Man avrättad och korsfäst i Mecka


SAUDIARABIEN/ISLAM. Kanada och Saudiarabien har en konflikt om mänskliga rättigheter just nu. Den saudiska regimen är ursinnig över att Kanadas kräver att två fängslade saudiska kvinnorättsaktivister ska friges och går till motattack: 

 • Utvisade Kanadas ambassadör.
 • Frös alla nya handelsavtal och nya investeringar med Kanada.
 • Inställde ett program för studentutbyte och stoppade medicinskt samarbete mellan länderna.
 • Stoppade det statliga saudiska flygbolagets flygningar till Kanada.
 • Säljer ut alla sina kanadensiska tillgångar. m.m.

Nåväl, vi får hoppas att Kanada inte backar utan står på sig, för mitt under den pågående konflikten om mänskliga rättigheter har Saudiarabien avrättat en man och korsfäst honom i den heliga staden Mecka.

Mannen,  Elias Abulkalaam Jamaleddeen, som avrättades var från Myanmar (Burma) och anklagas för att ha brutit sig in hos en kvinna, avlossat ett vapen och sedan knivhuggit henne till döds, enligt det saudiska inrikesdepartementet.

Korsfästning används som straff för allvarliga brott i Saudiarabien, men är ovanligt. Enligt Amnesty International betyder det att den anklagade halshuggs, varpå huvudet sys tillbaka på kroppen som hängs upp på ett kors för allmän beskådan, skriver Zerohedge.

-Pettersson noterar att metoden är till för att avskräcka andra från att begå brott, det är inget jag rekommenderar för Sverige, men jag är övertygad om att det är lägre brottslighet i Saudiarabien än i Sverige. Vi får se vad utrikesminister Wallström säger, om hon nu säger något…

För övrigt anser jag att ”flyktingarna” från Mellanöstern och Nordafrika borde resa till Saudiarabien, de är rika och har plats…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Man avrättad och korsfäst i Mecka

 • etnisksvensk

  Efter att ha arbetat och varit bosatt i Saudi så såg Vi alltid fram emot varje fredag, söndag i den muslimska världen, då det efter fredagsbönen klockan 12.00 alltid ägde rum offentlig bestraffning å stadens torg. Prygel, avkapning av fot eller hand, halshuggning och stening av kvinna stod på programmet!
  Stening av kvinna ägde rum utanför staden eftersom man var tvungen att gräva ner kvinnan till midjan. Därefter bars den äldste mullan fram som fick kasta den första symboliska stenen och därefter ägde en orgie i stenkastning rum från diverse män.
  Svenskhumorn döpte snabbt om stadens torg till, ”Nackatorget”!
  Kanske något för den svenska feministiska regeringen att beskåda med ”fittmössa” och ”hucklen” påsatta!!!!!

  Gilla

 • Claes H

  Det handlar inte om ”korsfästelse” så som när Jesus korsfästes. Amnesty.org:
  – ‘Korsfästelsen sker efter en halshuggning. Huvudet sys tillbaka på kroppen, som sedan hängs upp på en påle, helt offentligt, för att verka avskräckande. Pålen har ibland formen av ett kors, och man använder därför termen korsfästelse.’
  – 48 människor avrättades på det här sättet i Saudi Arabien januari-april 2018.
  2015 var det 158 personer som avrättades (på alla sätt?) i Saudi. I januari 2016 tog man livet av 47 personer på en och samma dag.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-08-08/saudi-arabia-crucifies-man-city-mecca

  Gilla

 • Tony

  Varför lägger den utvecklade världens länder jobb på att
  försöka förmå Muslimer att bli en del av ett utvecklat samhälle,
  dessa vill ju inte detta, dom vill ju leva som på medeltiden, det är
  väl bara förmånerna dom tar till sig, resten skiter dom i, därför
  skicka alla Muslimer tillbaks till öknen, där dom känner sig hemma!

  Gilla

 • ruben

  Mellanösterns straff fungerar antagligen för mellanösterns kriminella. Därför bör alla från mena-kulturer när de gör brott i Europeiska länder utvisas på livstid till sina hemländer och ev. straffas där. Naturligt tycker jag eftersom många verkar redan ha flytt rättvisan efter brottslighet i sina hemländer.

  Gilla

 • PeterM

  ”Vi får se vad utrikesminister Wallström säger, om hon nu säger något…”
  HaHa, den var bra den. nu som alltid gäller ”tyst diplomati” när det gäller utövare av fredens religion.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: