Mycket regn i Frankrike hela sommaren…

MEDIA OCH VÄDER. Kraftiga översvämningar har drabbat södra Frankrike och runt 1.600 människor har evakuerats i en stor räddningsinsats. De flesta av de evakuerade var i området för att campa, däribland 119 barn som befann sig på en campingplats i Saint-Julien-de-Peyrolas, skriver AP med hänvisning till det franska inrikesdepartementet. Andra drabbade områden är Gard, Ardèche och Drôme.

En 70-årig tysk man som hjälpte till att ta hand om barnen saknas och befaras ha dragits med i strömmarna. Över 400 brandmän och poliser har skickats till de drabbade områdena för att delta i räddningsarbetet, skriver BBC, den 9 augusti 2018.

-Pettersson undrar om ni har hört något om ovanstående och nedanstående regn i svenska medier och om fransmännen håller med om att jorden håller på att brinna upp?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Mycket regn i Frankrike hela sommaren…

  1. Frankrike har liksom övriga Europa också haft höga temperaturer denna sommar men även häftiga regn som ställt till problem.

    Jag välkomnar ett lagom stilla regn till mina trakter som knappast haft regn sedan i midsomras, då det vanliga midommarvädret plötsligt infann sig.

Kommentera