Pensionsräddarna vill inte utbilda sig…

INVANDRING. Utbildningsplikten för nyanlända som regeringen införde vid årsskiftet har fått en trög start. Hittills i år har knappt 5.500 personer bedömts omfattas av utbildningsplikt men endast 90 av dem har påbörjat studier.

Utbildningsplikten innebär att nyanlända som saknar en gymnasieutbildning och som på grund av sina korta utbildning inte bedöms kunna komma i arbete under sin tid i Arbetsförmedlingens etableringsprogram kan anvisas att söka och påbörja studier. Den som inte följer anvisningen kan få sin etableringsersättning indragen.

Utbildningsplikten infördes vid årsskiftet och i juni bedömde Arbetsförmedlingen att knappt 5.500 personer omfattades, men bara 90 av dem har påbörjat studier.

-Pettersson undrar hur många av pensionsräddarna som fått etableringsersättningen indragen? Men, ni behöver inte svara för frågan är retorisk.

Givetvis borde alla bidrag, även för svenskar, vara kopplade till krav som arbets- eller utbildningsplikt. När det gäller invandrare så ska absolut inga permanenta uppehållstillstånd eller medborgarskap delas ut till dem som inte lär sig språket och blir självförsörjande.

Nåväl, jag är lite imponerad av Ylva Johansson (S), gång på gång sjösätter hon och socialdemokraterna olika projekt som har det gemensamt att de kostar många miljoner och inte ger några resultat mer än att Ylva blir rikare…

Om Ylva Johansson på bloggen…

2005 uppmärksammades Ylva Johansson (S) för sin delaktighet i en spektakulär konkurs i it-branschen. Bolaget ”Att veta AB” skulle enligt planerna blivit ”landets största enskilda satsning på e-lärande för vuxna på gymnasienivå” men blev i stället ett jättefiasko med över 200 miljoner i förlust. Johansson fick bland annat kritik för att hon haft en lön på 116.000 kronor i månaden – vilket under en period motsvarade bolagets omsättning enligt DN, men det är bara ett misslyckande för Ylva Johansson. Numera har socialdemokraten Ylva Johansson 136.000 i månaden plus förmåner för att gång på gång misslyckas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “Pensionsräddarna vill inte utbilda sig…

 1. Utbildningsplatser men de vill inte. Va plikt handlar väl inte om vad ngn vill eller inte vill.

  Strippa dem på ekonomiskt stöd.

 2. I sina hemländer blev migranterna lovade gratispengar-stora hus-lättfotade tjejer mm därav att det kom/mit nästan enbart män till Europa och som ratat flertal trygga länder eftersom där inte ges feta bidrag(se Portugal tex)
  Den här infon spreds och sprids av Soros ”open society” org för att trigga igång massmigration till ett hägrande ”Hollywood liv” i Europa
  Att studera eller arbeta ingår inte i deras världsbild 🙂

 3. Kan bara säga hälften vill inte och andra hälften har inte förmågan, och allt är Arbetsförmedlingens fel, påstår Löfven.

 4. Sjuklövern och övriga PK-Sverige har målat in sig i ett hörn. Lögner efter lögner uppdagas och skaran som sällar sig till PK-Sverige blir bara mindre och mindre. Om mindre än en månad är det dags!!.

 5. Plikter gäller inte för nyanlända i det här landet.
  Undrar förresten hur länge man räknas som ”nyanländ” i det här landet? Om man kom hit 2015 hur kan man då räknas som ”nyanländ” snart tre år senare? Mycket märkligt det där.

 6. Sveriges radio, P1, just nu.
  ”Förskolor där svenska språket försvinner”

  Fråga till experten:
  ”Tror du att detta kan bero på att det är för många icke svenskspråkiga elever finns i förskoleklasserna?”
  ”Neeej, det tor jag inte…”

  Tjena!

 7. Vill inte men framför allt så behöver de inte utbil krav för då är det kränkning och rasism !

 8. Dom behöver ju inte utbilda sig, enligt Feministregeringen o Mona är de flesta raketforskare och kirurger ( hugga av huvuden ingår tydligen i den utbildningen) samt de flesta har högskoleutbildning, eller ljuger Sossarna, det är väl ändå inte sant, nu börjar PK smått undra om dom blivit blåsta.

 9. Våra politiker misstar invandrare för svenskar. Hur har de tänkt att fixa folk från länder utan större bildningstradition. Tror de att alla drömmer om att arbeta i sann kristen anda ’i sitt anletes svett’. Redan tidigt kom flera intervjuer från Mellanöstern om att i Sverige fick man allt utan att arbeta. De vill inte ens bygga upp sina länder, de vill fika, röka och prata, för det är status och ett mansgöra. Kvinnorna ska vara hemma med barnen. Och det är fullt möjligt, svenne betalar glatt. För någon rasist är han inte!

 10. Är man förvånad av sjuklöverns massinvasion av MENA-individer?!?
  Det enda parti som har haft och har rätt, är SD, som är fullständigt oskyldiga till det landsförräderi som sjuklövern är inblandade i!
  En röst på sjuklövern är en förlorad röst.
  En röst på fortsatt vanstyre av Sverige till förmån för MENA-individer med Sverige All Inclusive!
  Rösta rätt rösta SD. Ge dem mer än en mandatperiod då detta kaos tar år att få någon ordning på!

Kommentera