SVT och TT:s propaganda om Israel och Gaza

MEDIA. Det skiljer en hel del mellan internationella och svenska mediers rapportering om de senaste dygnens konflikt mellan Israel och araberna i Gaza. 

 • SVT använder beteckningen ”krigare” på en dödad. Krigare är vad Hamas använder i sin propaganda. Hamas är på EU:s terrorlista och därmed är medlemmarna terrorister. Det är ett krigsbrott att ha civila som mål för attacker. Raketbeskjutningen av Hamas har ett syfte, döda oskyldiga israeler. Israel försvarar sin befolkning från krigsbrott.
 • SVT ”ett tio-tals raketer”. Enligt IDF är det 180 raketer, varav 30 stoppades av Iron Dome.
 • SVT ”i eller runt staden Sderot.” Det stämmer inte. Raketerna har skjutits mot en mängd mål i hela södra Israel.
 • SVT ”förutom materiella skador rapporteras också raketerna ha orsakat personskador”. Man lägger alltså personer efter materiella skador på den israeliska sidan.
 • SVT ”minst tre dödsoffer” tre kan stämma men uppgifterna om en krigare, ett litet barn och en gravid mamma. ”three Gazans said killed” skriver BBC vilket är rimligt för källan är Gaza Health Ministry.

Vi skrev mer om detta i går…

-Pettersson säger att det är många tveksamheter i denna lilla artikel, det kanske är lika bra att  SVT och TT ägnar sig åt något annat än nyhetsrapportering.

 

6 thoughts on “SVT och TT:s propaganda om Israel och Gaza

 1. I Kommunistcentralen som leds av Hanna Stjärt o Jan Helin ska man inte förvänta sig att få en allsidig information, här gäller det enbart att få fram ensidig information så att det passar den ena sidan.
  Själv lyssnar jag hellre på Danska nyheter än på det enfaldiga SVT/SR där brukar man ge en allsidig information.
  Det är likadant varje gång Araberna kan hålla på i veckor o skjuta missiler mot Israel, men det är först när Israel svar på dessa angrepp som SVT gnuggar sömnen ur ögonen o kör sina falska o enfaldiga reportage..

 2. Finns det någon skam i Sveriges regeringen, skall allt svenskt bistånd till Palestina stoppas tills man är säkra på att terrorn inte stöds av Palestinierna. Är regeringen osäkra, så bör biståndet dras in. Varför skall vi stödja dem, som vill utrota Israel, en fri demokrati och dess folk?

 3. SvT är en vänster propaganda apparat, man är så ohyggligt less på deras propagerande för kommunistiska och islamistiska terror organisationer. Det står en upp i halsen, på grund av alla dessa lögner och falska vinklingar av rena fakta uppgifter. Det har blivit att man börjat tvivla på väderrapporterna också. att dom är fakade, för att stämma bättre med deras åsikter om klimatförändringar. Det är nu värre, är jag övertygad om,än i gamla Sovjet, med den allomfattande propagandan som pågår i nästan alla svenska kanaler. Från barn program till väderrapporter, i vart fall om klimatförändringar, det framkom tydligast under alla dessa brandrapporter.
  Allt var det varmare klimatets fel, som om det inte brunnit tidigare, och mer än det brinner nu för tiden. Torra och varma somrar brinner det, förra sommarn var blöt och kall, inga bränder. Skillnaden verkar nu vara att några tycker om att tutta på, vilket var sällsynt förut.

Kommentera