Varför Sverige är som det är idag

VALET 2018. Nu har väl de flesta sett dokumentären om socialdemokraternas förflutna och det dyker upp en massa försvar från S och många menar att vi inte ska diskutera det förflutna trots att det är just det S gjort om SD. Glöm inte att dessa åsikter fanns inom S långt in på 1990-talet, och kanske finns än idag och SD grundades 1988. 

Titta på intervjun med Margaret Thatcher som sätter Stina Dabrowski, SVT, rejält på plats om Sveriges agerande under kriget.

Twitter från Darko

Stöd bloggen…

15 thoughts on “Varför Sverige är som det är idag

 1. Hitler var en snäll kille om man jämför med Stalin men de får inte Stina Dabrowski alls ont i magen av inte ett dugg Läs boken av Simon Sebag Montefiore som heter STALIN den röde tsaren och hand hov

 2. Filmen del 2 kanske handlar om muslimska brödrasällskapets och sossarnas samarbete? Hitler och muslimska organisationer samarbetade
  under 2:a världskriget som bundsförvanter.

 3. Min fiendes fiende är min vän. Det var så USA och Storbritannien kom att samarbeta med det totalitära Sovjet. Med Roosevelt sjungandes på sista versen vid Jaltakonferensen och Churchill bortröstad efter kriget var det fritt fram för Stalin att lägga halva Europa under sig.

  Det många inte känner till är att även Österrike var uppdelat i sektorer efter kriget men genom att lova att inte gå med i NATO drog sig Sovjet tillbaka och hade gjort samma sak i Tyskland mot samma löfte. Så folket i DDR:s ökenvandring från 1949 till 1989 kan Truman, Attlee och Adenauer lastas för. Frågan är hur länge Sovjet och östblocket hade klarat sig utan Östtyskland. Med ett upplöst eller kraftigt försvagat Sovjet kanske inte Kina, Vietnam, Korea, Kuba, Kambodja och Venezuela samt en hög med andra länder i främst Asien och Afrika hade varit vad de är idag.

  • Intessant! Verkar otroligt att dom var villiga att lämna ifrån sig Östtyskland!

   Har du någon källa på det?

   Österrike lämnades väl av samma anledning som ryssarna lämnade bland annat Norge och Danmark (Bornholm) av, dom hade inte varit i krig med Sovjetunionen?

  • Nja, så enkelt var det nog inte.
   Jag kritiserar inte vår regering under kriget. Den regeringen värnade Svenska Folket.

   Om du får tillfälle så tag en promenad längs Skånes stränder. Du finner många betongbunkrar. De byggdes i krigets inledning. Sådana försvarslinjer lär finnas i Värmlands skogar också. (beredskapsmuseet.com)
   I min hemstad Trelleborg var det fullt med stridsvagnshinder då jag var barn. Tyska flyg-plan har skjutits ned i Trelleborg och på andra håll i Skåne. Vid den tiden visade Sverige vilja att försvara vårt land. Kompaniet min Pappa var med i längs Norska gränsen besköts av tyska styrkor. Svenska Armén använde sina resurser och visade vilja. Därefter höll sig Tyskarna på norska sidan om gränsen.
   Har du hört om leverans av SKF kullager till England under kriget? Från Bohuslän med torpedbåtar i hårt väder genom tyskarnas blockad. (Uppgifterna går isär. Antingen var det svenska torpedbåtar eller så var det engelska som kom och hämtade.)

   Finnar har i bastun i Trelleborgs Varmbadhus berättat om omfattande och kvalificerad svensk hjälp till Finnarna under kriget. De medvetna Finnarna har sagt att ”-Ni Svenskar behöver inte skämmas. Ni gjorde mycket bra också.”

   Jomenvisst, jag har också läst om Engelska ambassadörers uttalande beträffande Sverige. ”-Svenskarna och deras akrobatiska ”neutralitetspolitik” . . .
   Tomas.

 4. SVT har också vaknat nu eftersom de blivit varse att deras gunstling och ständiga rekryteringsbas Aftonbladet får utstå kritik i filmen. SVT intervjuar en proffessor som dömer ut filmen fullständigt. Som alltid i ”opartiska” SVT ges en ensidig och onyanserad bild. Public service i Sverige är för bedrövligt!

 5. En naiv vänster kvinna som intervjuar en rak, intelligent och så långt från naiv man kan komma, konservativ politiker av den gamla stammen. Vad kan bli annat än skamkänsla, även för tittaren i Sverige.

 6. En mycket viktig uppgift i valtider borde vara att ta upp socialdemokraternas kontrakt med Muslimska Brödraskapet från 1999!

  Är det ett landsförräderi borde vara en viktig fråga!

  Kommer socialdemokraterna att annulera kontraktet är också en
  mycket viktig fråga!

Kommentera