Åsiktskorridoren


Alice Teodorescu gör i en ny ledarkrönika jämförelsen mellan dåtidens Sovjetunionen och dagens Sverige.

Den som betvivlar att åsiktskorridoren existerar bör läsa hennes text.

Det kanske är fel av mig att jämföra Stalins Sovjetunionen och andra kommunistiska diktaturer med dagens Sverige. Som Alice Teodorescu skriver innebar det en säker dödsdom att yppa åsikter som inte passade in i kommunistdiktaturens maskineri.

Teodorescu berör den ytterst pinsamma partiledardebatten på Pride och hur närvarande partiledare nästan tvångsmässigt och generade viftade med Pride-flaggor på moderatorns pinsamma frågor. Ja, alla utom Jonas Sjöstedt och FI:s Gita Nabavi som likt duracell-kaninen viftade frenetiskt med sina flaggor efter varje pinsam fråga.

” Men nog måste någon, om så bara en, ha reagerat på det som utspelade sig…//…Det är symptomatiskt att ingen av partiledarna, som gjort ett stort nummer av sitt engagemang för likabehandling, där och då ifrågasatte upplägget som exkluderade partiledaren för ett av Sveriges största partier…//…Hur kan det komma sig”

Hur det kan komma sig? Svaret på Teodorescus fråga är tämligen enkel. Ingen vågade. Skulle någon av partiledarna tacka nej till debatten eller kasta flaggan på golvet efter alla pinsamheter, skulle denne hudflängas i media och tvingas utstå kampanjer vi nog aldrig sett maken till i Sverige. Att reagera mot Pride låter sig bara inte göras.

Alice Teodorescu använder ord som bristande civilkurage, avsaknaden av mod och respekten för andras åsikter. Glöm inte bort så här inför valet, att sju av riksdagens åtta partier anser det vara viktigare att motarbeta än att finna gemensamma lösningar som främst gynnar landet Sverige och de skattebetalande medborgare som byggt upp det.

GP


6 responses to “Åsiktskorridoren

 • Kenth Andersson

  Sverige=2018 års DDR.

  Gilla

 • Bosse S

  Detta fega beteende gav oss härdsmältan i Tjernobyl. Ingen vågade ifrågasätta ledningens order om att utföra en stresstest som många visste var ytterst farlig attt genomföra.

  Gilla

 • eva

  En mycket bra artikel av Teodoresco.

  Liked by 1 person

 • Holster

  Alice är en slamkrypare. Inte att lita på.

  Gilla

  • Barracuda

   Holster
   Om det finns någon som inte är slamkrypare i hela Sverige, då är Alice den personen – modig och frispråkig precis som alla i sitt hemland.
   Ni vet inte, vill inte veta av, rädslan tystnar ned er: i Alices hemland pågår ett stort uppror mot socialdemokraterna som regeringen består av, mot deras korruption och diktatur.. Dessa fegisar har gömt sig i bunkrar och skickade gendarmerna med order att slå med tårgas och vattenkanoner mot 100 000 demonstranter !
   Det skall inte sluta här och nu …..

   Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Alice Teodorescu är alltid klok och läsvärd i sina ledare.

  Hon har också myntat detta ordspråk.

  ”Det är korkat att försöka tiga ihjäl åsikter man inte delar”.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: