Niqab som mode


Media basunerade igår ut att en modevisning i Köpenhamn visade upp kvinnor klädda i niqab.

Designern kommer själv ursprungligen från Iran och ville med detta säga att kvinnor har rätt att själva välja sin klädsel.

”Vi bör inte straffa en kvinna som vare sig hotar eller skadar andra, enbart på grund av hennes klädsel”

Vore jag Reza Atamadi skulle jag bege mig till hemlandet, ordna en modevisning och låta lättklädda kvinnor passera revy framför åskådarna. De iranska kvinnor som fängslat och misshandlats för att de kastat slöjan, skulle självklart ges chansen att sitta på första parkett.

Kvinnor i niqab underkastar sig religionen. Må vara att de inte tvingas klä sig i dessa patetiska plagg av de muslimska männen, men det är definitivt ett val de gör under oket från islam.

Dessa ”danska” kvinnor må hävda att de bär plaggen med egen fri vilja, men det finns flera orsaker till att förbud mot niqab och burka borde vara regel och inte undantag.

Aftonbladet publicerade 2016 en film om två individer iklädda burka som rånade en butik i Stockholm. 2007 dödades 15 personer i Pakistan av självmordsbombare iklädda burka. 2015 dödades 15 personer och 80 skadades i Tchad när en självmordsbombare iklädd burka sprängde sig själv. I veckan som gick dödades 10 personer och många skadades när en självmordsbombare iklädd burka sprängde sig själv i Afghanistan.

Burka och niqab är den ultimate klädseln för människor som vill andra illa. Det är lätt att gömma bombvästar, vapen och ingen polis vågar be om legitimation av rädsla för att bli uthängda för rasism i media.

Dessa heltäckande kvinnor får dessutom andra problem i det offentliga. Hur kan de kliva in på en bank och göra ärenden när de inte kan bevisa sin identitet för kontoristen? Hur kan de gå till närmsta postterminal och hämta ut paket om de inte vill visa sin identitet? Hur kan de överhuvudtaget göra några ärenden där det krävs att man visar en id-handling? De är helt enkelt utlämnade till männen och detta verkar accepteras av feministerna. Suck!

En annan sak är arbetslivet. Vilken arbetsgivare vill anställa en person man aldrig får se ansiktet på? Vilken arbetsgivare vill anställa en person vars identitet man inte känner till? Lek själv med tanken på att du har en arbetskamrat du kämpat sida vid sida med i många år, utan att någonsin fått se ansiktet på denne? Absurt!

Å andra sidan tror jag inte att dessa kvinnor i sina patetiska kläder har något intresse av att arbeta för in försörjning. Att vara hemmafru, föda många barn och håva in bidrag ligger nog mer i deras intresse. Uppdrag Granskning gjorde 2010 ett reportage från Hjällbo i Göteborg. I programmet intervjuades en kvinna i niqab som aldrig jobbat. Arbetsförmedlare runt om i landet bekräftar att ingen arbetsgivare vill anställa personer i denna utstyrsel. Tyvärr finns inte programmet att tillgå, men jag minns Janne Josefssons sista fråga. ”Tänker du börja jobba” och kvinnan i niqab svarar bara med ett skratt. Den efterföljande chatten finns dock kvar och den är intressant.

Till sist ett inslag från TV4:s Kalla Fakta 2009.


8 responses to “Niqab som mode

 • Barracuda

  Spöket tänkte bli barnskötare – barnen skulle bara bli rädda för Alia Khalifa, fågelskrämman i ‘haute couture’ och glasögon.

  Spöket kokar liksom i sitt eget svett liksom, det är fruktansvärt liksom dumt detta spöket liksom. Det kan dra liksom åt andra sidan klotet liksom ….
  ‘Liksom’ – ett favoritord utav ett par hundra ord hon kan ….

  Gilla

 • Billy Boy

  Jag antar att den Iranfödde designern Reza Etamadi är muslim och strikt följer vad koranen påbjuder.

  Han kan således ljuga inför de otrogna hur mycket han vill och i synnerhet om ljugandet gynnar islam och muslimerna.

  Han säger: ”I Iran kämpar kvinnor för att fritt kunna välja vad de vill ha på sig. Vi bör inte straffa en kvinna som vare sig hotar eller skadar andra, enbart på grund av hennes klädsel”

  Inga av dessa påståenden behöver således inte ens vara sanna. Såvitt jag förstår har Reza Etamadi inte fått någon fullmakt från varenda kvinna i Iran eller något annat muslimsk land att tvärsäkert uttala sig för deras räkning på det sätt som han gör.

  Syftet med hans designande av kläder mm är ju tydligt. Han vill utnyttja kvinnorna för att de med sin klädsel skall sprida symboler för islam och muslimerna för att sedan nå slutmålet nämligen att med symbolerna steg för steg skaffa sig herravälde och förslava världen under diktatorisk islamsk ideologi.

