Centerpartiet på arabiska och rösträtt

VALET 2018. För att ha rösträtt måste du ha fyllt 18 år senast på valdagen. Det gäller vid alla val. Dessutom finns särskilda regler för de olika valen. Din rösträtt bestäms av uppgifterna i Skatteverkets folkbokföringsregister 30 dagar före valdagen.

Rösträtt till riksdagen. Du har rösträtt till riksdagen om du är: svensk medborgare och är eller har varit folkbokförd i Sverige.

Rösträtt till kommun- och landstingsfullmäktige. Du har rösträtt till kommun- och landstingsfullmäktige om du är: svensk medborgare och är folkbokförd i kommunen/landstinget.
medborgare i något av EU:s medlemsländer eller medborgare i Island eller Norge och är folkbokförd i kommunen och landstinget. Medborgare i något annat land än de som räknats upp ovan och har varit folkbokförd i Sverige i tre år i följd före valdagen, samt är folkbokförd i kommunen eller landstinget.

Rösträtt för utlandssvenskar. En utlandssvensk är en svensk medborgare som har utvandrat från Sverige. För att betraktas som utlandssvensk måste du någon gång ha varit folkbokförd i Sverige.

Som svensk medborgare bosatt i utlandet har du rösträtt i riksdagsval och val till Europaparlamentet. Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart
tionde år för att finnas kvar i den.

Mer på Valmyndigheten…

-Pettersson undrar lite över att vissa partier ger ut valinformation på utrikiska. Om någon som är svensk medborgare är så dålig på svenska språket att de inte kan tillgodogöra sig sig valinformation på svenska så skulle de aldrig ha blivit medborgare och inte fått rösträtt i något val i Sverige…

Tyvärr, tror jag inte Centerpartiet är ensamma…

Stöd bloggen…

35 thoughts on “Centerpartiet på arabiska och rösträtt

 1. Visst vill vi att lilla centerjäntan mår bra, varför inte glädja henne med böneutrop fem gånger om dagen , det går att ordna med högtalare.
  Kör igång och gläd en ”medmänniska” !

 2. Hon hade en uppväxt och många vänner av människor som är Balkanflyktingar.. hon tror att nutidens invällare kommer att lyckas som de flesta flyktingar gjorde i 80- 90-talen, anpassat sig, har jobb, har barn uppvuxna med svenska värderingar, respekterar det svenska samhället.

  Eller så innerst inne tror hon det inte alls men kan inte verka klarsynt och realistiskt då riskerar hon förlora mycket av sitt ”gamla liv”..? gissar jag.

 3. När Nazisterna gjorde polkrättsliga brott på 40-talet är de fortfarande anklagade för dem. När Socialdemokraterna och Bondeförbundet, nuvarande Centern gjorde folkrättsliga brott på 40-talet, viftar de bort det med att ” alla gjorde så på den tiden”, och så är de förlåtna.
  Djävla hyckleri. Ni som röstar på Socialdemokraterna och Centerpartiet är inte bättre än Nazistsympatisörerna.

 4. Främmande makts agent avSLÖJAr sig själv (landsförrädare partiet med sharia nämndemän) och straffansvar för högmålsbrott aktualiseras

 5. annie lööf är farlig, riktigt farlig för Sverige! att msm spekulerar om att hon eventuellt blir statsminister är ett hot mot Sverige och Svenskarna, vår kultur, vår identitet till förmån för MENA-individer!
  Betänk detta till valet.
  En röst på sjuklövern är en förlorad röst.
  En röst på fortsatt vanstyre av Sverige!
  Majoriteten av mina närmaste vänner kommer att rösta rätt, vilket är SD2018.
  Fortsätt kämpa!

 6. Tre stora FEL; Vi släpper in dem. Vi ger dem pass. Vi ger dem rösträtt i lokala val. Detta gäller alltså oidentifierade individer som vi dessutom inte gör ett smack för att hålla koll på att de inte skaffar flera identiteter.

  Alla de hundratusentals som släppts in på lösa boliner skulle behöva kallas in med mycket kort varsel för att dels säkerställa att de inte flyttat hem och fortfarande går på bidrag och för att registrera fingeravtryck och DNA. De som inte dyker upp stryks ur folkbokföringen och passen spärras.

 7. Amnie Lööf ?
  Kan bli Folkhemmets nya statsminister om den trygga naiva svenska väljarkåren får bestämma.

  • Läste någonstans där någon kallade dessa ”traditionsröstare” för hästväljare, jag skulle vilja kalla dem ”åsneväljare” istället.
   Med detta epitet menades de som röstar på samma parti som man alltid gjort, oavsett vad partiet ifråga har för politik och oavsett vem som leder partiet, alltså även om det är med en häst eller åsna som partiledare.
   Att förändra detta krävs nog minst ytterligare en generation!

 8. Kam trösta Annie Lööf och C med att inom en snar framtid behövs inte valsedlar och information om rösträtt på svenska !

 9. Står det något om Annies tuttar i texten på arabiskaL? Översätt det till svenska, tack, innan detta blir ”curiouser and curiouser”- enligt Lewis Carrolls egna uttryck i ’Alice in Wonderland’, d v s ”increasingly strange”.
  Great Britain is strange, indeed, and so is Sweden …. Europe has gone mad !!

  • Titta, Annies ’alter ego’ äter skon. Äntligen håller Annie sitt löfte – att äta sin högra sko ….

   • Detta får mig att tänka på en gammal historia:
    En besökare kom till bondgården och den ende som var ute på gården var den lille sonen.
    Besökaren frågade; är pappa hemma?
    sonen svarade; ja, han är där ner hos grisarna, det är han med kepsen!

   • Den föreslagna bildtexten kunde med fördel kompletteras: ”Till vänster står två av partiets kärnväljare”.

 10. En sak till, som låter så korkat in i själen när det gäller bilbränderna. ”Det har skett en fadäs när man var på väg fram till parkeringen, säger åklagaren Mats Ihlbom”. Så säger man väl när man förlorat och tycker att man bitit i det sura äpplet.
  https://www.expressen.se/gt/misstaget-som-kan-avsloja-bilbrannarna/
  Hejar åklagaren på gärningsmännen? Det kan betyda att åklagaren helst inte vill använda DNA-spåren? Nu får det ta mej fan vara nog tror jag!

 11. Bonnvänstern är en samling bonnläppar med tungotal i center – bara kamelen förstår vad de säger och skriver.

 12. Det känns så korkat fel alltihop. Nu ska kulturer från mellanöstern, genom centern lockas att rösta fram politiska styret i Sverige. Hur ser det inte ut i deras länder? Är det vad vi vill ha? Glöm inte svenska skattebetalare, utbildare, vårdare av barn/gamla/sjuka, vårdare av ordning ( polis, väktare ), civilförsvar ( brandmän, räddningstjänst ), svenska enteprenörer/företagare och lantbrukare t.ex. i hela Sverige. Jag förstår inte hur mestadels klankulturer, som inte ens hunnit lära sig svenska skall ges förtroende att rösta i Sveriges riksdagsval, men även landsting och kommun? De, som inte bryr sig om Sveriges framtid utan i flesta fall hatar svenskar troligen av rasistiska skäl. Ett hat, som liknar kommunismens främlingsfientliga hat mot fungerande svenskar och det fungerande svenska samhället.

 13. Det var det jag frågade när jag ringde ABFs ansvarige utgivare av valinformation på persika.. skall man inte kunna läsa svenska för att få rösträtt …SD fanns inte med.. Snyggt demokrati

 14. Jag skulle vilja veta vad Centern lovar araberna för en röst på dom? Vi Svenskar har rätt att få veta vilken politik ett parti har. 7 klövern är inget att rösta på om man inte vill bli Islamist eller uteliggare. Deras politik kan sammanfattas med ett ord ”Landsförräderi”. SD 2018 sen får vi se vad som händer. Ryssland kan bli våran bästa vän om inget sker politiskt.

 15. Detta val är inte för oss Svenskar kanske?
  Helst ska väl bara nysvenskar få rösta………
  Enda chansen för snevänstern att få några röster. 🙂

 16. Spyr när man ser henne !!! Tror ändå det är lindrigt mot hur hon ser ut i nysvenskans ögon ???

Kommentera