Socialdemokraterna har inte släppt historien, de är fortfarande bruna…


VALET 2018. Sedan Samtiden publicerade en dokumentär om socialdemokraternas historia har debatten varit igång. De som gillar S, har sagt att då är då och nu är nu men stämmer det? 

Har socialdemokraterna släppt sina antisemitiska tankar och judehat. Jag vill påstå att då är nu hos socialdemokraterna. 

Sveriges utrikesminister Margot Wallström har ensidigt lierar sig med antidemokratiska krafter mot Israel, Mellanösterns enda demokrati. I dessa dagar kan vi påminna Margot att Israel har en stor Prideparad varje år i Tel Aviv, det kan HBTQ-rörelse försöka arrangera på Västbanken, Gaza eller någon annanstans bland Margots arabiska vänner.

Wallström framställer den palestinske presidenten Mahmoud] Abbas som en fredsivrare som tagit avstånd från terrorism. Abbas har inte fördömt ett enda av morden på alla israeler, tvärtom, Abbas har sagt om våldet mot israeler att ‘Vi välsignar varje droppe blod som spills i Jerusalem’, och vi vet att varje palestinsk mördare som grips av Israel får lön från Palestinska myndigheten som belönas med svenska skattepengar.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström kallade Israels polisiära insatser för att stoppa dödliga knivattacker ”utomrättsliga avrättningar”, till och med efter att hon blivit uppmärksammad på ”att israelisk polis hanterar knivattackerna utifrån samma princip som svensk polis gjorde i skoldådet i Trollhättan…”

Sverige lanserade efter valet 2014, feministisk utrikespolitik. I utrikesdeklarationen för 2015 slog Wallström fast att ”nu formas en feministisk utrikespolitik vars mål är att motverka diskriminering av kvinnor, förbättra kvinnors villkor samt bidra till fred och utveckling”. Nu finns facit: ”Feministisk utrikespolitik” handlar sällan om att försvara kvinnors intressen, varken här hemma eller utomlands, men desto oftare om att lägga sig platt för arabstaterna och palestinierna, och ständigt attackera Mellanösterns enda demokrati – Israel.

Vi ska veta att den svenska vänsterns Israels-fientliga politik, genom att erkänna Palestina som stat, även riktar sig till Israels fiender i Sverige, muslimerna, som i stor utsträckning röstar på vänstern och S.

Utrikesminister Wallström själv höll den 20 mars 2016 ett tal i riksdagen där hon hyllade Saudiarabien vars kung är väktare för islams två viktigaste moskéer och påtalade att många svenskar åker dit på pilgrimsresa varje år. Slutet på anförandet fick än en gång världen att gapa av förvåning: ”Med anledning av en del påståenden som cirkulerar vill jag säga: Vi har den största respekt för islam som världsreligion och för dess bidrag till vår gemensamma civilisation. … Sverige värdesätter våra goda relationer med den muslimska världen. Många svenskar är muslimer och de ger förstås värdefulla bidrag till vårt samhälle.” -Pettersson skulle gärna se några konkreta exempel på hur islam bidragit till civilisationen inom mänskliga rättigheter, vetenskap, industri, demokrati och statsskick sedan dess uppkomst.

För övrigt är Margot Wallström den enda av EU:s utrikesministrar som inte är välkommen i Israel.

Partiet Fatah, Palestinas nationella befrielsefront, har som mål att döda judar och krossa Israel, är enligt Stefan Löfven Socialdemokraternas ”kära systerparti” som han sa vid S-kongressen 2013.

-Pettersson säger att det var lite nutidshistoria, det finns mycket mer, men vi kan konstatera att socialdemokraternas bruna historia tillhör inte historien. Den fortsätter än idag…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


15 responses to “Socialdemokraterna har inte släppt historien, de är fortfarande bruna…

 • Riks

  Tjatigt att utnämna folk till nazister..

  Gilla

 • Mia

  Att påstå att hela socialdemokratiska partiet har antisemitiska tankar och judehat på grund av att Margot Wallström kritiserat Israels politik är verkligen orättvisst.
  Det tycks också vara annorlunda att hålla Pride i Israel – lika fint som det anses fult här.

  Gilla

 • Kattsand

  ”Ränderna går aldrig ur” som det heter…
  När jag såg den dokumentären om sossarnas historia, så tyckte jag att sossarnas behandling av judar på den tiden var rent omänsklig, värre än jag föreställlt mig, hade inga direkt höga tankar om sosse-partiet när jag såg det.

  En annan sak, när det gällde eugenik (rashygien) och sossarna från den tiden: det känns lite som att dagens ”famliljepolitik” där det förväntas att alla lämnar sina barn till dagis är som en fortsättning på den gamla tidsandan med rashygien och tvångssteriliseringar och där barn inte var en rättighet utan något staten skulle bestämma över.

  Gilla

 • Riks

  Då är väl Afs nöjda.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Utgår ifrån att SD som ligger bakom denna upplysande film om s.k arbetarpartiet S historia också är mycket nöjd !

   Gilla

 • Zero8

  Sveriges ”utrikesblondin” har varit med på en lista hos Simon Wiesethal Center, 2016 återfanns MW på plats 8 över de största antisemiter det året

  Gilla

 • Nicklas

  Sossarna är det brunaste partiet helt klart. Snacka om att kasta sten i glashus. Måtte dom röstas bort och förpassas på historiens skräphög.

  Gilla

 • Jag

  Margot w en s k ”yrkespolitiker” som enbart sett till sin egen plånbok. Har inte tillfört någonting i världen. en hycklare av stora mått, en landsförrädare liksom övriga s k ”politiker” inom sjuklövern.

  våra ”folkvalda” som skall arbeta för sina medborgare har sålt ut oss Svenskar billigt, till förmån för MENA-individer med Sverige All Inclusive

  Landsförräderi är det värsta brott man kan utföra

  Gilla

  • Grune

   För detta landsförräderi måste dom gripas, men dom skall inte fängslas i Sverige för det är för dyrt utan dom skall omedelbart utvisas ur landet på livstid.

   Gilla

 • SverigeEuropaVärlden

  Låt oss nu släppa Israel, det finns liksom viktigare saker att ordna än att babbla om en ökenremsa i Mellanöstern

  Gilla

 • age

  – och har väl kvar kontraktet med muslimerna att bidra till att islamisera
  vårt fosterland?

  Landsförräderi?

  Gilla

  • Macke

   Mehmet Kaplan som var bostad- och stadsutvecklingsminister.
   Han gick klart och tydligt ut med vad som skulle ske med de pengarna under hans ministertid.
   Det skulle byggas upp med moskéer.
   Minst 1! moské i varje kommun.
   I de större städerna skulle det byggas minst 5 ! moskéer.

   Mehmet Kaplan kom hit från Turkiet som ettåring!
   Så mycket svensk har han blivet under sin uppväxt genom åren här i landet.

   Innan var det moderaten Abdirisak Waberi som satt i försvarsutskottet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: