Om Svenskarnas land


Lördagsintervju 26 del 1: professor Arnstberg om vikten av att äga sitt land.


4 responses to “Om Svenskarnas land

 • Argus

  Swebbtv brukar vara bra och detta är inget undantag.

  Men, ordtotalitären och språkpolisen i mig går igång när de blandar ihop stat och nation. Stat är en självstyrande politisk enhet som kan bestå av ett eller flera länder. Land är ett avgränsat område. Rike är en stat som styr eller styrts av en kung eller kejsare. Nation är ett kollektiv av människor med samma ursprung, språk och kultur. Slutligen nationalstat, en politisk självstyrande enhet som består av invånare med samma ursprung, språk och kultur eller som Sverige före Palme. Sverige är förövrigt en stat, ett land och ett [konunga]rike som var självständigt mellan 23 augusti 1521 och 1 januari 1995.

  Gilla

  • Stenbock

   Argus:
   Just hemkommen upptäckte jag,att propagandavågen blir allt större i Absurdien,när det gäller information till/för de mindre bildade.
   Ögnade över Text TV,och i stort varje nyhet vinklades. Mest framkom detta under några rader kring en väljarundersökning.
   Här visade sig att 35 % av de tillfrågade ansåg största framtida faran låg kring ”klimatuppvärmningen”. (Själv ser jag betydligt allvarligare på den islamisering av landet,som nu pågår.)
   För att förstärka deras lögner ytterligare lades till,att den varma sommarperioden fått allt fler att vakna upp och oroas !!!
   Ja så går det när deras läsekrets inte längre kan skilja väder,och klimat åt …. Ett bevis för,att upprepade lögner blir för de lägst bildade slutligen en sanning !

   Gilla

 • Lena

  Har precis lyssnat på denna utmärkta intervju, kände igen allt som framgick , fantastiskt att få höra med kloka ord och tankar vad jag vet men inte själv kan framföra, återigen en viktig intervju i swebbtv med prof, Arnstberg som samtalar med den alltid kunnige och sympatiske Mikael W.
  Skall länka vidare så mycket jag kan, gör det ni också !
  Viktigt !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: