Var är Saudiarabien? Var är Qatar? Flyktingarna är inte ett europeiskt problem…

INVANDRING. Dominik Tarczynski från det polska regeringspartiet ”Lag och Rättvisa” till den statsstyrda turkiska nyhetskanalen TRT World: ”Var är Saudiarabien? Ett av världens rikaste länder. Var är Qatar? De flesta ’flyktingarna’ är muslimer som är grannar till dessa länder – så varför kallar ni det här ett europeiskt problem? Det är det inte”. Nyhetsreportens motargument var dock att västvärlden egentligen får skylla sig själva på grund av ”postkolonialt förtryck”.

-Pettersson säger ”Stäng Europa och låt migranterna ta bussen till Saudiarabien” så slipper människor dö på Medelhavet och människosmugglarna får sluta med sitt ”yrke”. Vill inte de rika arabländerna hjälpa till så får migranterna flytta hem.

TIDIGARE 2015-04-22. Det rika Saudiarabien och de andra Gulfstaterna tar emot exakt noll av de syriska flyktingarna!

FLYKTINGKRISEN. 3,8 miljoner flyktingar från Syrien (95 procent) finns i bara fem länder. Turkiet, Libanon, Jordanien, Irak och Egypten:

Libanon är värd för 1,1 miljoner flyktingar registrerade hos UNHCR, som uppgår till cirka 26 procent av landets befolkning
Jordanein är värd för 618.615 registrerade flyktingar, vilken uppgår till 9,8 procent av befolkningen. 
Turkiet är värd för 1,6 miljoner flyktingar, vilken uppgår till 2,4 procent av befolkningen.
Irak är värd för 225.373 registrerade flyktingar, vilken uppgår till 0,67 procent av befolkningen. 
Egypten har 142.543 registrerade flyktingar, som uppgår till 0,17 procent av befolkningen.
I Syrien har c:a 190.000 människor dödats och 10,8 miljoner människor är i akut behov av humanitärt bistånd inne Syrien.

Här finns de som behöver hjälp. De unga män som lämnat dem och sitter i Sverige och gnäller ska skickas tillbaka.
Här finns de som behöver hjälp. De unga män som lämnat dem och sitter i Sverige och gnäller ska skickas tillbaka.
 • Mer än 10 miljoner syrier, eller 45 procent av landets befolkning har fördrivits.
 • Av dessa 6,5 ​​miljoner förskjuts inom Syrien och ca 4 miljoner har sökt skydd i andra länder.
 • Totalt har 63.170 vidarebosättningsplatser erbjudits globalt sedan krisen i Syrien började, vilket bara motsvarar bara 1,7 procent av de totala antalet flyktingar i Libanon, Jordanien, Irak, Egypten och Turkiet.
 • 378.684 personer i de fem huvudvärdländer – eller tio procent är i behov av vidarebosättning (permanent uppehållstillstånd) enligt UNHCR.
 • Amnesty International kräver att minst fem procent av flyktingarna som skall vidarebosatta från de viktigaste värdländerna i slutet av 2015, och ytterligare fem procent i slutet av 2016 (detta uppgår till 380,0000 personer).
 • De sex Gulfstaterna – Qatar, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien, Kuwait och Bahrain – har erbjudit sig att ta emot exakt noll av de syriska flyktingarna.
 • Andra höginkomstländer, däribland Ryssland, Japan, Singapore och Sydkorea har också erbjudit sig att ta emot exakt noll procent av de syrsiska flyktingarna.
 • Antalet syriska flyktingar i bara Turkiet är fler än tio gånger så många som de 28 EU-länder tagit emot de sensate tre åren.
 • Tyskland har lovat 30.000 extra platser för syriska flyktingar genom sitt humanitära, nästan hälften av det globala totalt flytt- och humanitära entré programplatser för syriska flyktingar och 82 procent av EU:s totala antal. Tyskland och Sverige har tillsammans tagit emot 96.500 av nya syriska asylansökningar under de senaste tre åren, vilket motsvarar 64 procent av samtliga i EU.
 • De återstående 26 EU-länderna har lovat att ta 5.105 personer eller 0,13 procent av syriska flyktingar i huvudvärdländerna.

-Pettersson tycker att EU och Sverige ska stänga gränserna och skicka tillbaks dem som tar sig hit illegalt. Hjälp istället Libanon, Jordanien, Irak, Egypten och Turkiet så mycket som möjligt. Dessutom måste vi tvinga Saudiarabien och de andra Gulfstaterna att ta emot flyktingar, dit kan de ta bussen och behöver inte riskera livet på Medelhavet.

Vi ska också ta emot de vi klarar av, kanske 10-15 tusen om året men de ska söka uppehållstillstånd innan de kommer hit och bostad, jobb eller utbildning ska vara ordnad.

De svenska regeringarna, den förra och den nuvarande är medskyldiga till massmord när de lockar med permanent uppehållstillstånd, bostad och försörjning samtidigt som det inte finns någon möjlighet att ta sig hit lagligt.   

Amnesty 2014-12-05

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Var är Saudiarabien? Var är Qatar? Flyktingarna är inte ett europeiskt problem…

 1. De rätta frågorna är.
  Var är USA? Var är England? Var är Ryssland? Och alla andra länder som är med och bombar länder tillbaka till stenåldern.

  Det är dessa som ska städa efter sig och ingen annan!

 2. ”Postkolonialt förtryck”, det gamla vanliga sketna tugget om att de skulle vara offer och vi bovarna.
  Förövrigt när det gäller Polen så har man aldrig förtryckt de där folken, varken i det förflutna eller nuet.
  Ryssland gör rätt förresten, en nollvision är att föredra.

 3. Rika arabländerna uppmuntrar muslimerna i Mellanöstern och Afrika att hålla Europa under belägring, att fler och fler migranter ska forcera de gränser som fortfarande finns runt ett fåtal europeiska länder. Deras uppdrag är att ockupera, kolonisera, sprida islampesten överallt.
  I gengäld, bidrar rika arabländerna med pengar till att bygga måskéer till ockupanterna. De tar emot inga ’flyktingar’ vars plats är i Europa, inte i någon av Gulfstaterna där alla redan är muslimer.
  Det är Europa där islam ska ’planteras’, ’kläckas’ och omhuldas. Alla européer SKALL bli muslimer – obligatoriskt !

 4. 1.6 miljoner syriska flyktingar i Turkiet står det. Vidare att det är mer än tio gånger fler än vad 28 EU-länder tagit emot de senaste tre åren. Mindre än 160 000 alltså. Det kan ju inte vara möjligt, bara Tyskland och Sverige hyser över 1 miljon.

 5. Fjollan Annie Lööf skulle nog gärna ta emot några Miljoner,
  ibland undrar man ifall inte vissa politiker har en skruv lös?

  TYCKER ATT SVENSKA VÄLJARE SKA VARA VÄLDIGT
  UPPMÄRKSAMMA ÖVER DETTA PARTI OCH DESS LEDNING,
  DOM VILL INTE SVENSKA FOLKETS VÄL.

  • ”OM” POLITIKERNA HAR EN SKRUV LÖS ?
   Det råder det ju ingen tvekan om, samtidigt är de inte dummare än att enkelt utnyttjar en naiv och konflikträdd svensk väljarkår för att kunna roffa åt sig förmåner från smörgåsbordet.

Kommentera