Miljöpartiet vill att du storhandlar med cykel

VALET 2018. Det ska kosta att ta bilen till externa köpcenter, det skriver Karin Svensson Smith och Emma Berginger, båda miljöpartister i Lund, på Dagens Industris debattsida. De tycker även att arbetsplatsparkeringar och andra subventionerade platser borde kunna beläggas med en parkeringsskatt från kommunen.

”Gratis/billig p-plats är ett hinder för att fler ska välja alternativ till bilen.”, skriver Svensson Smith och Berginger.

Målet är att cykeln ska bli norm och förstahandsalternativet som färdmedel. De vill även att maxhastigheten i tätorter ska sänkas till 30 kilometer i timmen och att markeringarna för bil på vägar dras ner och att utrymmet används för cyklar istället.

”Cykelns andel av ytan borde motsvara målen om färdmedelsfördelning.” skriver miljöpartissterna.

Karin Svensson Smith och Emma Berginger tar även upp att en omställning från fossilbil till elbil kan vara en stor utgift, men att en omställning till cykel istället är klokt både ekonomiskt och ur ett samhällsperspektiv.

-Pettersson säger att det är ett strålande initiativ. Först görs lanthandel olönsam, sedan blir det dyrt att åka till centrum och parkera i stadskärnorna och nu är det alltså dags att skattebelägga parkeringsplatserna utanför städerna.

Varför inte förbjuda bilar och parkeringsplatser direkt, vi har bara 9 km till busshållplats och 4 mil om vi vill storhandla, bättre att alla flyttar till stan…

Om du vill ta cykeln till medeltiden så tycker jag du ska rösta på Miljöpartiet, vill du stanna i den moderna världen får du fundera på alternativen…

Stöd bloggen…

50 thoughts on “Miljöpartiet vill att du storhandlar med cykel

 1. Detta påfund har varken med bilar, cyklar, klimat eller miljö att göra. Dessa miljö-mupp-kommunister har helt enkelt, som alla psykopater, ett gigantiskt kontrollbehov. Att ge sig på andra för att ingen ska hinna ge sig på dem själva. Det bygger ofta på dåligt självförtroende kombinerat med sängvätning och kanske t.o.m. en släng av Asbergers syndrom. Makt är att ha kontroll. Miljösnacket är bara ett svepskäl, en kuliss.

 2. Kan inte han Frigolit visa hur man per cykel kör hem en Billybokhylla, ett köksbord och 4 stolar från IKEA. I ett och samma lass. Och med två förskolebarn i sina barnstolar!
  Se’n kan han börja snacka…

 3. På medeltiden försökte folk utveckla världen.
  Så en jämförelse med mp borde vara 2 miljoner år sedan i afrika. Då hade de kunnat leka med sina håriga kamrater och klättrat i träden.
  Det borde även ”lilla fridolf” (fridolin) klara av.

 4. Ja och alla äldre och handikappade kan stanna hemma i sina lägenheter, och långsamt svälta ihjäl…. Dessa har ju förståndet i behåll,och röstar inte hellre på de Gröna kommunisterna !

  • Kanske tillåter mp hemskickning av varor med bil. Annars är det ju ett bra nystartsjobb, snabbspåret, trampa hem varor åt folk!

 5. Förlåt alla men vill gärna utbilda några MP som inte vet varför Koldioxid finns på denna ”planet” här kan man läsa tydligt det som Lars Bern säger att det är ”LIVETS GAS” !!
  Läs gärna och förstå MP och även Al Gore´s stora UTNYTTJANDE AV OKUNNIGA !!!
  Rent ut sagt så är de som har trott på detta UTNYTTJADE både ekonomiskt och förståndsmässigt !

  http://www.nordicgnosticunity.org/sv/fotosyntesen.asp

  • PS jag bryr mig inte om vem som sagt vad och när !!!
   Men dessa så kallade både politiker/journalister/experter (utsedda av SVT & SR samt andra medier) ska tänka efter lite mera !!!
   Det finns fakta och professorer och biologer som är mycket mera insatta i detta än ROCKSTRÖM som SVT hävdar vara en EXPERT !!!
   Dags att SVT och även SR redovisar sanningen !!!

 6. Hur ska gamla skröpliga pensionärer som idag använder fyrhjulig rollator med liten varukorg framtill …

  https://uppsala.se/contentassets/6b821263134249dda256b8fc9d702f73/bildhemsidasorjaforperson.jpg

  … kunna hantera ett sådant stort tungt tvåhjuligt åbäke som MP-snillena Karin Svensson Smith och Emma Berginger föreslår?

  Men Sossarna kommer kanske till undsättning och dammar av sitt gamla förslag från år 2010 med Butler i tunnelbanan.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=ChIFKuIR014&w=560&h=315%5D

  Butlerservicen i S-förslaget måste då naturligtvis utökas till service i hela landet och inte bara till tunnelbanan i Stockholm.

 7. Det är väl ganska kapitalistiskt att storhandla överhuvudtaget. Det är väl bättre att göra som de gröna journalisterna på Södermalm. Gå ut ur porten och köpa en KRAV-odlad surdegslimpa i butiken bredvid, endast 75 kronor. Rättvisemärkt kaffe på lokala fiket, 40 spänn koppen, dessutom sponsrar man vänstern med ett stort belopp. På kvällen kan det vara trevligt att käka lite vegetariskt på den anspråkslösa lyxkrogen på hörnet, 350 spänn för en varmrätt är lite häftigt men ändå värt det. Såhär kan man hatta runt ett tag, som så många andra, i en långtråkig och snäv triangel. Det är ändå tryggt för barnen, bara vita i klassrummet och inga brinnande bilar i kvarteret. Det är ändå skönt att flyga iväg på jullovet, till något soligt på en avlägsen kontinent. Har man varit så klimatsmart hela året så kan man unna sig några resor på helgen med; Paris, London eller Berlin. Där är flyget fantastiskt, man hinner uppleva en hel del!

  • Helt rätt. Känner till både Paradiset och restaurangen i hörnan där en pizza kostar 180 kronor. Och det är fullt varje kväll. Så det är inga fattiglappar vi talar om. Kolla bilarna utanför. De här är välbeställda människor med tjocka plånböcker tills de en dag vaknar upp . Så länge folket inte själva lider av arbetslöshet ser de inte längre än näsan räcker. Men mynten har en annan sida också.
   En ung man gick på nyårsafton på gatan och skrek till någon i mobilen att han har inga pengar och han är hungrig.Han passerade lyxrestaurangen där folk förtärde dyra viner med god mat! Tyckte så synd om honom. Försökte komma i kapp men han sprang så fort att jag inte hann komma till undsättning . Jag hade velat ge honom en möjlighet till en god middag och dryck.

 8. Hur går detta ihop för Karin Svensson Smith? Snacka om att miljöpartiet är rasister och diskriminerar muslimer. Dessa kan ju i praktiken inte cykla, på grund av den långa särken (män) eller abayan (kvinnor) som de inte ens får lov att ta av sig i det publika rummet!

  Dessutom är skatt på parkering bara första tramptaget i pedalpedofilernas paradprogram, varför miljötalibanernas nästa kvalificerade vådaskott kan bli att klassificera cyklar som vägfordon och undergruppen elcyklar klassas som motorfordon. Detta skulle mycket väl kunna bli möjligt nu när den socialdemokratiska och miljöpartiska regeringen har bestämt att cyklister och mopedförare (klass II) får lov att köra ute på körbanan från den 1 augusti 2018, även om cykelbana finns intill.

  Således, kan det snabbt och enkelt tillkomma krav på registrering av cykel och ägare, fordonsskatt, trafikförsäkring och drivmedelsskatt på elcyklar, hjälmtvång på förare och passagerare o.s.v.

  Nya sköna gröna skattekronor att rulla sig i!

  Rösta bort Mulla Isabulla Lövin – den sista talibanen!

  • Muslimkvinnor får en kurs på två veckor att lära sig cykla i Husbyområdet. Betald kurs, som ett arbete! Det berättade en liten tjej som förstår arabiska och har släkt som har fått chansen till utbildningen.

 9. Varför har hon då enligt Hitta.se adress och telefon i Lund? Jag tror att hon dessutom kandiderar i kommunvalet. Kan det möjligen vara riksdagslägenheten som ligger i fashionabla Värmdö?

 10. Jag borde ha lagt till, att hon har i alla år för skattepengar pendlat mellan centrala Lund och en skattebetald lägenhet i centrala Stockholm. Hon tror att hon har fattningsgåvan att tala om för oss vanliga knegare hur vi ska bete oss. Typiskt beteende för en kommunist och miljöpartist.

   • Får extra påslag på lönen i form av reseersättning???? 87:an vet hur de ska sko sig på oss svenskar som ska ner under fattiggränsen allihopa, ite bara våra pensionärer.

 11. MP MÅSTE BORT! Hur kan vi företagare hämta våra leveranser ? Egentligen skall man ställa frågan till Lövin vars man kör stenar som hon sade när det framkom att han kör den värsta dieselbilen som finns. Då går det bra !

 12. Här har vi en ordförande i riksdagens trafikutskott, tidigare kommunist och nu miljöpartist, som är helt okunnig om landets geografi och demografi. Vem fan har tillåtit att hon får den maktpositionen? Det är en skam för de partier som bestämmer i riksdagen! En sak vet vi säkert – det är inte SDs ansvar för dem talar de andra inte med.

 13. He e då otroligt mycke skit en ska få höre från Fjollträsk, men nog kan de väl få införa såna saker som skatter på parkeringsplassera. De kan låte göre store parkeringsplasser på Bromma och så hyre ut cyklar till fölke som kömmer färandes från innersta delene av Fjollträsk, när di ska te sine sommerstugor. Inte en endaste parkeringsplass inne i stan vure väl fine fisken för miljön kan en tänke.
  Um de sen lägger affärena runt om så får de möe motion och kan lägge ner sine halvmaror o annat pjosk de håller på me.
  Je få höre nu att Lund e ingen stadsdel åv Fjollträsk men se det e skit samma, nu ha je sagt va je tycker.

 14. Hur gjorde man förr? En hötjuga mitt i pumpen på asen sen var det slutsnackat börjar bli läge igen.

 15. Eftersom MP(K) hatar allt som är modernt så tycker jag att vi andra 96% inför ett förbud för dem att nyttja det de inte tycker om. Cykelambulans, hästdragen brandspruta och SOS Alarm via djungeltelegrafen kan kanske få dem att tänka om.

  Karin Svensson Smith är en (av de få) person[er] jag tycker riktigt illa om. Utseende, sätt och framförallt röst sänder rysningar genom min kropp.

  • Ja enl. Räddningstjänsten kan de varken ”släcka eller bogsera” dessa MILJÖFARLIGA BILAR !!!
   SKATTEN borde vara minst 100.000 Sek eftersom en Tesla kostar mera än 980.000 Sek !!

 16. Tur att jag bor nära ett centrum, skulle faktiskt inte orka cykla på det viset med en massa varor. Får vi som är sjuka kanske ta bil eller taxi vid storhandel? Eller måste vi småhandla?

 17. Karin Svensson-Smith en f.d. kommunist som gick över till Miljöpartiet för att få sitta med vid grytorna.
  Genomtänkt idé det där med skatt på P-platser vid stormarknaderna. För alla bilar som står där tillhör ju sådana som har 500 meter dit och inga bilar tillhör folk som t.ex. bor på landsbygden.
  Sådana här förslag bevisar ju bara ännu en gång hur totalrubbat detta parti är.

 18. Ja herregud det finns tydligen ingen gräns för hur tokig en miljöpartist kan bli. Borde det inte finns någon form av inträdesprov för att sitta i riksdagen?. Nu väntar vi bara på en statlig bonus för lådcyklar också.

 19. MP anhängare av NWO där man i princip vill få dig tillbaka till stenåldern pga påstådda C02 koldioxidhotet vilket är en falsk narrative som FN driver
  Klimatförändringar beror inte på C02 utan är en naturlig del av vår jord som ständigt förändrar sig….
  När Gotland var tropiskt (Gotland har haft tidigare korallrev bla) så var inte orsaken flygplan eller bilar eller fossila bränslen 🙂

 20. Jag tycker att det skulle vara skatt på alla idiotiska förslag och uttalande som kommer från miljöpartister ! !

 21. Snart så ska vi väl ha utedass och vägglöss också. Dessa sjuka stollar borde ju ha vård och ej gå lösa.

 22. Finns tydligen ingen gräns på idéerna när det gäller flå svenskar på skatt, allt för att ha råd att plocka in mer pensions räddare. Hur var det nu PK uttryckte sig…..80-90 % har bättre utbildning än oss svenskar, många är hjärnforskare, raketforskare bara en liten del har ingen utbildning alls. KYSS MIG I R-VEN.

 23. Kanske därför MP enligt opinionsmätning från DN/Ipsos får 6,1% och KD är över spärren !
  Nu börjar stödröstningen för att behålla 7 klövern kvar i riksdagen efter valet i September vilket garanterat kommer att lyckas.
  Ju bättre det går för SD och andra s.k populistiska partier desto mer mobiliserar 7 klöverns väljarkår för att hålla dessa partier borta från framtida politiskt inflytande.

 24. Det är väl ingen normal människa som röstar på MP, det vore nämligen som att skjuta sig själv i foten ekonomiskt. Jag tror att en stor del av MP:s röster kommer från s.k nysvenskar vilket man säkert är medveten om i MP:s ledning. Därför vurmar man för ökad invandring. Den egna makten och inkomsten är viktigare än Sverige som land. Givetvis ska miljöpartister själva fortsätta med sin livsstil dvs köra med gamla smutsiga dieselbilar och flyga världen runt på semester och miljökonferenser i parti och minut! Lev som Al Gore klimatdårarnas överstepräst vars egna livsstil, om alla levde som han, skulle kräva 20-30 jordklot.

  • Normal eller inte men MP får 6,1% enligt senaste mätningen från Ipsos !
   Om man nu ska och kan lita på opinionsmätningar så är 61% oroväckande MP ska ju ligga under spärren men valdagen avgör ändå till slut och det gäller naturligtvis alla partier från V till SD och övriga partier.

   • Sluta att läsa mätningar från hit och dit. Lita på ditt förnuft istället ! Alla mätningar inför vårt ödesval styrs och kontrolleras av socialdemokrater och andra makthungriga politiker. Bojkotta STV nu !

 25. Jävligt bra att detta idiotparti fortsätter ända in i valrörelsen med det ena vansinnet efter det andra. Rimligtvis borde stollarna på sin höjd få max ca 2000 röster,inklusive mentalpatienterna…

  • Där jag bor kör alla MP gamla bilar som är skattebefriade och spyr ut massor av skadliga gaser (obs Co2 är inte skadligt enl. Lars Bern som är väl studerad och känner väl till det som kallas FOTOSYNTES (som vi i grundskolan läste om tidigare)
   Lars Bern säger att Co2 är LIVETS GAS !

   Läs här eller sök själva på NE (nationalencyklopedin)

   Ekologisk anpassning av fotosyntessystemet

   Skildringen ovan kan sägas vara ett slags grundprocess, vilken på olika sätt modifierats hos organismer med speciella levnadssätt. Beträffande ljusinfångningen har många växter extra antennpigment, så kallade accessoriska pigment, förutom klorofyll. Sålunda är vissa karotenoider, till exempel brunalgernas fukoxantol, mycket effektiva ljusinfångare, från vilka energin leds vidare till reaktionscentra, och på samma sätt fungerar fykobiliproteiner hos cyanobakterier, rödalger och kryptomonader.

   Systemet för koldioxidbindning kan också vara starkt modifierat. Speciellt förtjänar C4-växterna och CAM-växterna omnämnande. Direkt bindning genom Calvincykeln

 26. Karin Svensson Smith är en bilhatare av rang, heller sänka hela samhället än att tillåta en bil, förresten så kan man ju undra om hon själv kör omkring med tunga stenar och på så sätt behöver åka bil, eller hennes make då eftersom hon tydligen lär ha en likhet med Täppas.

Kommentera