  Gilla

  • Lena

   Billy Boy :
   Här passar som svar det här inlägget……….
   http://everykindapeople.blogspot.com/2018/08/globalister.html
   Det är surrealistiskt att ta till sig, dessa makt och pengagalna typer, de fattar inte att alla även de dör före dess så blir de kanske / ofta sjuka, inte ens med ena foten i graven så blir de normala !
   Det finns i deras egoistiska värld tyvärr bara deras uppblåsta ego.

   Gilla

   • Billy Boy

    Lena:

    Så sant, så sant. Illustrationen med Trump mycket klargörande om globalist-träsket där stora behov finns av genomgripande upprensningar.

    Nedan om Stefan Löfven som i april 2016 lanserade sitt egenhändiga FN-projekt ”Global Deal” utgörande en del av New World Order (NWO), som slutade med ett totalfiasko för Löfvens del.

    Nedan från Nyheter24:

    Stefan Löfven bad stjärnorna om hjälp – inte en enda ställde upp:

    Löfven trodde kanske att folk gärna ville hjälpa honom bara man är statsminister i Sverige. Det stämde inte.

    Sveriges statsminister hade ett nytt projekt på gång. Stefan Löfven startade Global Deal, ett samarbete mellan arbetstagare och arbetsgivare, vilket SVT skrev om.

    För att göra det hela lite mer glamoröst bjöd Löfven in flera världsstjärnor att bidra. Bland annat gick det ut brev till Bruce Springsteen, Matt Damon, Maryl Streep och Alicia Vikander. Av alla kändisar var det bara Maryl Streep som bemödade sig med att svara, men hon tackar nej.

    Som om det inte var ett tillräckligt nederlag för statsministern har även USA:s vicepresident Joe Biden avstått från att hjälpa till. Biden var nyligen i Sverige och då ska han att han varit positiv till projektet, men han meddelade senare att han inte vill vara med när Löfven skulle presentera Global Deal i FN-huset.

    Men det handlar ju även om arbetsgivare! Vill några stora företag vara med då? Nope, verkade inte så.

    Enligt SVT kontaktade Löfven företagen men fick nej av – Volvo, SKF, Axel Johnsson AB, Skanska, Coca-Cola, Ford och Stora Enso.

    Vi har ju tidigare skrattat åt bilden ovan på ”Lonley Löfven” och åt alla gånger han verkat less på precis allting, men det här är ju sorgligt på riktigt.

    Länk:

    http://existenz.se/out.php?id=150298

    Löfvén hade bjudit in många celebriteter till jippot ”Global Deal” i FN-huset .. men ingen visade intresse och ingen kom till stöd för Löfvéns misslyckade event!

    Gilla

 • Macke

  Ann Heberlin hade i SVD en ledare om burkan här i landet efter Danmarks införande om förbud.
  Hon anser att säkerhetsaspekten är överhängande.

  ”Därför bör även Sverige införa burkaförbud”

  ”I grunden är det tveksamt att begränsa individens frihet. Men när det gäller att täcka ansiktet finns en rad problem. Det handlar om övriga medborgares trygghet och säkerhet, skriver debattören Ann Heberlein (M).”

  SVD har givetvis även med filminslag från demonstrationen mot burkaförbudet i Danmark.
  Vilka som demonstrerade var i givetvis vänstern

  https://www.svd.se/darfor-bor-aven-sverige-infora-burkaforbud

  Vad hjälper böter när en fransk miljonär åker runt och betalar deras böter.

  ”Dansk Folkeparti vill införa fängelsestraff för att bära burka och niqab”

  ”I fredags utfärdades den första boten för att bära niqab i Danmark och efter att en fransman erbjudit sig att betala alla böter, vill Dansk Folkeparti nu höja straffet till fängelse.

  2010 startade Nekkaz en organisation som vid flera tillfällen har betalat böter för burka eller niqabklädda kvinnor i Belgien och Frankrike.

  Efter att den första danska kvinnan dömts att betala 1 000 danska kronor för att bära niqab i danska Hörsholm norr om Köpenhamn i fredags, bekräftade Rachid Nekkaz för den danska tidningen Berlingske Tidende att han kommer till Danmark i september för att betala.

  Det har satt igång den politiska debatten om maskeringsförbudet igen. Dansk Folkepartis utlänningsordförande Martin Henriksen menar att det undergräver den danska lagen och vill att dansk gränspolis avisar Rachid Nekkaz.”

  – Om någon betalar bötern åt den som har fått den, så försvinner ju sanktionen och det är inte hållbart, säger Martin Henriksen till Danska Tv2 och nu uppmanar han regeringen att överväga om man borde införa fängelsestraff istället för böter för den som bryter mot lagen.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7016108

  Gilla

 • Tony

  I Sverige finns det förmodligen inga gränser, alltså samma
  gränser som vid hitkommandet, noll koll?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Iransk identitetspolitik sitter tydligen i kläderna , enligt denna designer.

  Ett frivilligt val ???

  Gilla

 • The InfideL

  Då återstår bara frågan vad den här niqab supportern egentligen har flytt ifrån om det kommer från Iran..mig veterligen är det ingen som hindrar någon att bära niqab där!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: