam. Varför ser man inte det? Jag blir mörkrädd när jag ser hur muslimer far fram överallt där de befinner sig, och har gjort i historien. Är folk blinda eller korkade, eller vad?

 6. Inget konstig med det, under historiens gång ha makthavarna alltid tillrättalagd historien så att den passa deras syften. Varför skulle dagens makthavarna vara annorlunda.

Kommentera