Sluta larva er


Johan Hakelius skriver en debattartikel i Expressen som alla politiker från de 7:s gäng borde läsa och begrunda.

Texten handlar förstås om 7-klöverna hantering av SD och hur riksdagen förvandlats till en sandlåda.

I riksdagen finns det åtta partier, sju av dessa ingår i koalitioner och det åttonde står utanför och är därmed inte bundna att rösta på något av blocken. Hakelius förklarar det enkla i att även Sverigedemokrater röstar när det är dags och att de givetvis röstar efter sin övertygelse. Ibland på S-stödda motioner, ibland på M-stödda. Efter valet den 9:e september kan SD ha ett fördubblat antalet ledamöter och självklart kommer också de att rösta efter sin övertygelse och ingår man inte i ett block så röstar man ibland på S-stödda motioner och ibland på M-stödda.

Så enkelt allt kan förklaras ibland.

”Det är någonting grundläggande fel med en demokratiuppfattning som ser en riksdag där det faktiskt förekommer debatt,kompromisser och riktigt beslutsfattande, som ett problem.

Jag förstår att det är enklare att vara statsminister utan att riksdagen besvärar. Det vore också enklare att jobba på restaurang, om man slapp besväret med alla matgäster”

Har ni läst och förstått? Frågan riktar sig till er politiker som representerar 7-klövern på riks- och lokal nivå.

Expressen


5 responses to “Sluta larva er

 • Punto

  Alla som röstar lika får vara riksdagshen!

  Gilla

 • ruben

  Den var riktigt bra. Ungefär, som det vore enklare att vara politiker om man slapp väljarna. Det, borde förstås tillåtas riksdagsarbete i en riksdag, det håller jag med om. Johan Hakelius brukar vara läsvärd och träffsäker i sina krönikor.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Demokratins uppgift är att skapa ett samhälle med många och levande åsikter.

  Då ska inte riksdagen vara en plats som tystar många av dessa människors vilja och tyckande.

  På ett så enfaldigt sätt, som partierna i riksdagen nu, behandlar alla mandat SD sitter på. Detta är faktiskt oroväckande att se. Att demokratin begränsas medvetet, istället för att respekteras.

  Gilla

 • Valter

  Johan Hakelius har flera bra ledar inlägg senast veckorna i Fokus, han har ett finurligt sätt att få fram det han menar. Sanningen är som bekant alltid värst att höra, han inlindar det med finess. Expressen enda läsvärda krönikör.-

  Gilla

 • Grune

  När man tittar på vad som händer allt oftare när det gäller att fatta viktiga beslut för Sveriges befolkning så är det så att här gäller inte demokratin, utan halva befolkningen ställs utanför av den anledningen att SD får inte vara med utan 7-klövern med diktator Stefan Löven i spetsen bestämmer vad som skall gälla.
  Ser man på det senaste valet så var det ju så att 87% av valmanskåren valde bort sjukvård, skola, polis och allt annat som ingår i välfärden till förmån för import av analfabeter från Afrika. Om man bygger ett tak över Sverige så har man byggt jordens största mentalsjukhus med 87%sjuka och 13% vårdare.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: