”Ett SD med inflytande vore absolut förödande”

UTRIKESPOLITIK. Det finns en stor samsyn mellan de olika partierna när det gäller Sveriges utrikespolitik, särskilt i frågor som mänskliga rättigheter, handel och tron på multilaterala organisationer.

Den enda stora frågan som splittrar partierna är den om Nato-medlemskap, där de borgerliga partierna är för medan S, MP, V och SD är emot, skriver Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

Utöver det står Sverigedemokraterna ut som det parti som skulle kunna förändra den svenska utrikespolitiken mest, skriver tidningen.

Mark Leonard, från tankesmedjan European Council on Foreign Relations, säger att det finns en nervositet i EU om vad som skulle kunna hända om stödet för SD stärks.

Utrikesminister Margot Wallström uttrycker oro för vad SD skulle kunna åstadkomma på utrikesområdet och hänvisar särskilt till partiets kontakter med Ryssland och försvar av Viktor Orbáns politik i Ungern.

– Ett SD med inflytande vore absolut förödande, säger Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S).

Pettersson säger att det är inget fel på damens självförtroende…

 • Den socialdemokratiske utrikesministern har kritiserats för Sveriges kampanj till FN:s säkerhetsråd och ovilja att lämna ut offentliga handlingar.
 • Tanten röstade in Kina, Egypten, Kuba, Irak med flera i FN:s råd för mänskliga rättigheter.
 • Wallström har kritiserats för uttalande om Sveriges förhållande med Nato.
 • Margot har fått kritik för att inte kritisera Iran och Kina för deras brott mot mänskliga rättigheter.
 • Utrikesministern har varit/är osams med Ryssland, USA, Turkiet, Saudiarabien, med flera.
 • Sverige samarbetar och ger bistånd till terrororganisationer.
 • Margot Wallström är den enda utrikesministern i EU som inte är välkommen till Mellanösterns enda demokratiska stat, Israel…

Uppriktigt sagt vad skulle kunna bli värre om Åkesson fick lite inflytande…

Steget efter

 

Stöd bloggen…

18 thoughts on “”Ett SD med inflytande vore absolut förödande”

 1. ”Utrikesminister Margot Wallström uttrycker oro för vad SD skulle kunna åstadkomma på utrikesområdet och hänvisar särskilt till partiets kontakter med Ryssland”

  Enl globalisten Calle Bildt på 1990-talet då vi röstade för EU, ”är ju EU bra för freden då vi handlar med varandra”. Ok då gör vi som Calle säger och fördjupar relationerna med Ryssarna, bort med sanktionerna och börja handla. För vi vill ju ha en fredlig värld eller hur Calle å Maggan?

 2. Klart att Margot W och EU-företrädare är oroliga för vad som kan ske om SD får inflytande!
  Är det inte så att Sverige är det land, efter Tyskland, som betalar mest till EU, utan att kräva något i gengäld?
  Å Margot skulle ju inte få några flera gratisresor till Bryssel.
  Tacka sjutton för att dom oroar sig.

 3. Att kritisera andra länder utifrån sin egen världsuppfattning utan att ta hänsyn till att Ungern är ett fritt och demokratiskt land, mer än Sverige, är bara infantilt.
  De måste ha rätten att själva välja hur demografin i hemlandet ska se ut. Många ansåg Ungern vara ett föredöme efter moståndet mot kommunismen 1956, men den rätten sträcker sig tydligen inte till mostånd mot ett överstatligt EU.

  Det är konstigt att Eu och Margot inte kan förklara varför det är bra med invandring. Det är bevisat en dålig affär för alla utom invandrarna.
  Margots eget parti kunde tidigare, även då hon var verksam, inse sitt eget bästa och strypa invandringen utifrån svenska behov. Hjälp människor på hemmaplan. Även om hjälpen kostar initialt så slipper vi dessa omkostnader som brinnande bilar innebär.

  Det hade varit bättre om EU och vissa medlemsländer inte stött de terrororganisationer som startade kriget i Syrien. De borde ställas till svars för denna inblandning. Uk, Frankrike m.fl. borde ta emot alla flyktingar och bli skadeståndsskyldiga.

 4. Det vore förödande för S om SD, ja, eller vilket parti som helst, får fler röster. Det innebär ofta att S får färre, det tycker Margot är problematiskt.

  Dessa meningar var inte hämtade från nyheter-pa-latt-svenska, då SD inte alls benämndes som högerextremt, hot mot klimatet eller världsfreden.

 5. Wallström har gjort mer skada än nytta till Sverige.Rik som ett troll på vår bekostnad. Araber älskar hennes ( s dumhet).

 6. Ett Sverige utan Margot Wallström som utrikesminister, är att föredra.

  Alla dagar i veckan.

 7. Ursäkt men den kärringen lider av svåra Palmekomplex. Vill visa sig duktig men är mästarinna i grenen klavertramp..

 8. Men att föra över svenska skattemiljoner till terrorist-organisationer går för sig, dumskalle ! Du är bara en i raden av förrädare som skämmer ut dig.

  • Dum men slug. Det kan man inte ta ifrån kärringen. Myglat till sig 20-30 miljoner av skattebetalarnas pengar. Inte illa av en supernolla.

Kommentera