Förnekelsen


Lokaltidningen har i flera år beskrivit det mångkulturella Brandkärr som en stadsdel bland alla andra. Man har ständigt haft turen att i intervjuer lyckas hitta invånare som stortrivs i sitt område och inte har bostadsområdet större problem än andra inte.

De flesta vet att sanningen är en annan och kanske den insikten nu äntligen nått fram till lokaltidningens redaktion.

Alla vet att det finns en sanning bakom varje nyhet och varje händelse. Lokaltidningens strategi har varit att förneka detta och i ett försök att dölja problemen har man målat fram en censurerad bild av ett område som inte skiljer sig särskilt mot andra i staden.

Fast vissa håller sig fortfarande krampaktigt fast vid förnekelsen.

Den 20:e juni publicerar lokaltidningen en artikel som bygger på en rapport där myndigheter, polis, kommunalt bostadsbolag och föreningar beskriver hur Brandkärr radikaliseras allt mer. Det handlar om moralpoliser som har koll på ”de sina” i både skola och område. Svenska lagar gäller inte, utan medborgarna tvingas följa somaliska. Det förekommer polygami, 2-åriga flickor påtvingas slöja och droger säljs öppet.

Naturligtvis förnekas detta av just somalier som kritiserar rapporten och hävdar att de som förekommer i den inte ens bor i området.

SN

Den 30:e juli publiceras en intervju med en lokal socialdemokratisk politiker som har rötterna i Somalia.

Även hon förnekar alla problem som målas upp i ovan nämnda rapport. ”De existerar inte”, hävdar hon och irriteras över att lokaltidningen inte nämner samma problem i andra bostadsområden. Det kan möjligen bero på att de områden den unga somaliskan nämner inte belastas av samma problem, inte ens i närheten.

Sedan kommer det motsägelsefulla när den somaliska socialdemokraten säger att man i Sverige ska följa svenska lagar och regler. Vilket rapporten säger att många somalier i Brandkärr inte gör.

SN

Två dagar senare publicerar lokaltidningen ännu en artikel som beskriver problemen i Brandkärr, ett av Sveriges alla mångkulturella områden.

Det handlar om droger, hur drogförsäljningen sker dygnet runt och hur den sker helt öppet. Polisen som intervjuas i artikeln säger att poliskrisen gör att man inte kan hantera problemen på det sätt man vill. Han säger också att drogen Kat är vanligt förekommande i Brandkärr och då i den somaliska delen av befolkningen.

SN

Gruppen somalier är ett problem i Brandkärr och att tyda av ovan nämnda rapport, lokaltidningens artiklar, boendes i området och medarbetare i det kommunala bostadsområdet, verkar problemen eskalera.

Ta del av Petterssons inlägg om Brandkärr och fråga er själva om ni för ett ögonblick tror att andra bostadsområden är lika fulla av problem som detta.

Lokaltidningen har många gånger fått en rättmätig kritik för sitt sätt att undanhålla sanningar, vinkla nyheter och censurera artiklar man publicerar. Då ska lokaltidningen få en rättmätig eloge när de publicerar en uppriktig artikel. Det får inte spela någon roll att berörda invånare förnekar, surnar till eller drar fram rasistkortet. Vill etablerad media öka trovärdigheten och få bort spekulationer i sociala- och alternativa medier är sanningen den bästa vägen att gå.

Rapporten ”Lägesbeskrivning Brandkärr 2017” kan laddas ned här (PowerPoint)


6 responses to “Förnekelsen

 • S Eriksson

  Det har väl varit en stark övertygelse om att tidningarna rapporterar hur det är. På senare tid verkar det som att de har fått välja fritt vilken bild de vill ge. Helt sant kan väl ingenting vara men förbättringspotentialen är mycket stor. Får vi hoppas.

  Gilla

 • Mm

  Istället för att softa runt på Pride i sina uniformer på arbetstid så kunde de väl ta ett handtag och rensa lite i Brandkärr. De klagar ju på polisbristen.

  Gilla

 • Björn

  Det bevisas gång på gång – Sörmlands Nyheter tillhör en av landets mest förljugna och fullständigt opålitliga tidningar. Ligger i den absoluta PK-toppen.
  Att någon överhuvudtaget ens överväger att prenumerera på en sådan tidning är för mig helt obegripligt.

  Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Att 7 klövern regerat fram till 2018 är en ännu större gåta men säger naturligtvis allt om den svenska begåvningsreserven och naiviteten !

   Gilla

 • starway3

  vad gör polisen?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: