Europa: Böner i offentligheten

av Giulio Meotti • 15 augusti, 2018

 • Dessa arabländer vet bättre än Europa att om man ska hantera extremism så är det viktigt att kontrollera gatorna.

Att 140 000 muslimer nyligen samlades i England för en offentlig bönestund som anordnats av en moské känd för sin extremism och sina länkar till jihadistiska terrorister bör inte bara oroa de brittiska myndigheterna, utan även myndigheterna i andra europeiska länder.

För några månader sedan bröt en global mediestorm ut efter att polska katoliker hållit en massbönestund runtom i landet. BBC ansåg det vara ”kontroversiellt” på grund av ”oro för att det kan ha sett ut som att man skrev under på statens vägran att släppa in muslimska migranter”.

Samma kontrovers bröt dock inte ut i Storbritannien när 140 000 muslimer bad i Birminghams Small Heath Park, i ett evenemang som anordnats av Green Lane Mosque för att utmärka slutet på ramadan.

Frankrike diskuterar huruvida man ska förbjuda bön på gatorna. ”De kommer inte få be på gatorna, vi kommer att förhindra gatuböner”, meddelade inrikesminister Gerard Collomb.

”Offentliga rum kan inte tas över på detta vis” sa ordföranden för Paris regionala råd, Valérie Pécresse, som ledde en protest med rådsmedlemmar och parlamentsmedlemmar. I Italien bad hundratals muslimer bredvid Colosseum, och muslimska böner hölls framför katedralen i Milano.

Läs vidare

5 thoughts on “Europa: Böner i offentligheten

 1. Imamen för Växjös böneutropsmoské förnekade och avfärdade alla de hatbudskap som fanns att hitta helt öppet på deras facebooksida (som plötsligt försvann).

  Här syns samma ”fredliga” imam när han rakt ut säger att Växjös moské är en ”erövring av avgudadyrkarnas och otrognas land” samt jämför med islams erövringar på 600-700 talet och nämner Umayyad-krigsgeneralen Musa bin Nusayrs, som erövrade Spanien 711.

  https://m.facebook.com/groups/172097776866442/permalink/309199713156247/

  Antar att det blir svårare att förneka detta – om nu media hade skrivit om det.. 🤔

 2. Både FN:s och den europeiska deklarationen om de mänskliga rättigheterna kräver religionsfrihet. I det räknas också att slippa bli påverkad av andra religioner och ateism likställs som religion i deklarationerna. Med andra ord är det inte tillåtet att bygga religiösa byggnader som inte ser ut som ”domuslador” på allmän plats och så har det varit i sjuttio år om regimen brytt sig.

  Att moskéer ser ut som de ser ut med gotiska fönstervalv, kupoltak och minareter är för att markera islams närvaro. Därför bör fastighetsägarna ställas inför ultimatum att antigen riva byggnaden eller se till att det ser ut som vilken annan byggnad som helst utan tidigare nämnda attiraljer.

 3. 140.000 stycken i gemensam bön !
  Det går utför även för det anglosaxiska Storbritannien, undrar vad mångkulturälskande Theresa May tycker om den mysiga samhällsutvecklingen i sitt land ?

 4. Den svenska kyrkan skulle för länge sedan förklarat för den svenska staten och islamska företrädare att vår gud har uttryckt obehag vid att hava andra gudar jämte sig och därför krävt att Sverige fridlyses från sådana irrläror. Det är både tragiskt och ett svek mot landet att svenska kyrkans företrädare inte högljutt hävdar den protestantiska religionens egenart, speciellt som kyrkoskatten är avsedd till att bevara den svenska kyrkan – inte förstöra den.

  Det är ännu inte försent i Sverige och det är ytterst anmärkningsvärt att inte KD’s partiledare deklarerar ovanstående i partiledardebatten. Då skulle KD direkt skjuta upp som en utmanare till Sveriges största parti.

  Nationella medborgerliga rättigheter – kulturella, religiösa och politiska – gäller för svenska medborgare i Sverige och borde aldrig underställas vare sig FN:s internationella mänskliga rättigheter (UDHR) eller Cairo deklarationens mänskliga rättigheter för islam (CDHRI).

 5. Det är ingen ansvarig i Sverige, som förstått att det nog bör förbjudas muslimsk invandring. Någon ansvarig borde uttrycka sig och handla enligt legenden om Hans Brask, härmed är jag nödd och tvungen. Kan man hoppas på det i valet?

Kommentera