Se vilka tidningar framträdande SD:are delar och inte delar på Twitter

MEDIA. För några veckor sedan uppstod en debatt kring om SD:are instruerats att bojkotta alternativmedia. SD-företrädare som Samhällsnytt varit i kontakt med berättade dock att de i alla fall inte sett någon lista, amatörmässigt skriven, med uppmaning om bojkott. Samhällsnytt har nu gjort en analys över hur framträdande SD:are delar artiklar på Twitter.

Vi analyserade 28 SD:are (exakt vilka listas nedan) och vad de delat på Twitter. Startdatum varierar beroende på personens konto och när det startades och sträcker sig till den 26 juli 2018:

De 28 SD:arna delade under perioden sammanlagt 4206 nyhetsartiklar (5313 länkar totalt men cirka 1100 av dessa var ej nyhetsrelaterade). Av de 4206 nyhetslänkningarna utgjorde gammelmedia omkring 89 procent. Alternativmedia utgjorde således cirka 11 procent.

Den mest delade inom alternativmedia var SD:s egen partitidning Samtiden som hamnar på en femteplats. Därefter kommer Nyheter Idag på en åttondeplats. Dessa två utgör totalt sett drygt 83 procent av alternativmedia-delningarna bland de 28 SD:arna.

Såhär ser topp-tio-listan ut på antalet delningar på Twitter:

Fria Tider har delats en gång år 2010 av Carina Herrstedt och Nya Tider har delats noll gånger medan Samhällsnytt hamnar på en 27:de plats med totalt 23 delningar.

Kent Ekeroth är inte med bland de 28 analyserade Twitter-kontona utan redovisas separat då han utmärker sig i delningarna av framförallt denna sida. Han har nämligen under perioden delat Samhällsnytt hela 170 gånger och är därmed den som delar alternativmedia mest av alla SD:are.

De 22 delningar av Samhällsnytt, som ju existerat under ett år snart, som övriga SD:are gjort kom från följande personer:

Robert Stenkvist, 5
Richard Jomshof, 4
Denna Dioukarev, 3
Josef Fransson, 3
Mikael Eskilandersson, 2
Johan Nissinen, 2
Sven-Olof Sällström, 1
Martin Kinnunen, 1
Per Klarberg, 1
SD Riks, 1

Artikeln ovan från Samnytt men det är Granskning Sverige som gjort jobbet…

-Pettersson säger att Sverigedemokraterna naturligtvis delar vilka sidor de vill, men det känns lite märkligt att de föredrar de etablerade medierna som stadigt baktalar dem framför fria alternativa medier som hjälpt SD att bli stora…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “Se vilka tidningar framträdande SD:are delar och inte delar på Twitter

  1. Sd toppen läser gärna i kommentarsfälten på alternativmedia och där har de fått uppslaget till deras nya partitröja inför valet, SD 2018,detta sa ju JÅ själv under sitt tal i Sölvesborg nyligen.Men vilket hyckleri att inför öppen ridå förneka,förbjuda politiskt aktiva Sd medlemar att länka och hänvisa till alternativmedia,detta sänder ut ycket dåliga signaler till väljarna och hela svenska folket.Har själv hört några Sd aktiva säga att de inte bör länka till/hänvisa till alternativmedia,de verkar rent ut sagt rädda att ens prata om alternativmedia och deras inställning till Afs är beklämmande minst sagt.Måste säga att jag träffat flera eldsjälar för Sd i olika kommuner och de offrar allt och jobbar stenhårt för att föra ut Sd politik och skriver mängder av interpellationer mm men aldrig får de ett enda tack för allt hårt slit av partitoppen och de säger ju en hel del om de som sitter i toppen inom Sd.

  2. Läs kommentarerna i alternativa medier så har du svaret Pettersson. Det är nog inte inläggen i sig som är avgörande.
    Vi vet alla att det finns icke-rumsrena kommentarer som ”SD-jägarna” kan använda sig av.

  3. Det sägs ju iof ingenting om varför dessa artiklar delas, det kan ju vara så att de många gånger vill rikta uppmärksamheten på dåliga eller vinklade nyheter i ”gammelmedia”, s.k Fake News.

    Sen förstår jag mycket väl varför de kanske inte länkar så mycket till alternativmedia, med den svans av PK journalister som tar varje tillfälle i akt att misskreditera dem.

Kommentera